Innekatter VS. Utekatter

Du har en katt, men hur ska du bestämma om du vill att det ska vara inomhus eller utomhus? De flesta av det beror på dina personliga preferenser. Vissa människor vill hellre ha sin katt inomhus, medan andra skulle föredra att ha dem utomhus. För dem som är osäkra, finns det några saker du bör veta innan du bestämmer dig. Här är skillnaderna mellan innekatter och utomhus katter och vad du bör tänka på innan du bestämmer vilken som är rätt för dig.
Först av allt, är innekatter kommer att vara runt möbler, så dina möbler kommer att vara känsliga för klorna om du inte har dem de-klöste eller behålla sina naglar klippta eller vidta andra förebyggande åtgärd. Med utekatter, å andra sidan, har du inte denna fråga som de är utanför och inte runt dina ägodelar. Dock kan vissa utekatter försöka få upp på din bil och lämna tafsar tryck eller repor på ditt fönster, så det är en sak att tänka på med utomhus katter.
En inomhus katt kan också vara mer underhåll än en utomhus katt. Utekatter ganska mycket att ta hand om sig själva. Du matar bara dem och leka med dem när du går utanför. Innekatter behöver få sina naglar klippta, tränad att inte riva upp möbler, kräver mer städning för att hålla sin päls saneras från ditt hus, och du kanske vill bada det var så ofta. Utekatter kräver inte något av detta.
Men en innekatt alltid inne i ditt hus, så du behöver inte oroa dig för din kisse gå vilse och det är förmodligen alltid relativt lätt att hitta. Med utekatter, du behöver oroa dig för din katt gå vilse, vandra alltför långt hemifrån, annat djur attackerar den, eller ibland de är svåra att hitta när du vill ha dem. Så en innekatt är lättare att hänga med och mindre att oroa sig för att det inte har så stor frihet att ströva omkring.
Det är de stora skillnaderna mellan att ha en innekatt och har en utomhus katt. Det finns för-och nackdelar med varje. Oavsett vilken faktorer som du väger viktigare än andra skiljer sig från person till person. Det är bara de saker som du bör tänka på när man beslutar om du vill att din katt är en innekatt eller en utekatt. Det beror helt på dina preferenser och hur mycket interaktion och arbete du vill lägga in ditt husdjur.

Trampa inte på det – Doggie Dooley det!
Levandefödare och deras unga
Marsvin som husdjur
Min älskade hund Boomer
Hund vård: Att handskas med Stings och sår
Hur ta hand om din hamster
Hundkompis
Fergie Schnauzer
Ska du spay din kvinnliga hund?
Golden retriever: vilken potential hundägare bör veta
Min personliga berättelse om att anta en Shelter djur för Adopt-a-Shelter-Animal månad!

Leave a Reply