Husdjur: Marsvin

Om du letar efter en söt husdjur som inte klo dina möbler eller äta dina sneakers, anser ett marsvin. I motsats till sitt namn, dessa små killarna är inte från Nya Guinea. Och de är inte riktigt svin.
Enligt American Society for förhindrande av djurplågeri (ASPCA), ett marsvin – väger högst några pounds – även känd som ett marsvin. Denna gnagare genomsnittliga livslängd är mellan 5-7 år. Det är hemma i Sydamerika.
Det Furball du välkommen hem är förmodligen en av tre raser. Den Smooth-belagd sort har slät, glänsande päls. En Abyssinian har hår som växer i fluffiga tofsar i hela sin kropp. Den peruanska marsvin har särskiljningsförmåga långa, silkeslen hår som når till marken.
Ett marsvin kan ofta en underbar följeslagare för en unge som varit plädera för ett husdjur eller två. Det är en stor förrätt husdjur om du är säker på ditt barn är mogen nog att hantera det på ett säkert sätt. Det är egentligen ganska fogliga och sällan biter. Barn älskar att höra en squeak när erkänna en familjemedlem närmar sig buren.
Kom igång
Medan marsvin säljs i djuraffärer och annonseras av många privatpersoner rekommenderar ASPCA få en från en ansvarsfull uppfödare. Ännu bättre: anta den från ett djurhem eller räddning grupp.
Inköp en av dessa små critters är relativt billigt. Du bör planera att spendera runt $ 35 för en bur. Ägare spenderar vanligtvis omkring $ 75 per år på livsmedel. Den årliga kostnaden för leksaker och godsaker löper runt $ 25. Du kommer också att behöva betala ca $ 50 per år för en kontroll av veterinären. Den största kostnaden är den årliga kostnaden för strö och bäddmaterial, vilket är ca $ 400.
Skapa ett hem
Ett marsvin älskar gruppboende. Många familjer börjar med två honor, eftersom de oftast kommer bra. Om du föredrar hanar föreslår ASPCA plocka två från samma kull. Arten förökar mycket snabbt, så har både en manlig och en kvinnlig vanligtvis inte en bra idé.
Varje husdjur behöver minst fyra kvadratmeter utrymme i en bur. Mer är bättre. Buren bör ha en solid – inte tråd – botten för att skydda varje husdjur fötter.
Marsvin är känsliga för värmeslag och måste hållas borta från extrema temperaturer. Den idealiska temperaturen bör vara mellan 60 till 80 grader C.
Asp eller lövträ spån gör säkra strö. Gräs hö är också användbar. Däremot kan de oljor i Cedar eller tall spån vara farligt, så undvik dem. Även om det är möjligt att träna ett marsvin för att använda en låda, tar det oftast mycket mer ansträngning än de flesta ägare är villiga att ägna.
Dessa små killar behöver en grotta där de kan vila och sova. Dessa finns tillgängliga på djuraffärer. Papprör eller tomma burkar kaffe med kanterna jämnas i buren är stor för att underlätta spelet.
Mat.
Grunden för ett husdjur marsvin kost bör vara kommersiella pellets som säljs på djuraffärer. ASPCA föreslår att ge dem två gånger om dagen. Den föreslår också att erbjuda en halv handfull grönsaker och en del av färsk frukt varje husdjur varje dag. Dessa små killar behöver ha gräs hö tillgängliga hela tiden för att tillfredsställa deras behov av att tugga på något.
Marsvin kan inte fysiskt göra vitamin C. En fjärdedel del av en orange en dag kan kompensera för detta, tillsammans med andra livsmedel såsom grönkål, maskros greener och jordgubbar. En inverterad flaska med en dricksvatten rör åstadkommer det nödvändiga vattnet, som bör bytas dagligen.
Hemvård
Varje dag, bör du ta bort smutsiga sängkläder, spillning, och alla inaktuella livsmedel i buren. För att hålla miljön ren, ta bort allt från buren varje vecka. Botten bör vara rensat, sedan torka innan du sätter nytt strö. Se också till att ge kvistar eller andra obehandlat trä för gnagande.
Det bästa sättet att få ett marsvin som används för att hantera är att börja med att erbjuda små godsaker. När djuret är bekväm, är det dags att försiktigt plocka upp med en hand på botten och den andra över ryggen. För ytterligare daglig motion, låt den kan springa runt ett litet rum eller slutet utrymme.
Marsvin är bra på egen grooming. Men långhåriga raser behöver daglig tandborstning undvika knutar eller mattor.
Om en gris verkar sjuk, är det klokt att kontakta en veterinär direkt. Typiska signaler inkluderar nysningar, hosta, diarré eller slöhet. Dessa små husdjur är också känsliga för kvalster och löss.

Skadedjursbekämpning med pyretrin
Allt om rasen: Picardie Spaniel
Spara pengar genom att Vårda din hund hemma
Att hålla en Cobalt Blue Tarantula som husdjur
Katter och Tuna-Gul Fat sjukdom
Varför raspiga kunde inte komma till arbetet
Skallerorm Undvikande Utbildning för din hund: Förhindra ett potentiellt dödligt Rattlesnake Bite
Hur man introducerar en ny katt i hushållet
Skyll inte på mig
Vilken hund att välja för allergiker
Hur ta hand om ett husdjur Väsande kackerlacka

Leave a Reply