Illrar som husdjur

Allmän information
Syftet med denna artikel är så att människor kan ärligt överväga om en iller är rätt husdjur för dem. Människor måste vara medvetna om att detta inte är en enkel husdjur. På grund av casual och vårdslös ägare av vissa människor, har lagar antagits mot ägande av illrar i andra områden. Därför är det oerhört viktigt att tänka noga innan du får en iller, för att inte vara orättvist att bra ägare.
Illrar är nu allmänt hålls som husdjur, men de har varit domesticerade i tusentals år. De används för att styra av gnagare i ladugårdar och ferreting som spolning kaniner ur sina hålor. Så, om du har husdjur kaniner, skulle jag föreslå att inte få en tamiller. De är en medlem av vessla familjen (de är inte gnagare) och är köttätare. De lever i allmänhet ca 5-8 år.
Innan du får en iller reda på om de är lagliga som husdjur i ditt område. Också bestämma om du är redo för en hög nivå engagemang. Äga en iller kan vara så mycket, eller mer, arbete (och kostnader) än att äga en hund.
Val och inköp
Som med de flesta husdjur, är du alltid bättre att köpa från en oberoende uppfödare eller adoptera från ett djurhem i stället för att köpa från en butik. Förvara djur ofta inte socialiseras i den utsträckning hem uppfödda djur är. Manliga illrar kommer att få mycket större än honorna och lukta om inte de-doftande. Du ska inte få en iller som är yngre än 8 veckor.
Välj en iller som är använda för att hanteras på rätt sätt, en som inte kan vara mer benägna att bita. Var medveten om att unga illrar kommer kväva, och måste lära sig att detta inte är acceptabelt spel, kan du göra detta genom att stadigt peka på dem när de nyp.
en bra bostad.
Det finns flera iller burar finns, de flesta är multi level enheter som ger en hel del utrymme för dem, är större bättre. Om du har två illrar behöver du en bur minst 20 kubikfot. Dessa burar kommer att ta upp plats i ditt hus, men du bör inte försöka hålla din iller i något mindre, till exempel en kanin bur. Burar med plast botten är lättast att rengöra, metall burar rostar från urin. Du bör ge en låda för illrar användning, helst med pellets kull, inte använda klumpbildande kattsand. Använd inte ceder spån i sin bur, är ceder särskilt dåligt för lungorna hos små djur. Du kan använda tidningen, eller ens en matta som golv i buren.
Se till att du har en speciell säng för din iller, de behöver mörka platser att krypa upp i, det finns flera sällskapsdjur hängmattor som finns för detta ändamål. De gillar att spela i handdukar eller gamla jeans. Du kan köpa speciella tunnlar eller leksaker iller för dem. Kom ihåg att dessa är intelligenta varelser och behöver mental stimulans.
Du behöver en vattenflaska och tunga skålar för utfodring bör skålar tvättas dagligen. Buren måste städa varje vecka, uppmärksamma kattlådan varannan dag. Du kanske tycker att det är lättast att få en andra mindre bur för att hålla din iller det medan du rengör buren. Denna lilla bur kan vara praktiskt i händelse ditt djur kräver särskild veterinär vård och vila, eller måste isoleras i fall du har två illrar.
Utfodring och skötsel
Illrar är strikta köttätare, de behöver kött baserad protein minst 34% protein och 20% fett. Det finns några kommersiellt tillgängliga iller mat, men i en nypa en premie nivå kattungefoder kommer att göra. Du bör notera att ingen av kattungen livsmedel tillgängliga från en livsmedelsbutik kommer att vara bra mat. Livsmedelsbutik mat innehåller för mycket spackel och kommer inte att uppfylla en iller näringsbehov. Barnmat (för människor) kommer att fungera även i en nypa, helst kyckling, eller ens faktiska kokt kyckling. Vuxen kattmat kan ges till äldre illrar, förutsatt att det är god kvalitet mat. Hundmat, och mejeriprodukter är inte lämpliga för illrar.
Du kan köpa några grönsaker eller behandlar frukt för illrar, men inte mer än mata sådana godsaker, komma ihåg illrar är naturliga köttätare. En bättre behandla är en liten mängd av kokta frigående ägg.
Illrar behöver minst två eller tre timmar av sin bur om dagen. Detta är ett bra tillfälle för dig att borsta dem och trimma sina naglar, förutom att låta dem utforska och motionera. De är aktiva och behöver stimulering. Om du inte kan tillhandahålla denna gång ut ur buren, och daglig stimulering, en iller kommer inte att vara lycklig, och bör inte betraktas som ett sällskapsdjur alternativ.
Vaccination behov kommer att variera i varje land, måste du prata med en veterinär om vaccinationer och avmaskningstabletter. Också ha din veterinär kontrollera dem för öronskabb. Du kommer att vilja se till att illrar är kastrerade och kastrerade att eliminera luktproblem. Du kan bada dem med sällskapsdjur schampo men alltför många bad kommer att torka ut huden.
Se till att du ger din iller med leksaker, många hund leksaker fungerar bra. Illrar naturligtvis kan bära saker större än de själva, eftersom de skulle dra en död kanin med sig hem. Som sådan domesticerade iller kommer att njuta av dragande runt en uppstoppad hund leksak. Även om du förser dem med leksaker, kommer du att notera att de kanske vill göra leksaker av dina värdefulla föremål (t.ex. Nycklar och klockor) och kan dölja dem.
Hantera dem med två händer, men inte pressa dem för hårt. Illrar kan tränas att gå i koppel och sele.
Övrig information
Böcker kommer ofta säga att illrar kan vara skräp tränas och hållas löst i ditt hus, medan detta kan vara sant, jag ofta höra historier om så inte är fallet. Illrar kommer ofta välja sin egen plats att uträtta sina behov och kommer att använda den platsen hela tiden efteråt. I vilket fall du är bäst att sätta en låda på den platsen.
Även om jag stöder ägandet av vissa exotiska, på det hela taget tror jag illrar är definitivt inte ett husdjur för alla. Till sin natur av intelligens, dessa söta små killar är i allmänhet inte lämpliga som husdjur med undantag för mycket speciella ägare. Enligt min personliga bedömning, endast 5% av människor som anser att äga illrar är faktiskt lämplig ägare.
Ett enklare alternativ husdjur skulle vara en råtta, marsvin, kanin.

Topp 5 Dog Training Videos
Det mest bisarra hundras
Pet Emergency – Var beredd med en Pet First Aid Kit och HLR
Deprivation
10 skäl att anta en skyddkatt
Min hund hette Buddy, och han var Allas Buddy
Investera i en Koi
Katt Märkning Hur hjälpa till att kontrollera din katt Märkning problem
Hur ta hand om hundar med Hip och ledbesvär
En guide med Fem tips för god tandvård för din häst
Labradoodle Fakta och information

Leave a Reply