Huvud och hals Bölder Funna hos hundar

Hundar kan ha bölder dyka upp på de flesta någon del av sin kropp. Bölder på deras huvud och hals är bara några som hund ägarens kan titta på. Retrobulbär och submandibular abscesser är två av dessa huvud och hals bölder.
Retrobulbära abscesser är bölder som bildar bakom hundens öga. Denna abscess eller var fyllda klump orsakas oftast av att hunden har en infektion i sina bihålor eller i ett annat område av huvudet såsom dess tänder, mun eller en av dess ögon. Systemiska infektioner kan också vara orsaken till huvud och hals Bölder hos hundar, men abscesser är inte alltid orsakas av en av dessa infektioner men från ett stycke av främmande material migrerar in i området.
När Retrubulbar bölder uppstår, finns det oftast bara ena ögat påverkas. Det drabbade ögat kommer att bukta ut på grund av abscess som är bakom det eller det kan finnas en viss svullnad i vävnaderna som omger det drabbade ögat. Andra symptom på retrobulbär abscesser är hundens tredje ögonlocket på det drabbade ögat prolapsing delvis över hornhinnan det ögat. Den drabbade hunden kan också ha ont när den öppnar sin mun, som kommer att leda till att det vägrar att äta eller vägra äta hårt mat. Den kan också gråta eller gnälla när det tuggar på grund av smärta i munnen. Hunden kan också köra feber och vara slö.
Diagnos av retrobulbär abscesser görs av en veterinär som kommer mer än sannolikt göra en grundlig undersökning på hundens öga som presenterar symptomen och det andra ögat också. En fluorescein fläcken kan ges till hundens hornhinna så att veterinären kan leta efter ett sår. Trycket i ögat är också vanligt kontrolleras och veterinären kommer förmodligen försöka kontrollera hundens mun. Diagnos retrobulbär bölder kan kräva sedering av hunden på grund av smärta i samband med sjukdomen. Veterinären kan också göra en fysisk undersökning, en blodstatus, en urinanalys, en biokemisk profil och ett ultraljud av vävnaderna ligger bakom ögat och ögats själv samt röntgengenomlysning hundens mun och sina tänder. En diagnos kommer att hjälpa veterinären att bestämma den bästa behandlingen processen för hunden.
Behandling av retrobulbär abscesser bestäms av veterinären diagnos av tillståndet. Resultat under diagnosen processen avgör, eller bör, två saker. En är om hunden har en retrobulbär böld eller inte och den andra är vad som orsakar retrobulbär abscess. Behandlingen kommer att bli av med infektionen som orsakar detta huvud och hals abscess och kommer även tömma abscess. Infektionen behandlas med muntliga och utvärtes antibiotika som veterinären har föreskrivit och hundägare bör se en förbättring i hundens tillstånd 48 timmar till 72 timmar senare. Om ingen förbättring under dessa timmar, eller om situationen förvärras kan veterinären behöva opereras öppna abscess. Detta förfarande kräver narkos och veterinären går bakom hundens sista molar på toppen i munnen och gör ett litet snitt.

Okontrollerbar Big Dog Lust Gone Wild
Veterinärer Tips alla bör veta
Bekanta dig med St Bernard förföljer
Farliga Canine Treats
Tand Bölder hos hundar
Att välja rätt husdjur för ditt barn
Greenies Pill Fickor Feline
Hur man sparar pengar genom att göra din egen hund leksaker
En titt på en arbetsgrupp Horse Farm
Hårbollar och loppor: Naturliga hem rättsmedel för frisk katt
Hur man berättar en medarbetare inte ta sin hund till arbete

Leave a Reply