I försvar av dogfighting offer

Nyligen läste jag en artikel i St Louis Post Dispatch om att rädda hundar från de stridande stift. En grupp, som kallas Mutts och sånt, vill ha en anläggning byggd för att hjälpa övergången kamphundar till soffpotatisar och fetchers leksak.
Nyligen har det skett en stark tillslag mot dogfighting i Amerika. Michael Vick fall väckt en hel del uppmärksamhet åt illegala spel och slåss om hundar. Mutts och grejer, i St Louis County, har ett antagande tjänst som inrättats för hundar, som har räddats från ringarna hundkamp. Gruppen har funnit cirka 2000 bostäder till stressade ut hundar. Den lilla organisationen grundades år 2000.
I delstaten Missouri, var hundratals hundar räddades under juli månad. Det var den största hundkamp byst inne i USA. Hundarna hölls som bevis för domstolarna. Humane Society of Missouri har djuren och matar och behandlar dem för deras hälsa. Men många av hundarna har ingen känsla av kärlek. Detta gör det svårt för de djur som skall antas eller främjas.
Hundarna har för stor lucka för att fylla, att gå från missbruk och slåss, att vara ett husdjur. I vissa fall, kan inte justeras och dessa hundar måste förstöras. En mycket sorglig slut för en sorglig situation.
Gale Frey, medlem i Mutts och sånt, tror att en övergångsprocess kan ställas in för att hjälpa dessa räddade djur. Detta skulle innebära att en särskild anläggning skulle behöva ställa upp och det betyder pengar. Kamphundar vet inte om godsaker eller leksaker. De är offer för grymhet och trauma. Många har svåra hälsoproblem. Hälsoproblem, med dåliga attityder, gör det mycket svårt för en hund att anpassa sig och antas.
Hitta individer anta kamphundar, är ett problem också. Många människor känner sig inte trygga med en hund, som har kämpat i depån. Familjer med små barn, vill inte ta chansen.
Det finns vissa äldre personer som bor i landet, på gårdar eller med stora varv som kan vara till stor hjälp vid antagandet tidigare kamphundar. Det skulle ta en hel del tålamod, kärlek och förståelse för att ändra en hund från hans vägar. Kamphundar har onda attityder, utan egen förskyllan. Vissa hundar hukar, när de hör höga ljud. De är använda för att höra skrikande människor på hund slagsmål.
Hanteringen av hundar, från kampen gropar, lämnas till länen och stater, att de är räddade från. Som nämnts tidigare, de hålls för bevis. Beroende på omständigheterna, kan detta vara i månader. När ärendet är äntligen över, kan hundarna vara juridiskt antas. Det finns få byråer som försöker hjälpa och rehab kamphundar. Detta gör utsikterna än mer dystra för de djur som skall antas.
Jag har ofta tänkt, att de som använde hundarna till striderna bör ansvara för att inrätta en plats för att hjälpa rehabilitera hundar och vård för dem. De pengar som de gjort, kunde gå för detta projekt tillsammans med rättegångskostnader och böter.

Horse Trails
En guide till ditt första husdjur Mus
Hundarnas Flu: Ny hund Flu i över överfulla djurhem
Gratis Recept för hundmat och Treats Dog
Ormar som husdjur
Dog Skin Itch Problem
Lär din show häst att säkerhetskopiera ordentligt
Ta hand om din hund efter en nasal användning
Hur man introducerar Pet Rats till varandra
Hur säkert rengöra kattens öron
Allt om rasen: Boston Terrier

Leave a Reply