Införa en ny katt till ditt hem

Så du vill utöka din familj, men du är inte säker på hur din bosatt Kitty kommer att reagera. Tja, är sanningen, förmodligen inte bra – åtminstone inte till en början ändå – men med dessa enkla tips kommer din äldre katt att ta till situationen lättare. Fast hon aldrig erkänna det, kan hon bli ännu att älska sin nya katt vän.
Farhågor
Anledningen etablerade kattungar blir upprörd av nyanlända är att de är rädda för att förlora territorium, status eller värre – att de är ersätts helt och hållet. Att jämna Kittys foofed ut päls, hålla allt så normalt som möjligt och tar sig tid att ge henne lite extra uppmärksamhet, beröm och speltid.
Nya tillägg innebär nya Supplies
Att ta hem en ny katt innebär köper en annan kattlådan, en extra uppsättning skålar, nya sängar och nya leksaker. Allt din befintliga katt äger för närvarande inte kommer att överlämnas till inkräktaren nådigt, så dubbletter är mycket uppskattade, på båda sidor. Nya kitty kommer inte att se vänligt på trakasseras varje gång hon har att gå pottan, äta eller ta en katt tupplur, så levererar henne med mycket egen uppsättning av möbler kommer inte bara minskar gamle Kittys stress, men ökar ny Kittys välkomna – plus nya kisse behöver sin egen uppsättning av allt ändå medan hon är isolerat i hennes rum för den första fasen av införandet.
Av de extra leveranser, är det särskilt viktigt att ha så många kattlådor i så många platser som det finns katter så att en dominerande kisse inte kan vakta eller blockera åtkomst till dem alla på en gång. Om kattlådan tillgång är begränsad, kan nya kitty ta ett önskemål till att eliminera på mattan eller i krukväxter, och ingen vill det.
Bosatte sig i
En stor del av lugna en svartsjuk kitty tillåter henne att anpassa sig till en ny kamrat i små steg. Innan introduktioner görs bör den nya kitty vara binds i ett eget rum i flera dagar, så båda katterna att anpassa sig till varandras dofter, ljud och läten utan stress fysiskt möte. Även om båda anpassar bör poster som hör till var och en av katterna föras fram och tillbaka mellan de två territorierna så att de har en chans att vädra ut vad den andra handlar om. Som en sidoreplik, betyder binda nytt kitty hon inte bör lämnas ensam – om hon är att assimilera framgång hon kommer att kräva en hel del av mänsklig interaktion och bindning.
När det är dags för gamla kitty att träffa nya kisse, se till att du kan ägna 100% av din uppmärksamhet – introduktioner bör aldrig göras unchaperoned. För att undvika överväldigande lolcats, börja med korta interaktion perioder sedan, efter att de har haft sin fylla, returnera dem säkert till sina respektive territorier. Bli inte orolig om det finns väsande och morrande i början, det är att vänta. Låt dem lista ut på egen hand, utan inblandning, om inte naturligtvis stå ut eskalerar till en fullfjädrad kamp. Om kattungar blir alltför aggressiv, måste du ingripa, så var beredd att spruta dem med vatten, kasta en filt på dem, eller försiktigt placera en mjuk pensel kvast mellan-någon av dessa är stora metoder för squelching slagsmål, så välj det som passar dig bäst. Kom bara ihåg, är nyckeln till att ha din kamp-tämja verktyg i handen innan lolcats träffas så att du inte kommer att frestas att hålla din hand mitt ett bråk – det är en blodig dålig idé – bokstavligen.
Förvänta dig inte acceptans för att komma snabbt, kommer det att ta minst en vecka, kanske en månad innan två kan komma överens – och tills det händer aldrig låta katterna att umgås när du inte är hemma.
Eftersom de tillbringar mer tid tillsammans och nya kisse känns mer bekväm att utforska huset, är det bra att styra bort henne från gamla Kittys smultronställen, skålar och andra möbler. Gamla kitty kan så småningom upptäcker att hon inte har något emot att dela, men tills hon kan till fullo acceptera sitt nya hus kompis, hon behöver för att vara säkra på att hon inte kommer att förlora sina creature comforts – desto säkrare hon är, desto mer vänligt Hon kommer att bli.
Även om det tar lite tid, nya kitty bli en gammal räv på hushållsnivå rutinen och kanske även gamla kitty bästa vän.

Skaffa en ben från Growling hundens mun med denna teknik
Förstå Hästar – kommunicerar via Din röst
Behandling Ektoparasiter på kanin och illrar
Hitta den perfekta drivved för ditt akvarium
Project One Jackson Square
Roliga aktiviteter för barn: hur man gör Stilts från kaffeburkar
Hur att befria din tank mikroalger
Mänskliga Pacemakers Ge hundar en andra chans i livet
Den bästa hund Halloween
Viktiga tips att tänka på när hus träna din katt
Hund Graviditet: Vad bör en bra ägaren vet?

Leave a Reply