Hur Trim en iller naglar

Ahh, illrar – de är verkligen en speciell sorts djur. Och som alla som äger en kan berätta, det tar en speciell typ av person att ta hand om en. Jag har haft två själv, och har grundligt haft min tid med dem, men jag vet första hand hur svårt det ibland kan vara att ta hand om dem.
Ett särskilt hinder med iller vård är den fruktade trimning av sina naglar. Det finns många skäl till trimning en iller naglar, som inkluderar: undvika dem repa dig eller möbler, undvikande av dem repa varandra eller andra djur under uppspelning och undvikande av att få naglarna fångas på mattor eller hängmattor (som kan vara mycket smärtsamt att illern). Men med lite mutor, förtroende och praktik, kan putsning naglar bli en riktigt enkel och snabb uppgift.
Först och främst bör du förmodligen trimma en iller naglar minst en gång varannan vecka. Jag kan inte betona hur viktigt det är att hålla upp detta, som jag har tyvärr sett en av mina flickor haffa en spik i en hängmatta innan och gå in i en panik och skada sig själv. Med en iller, är det bäst att samla material du behöver i förväg, och enligt min erfarenhet, skulle den bästa “kit” vara ett husdjur spik trimmer (en gjord speciellt för små djur skulle vara perfekt), en liten handduk på sig att fånga klipp och en tub FerretVite. När du har gjort det bekvämt för dig, samla ihop din lilla vän och placera sin botten i knät så att deras baksida är på dig med svansen vänd bort från dig. Sedan pressa lite FerretVite på magen, och låta dem ha det. I mina erfarenheter med många illrar jag har provat detta med, kommer de ofta “gånger i halv” och koncentrera bara på behandling, så att du fri att klippa sina naglar utan motstånd eller kämpa, vilket gör det lättare för dig och säkrare för dem. Jag har upptäckt att de flesta illrar bara inte kan motstå FerretVite, för att inte tala det är bra för dem gång på ett tag i alla fall. Och nu kommer du att deras nya bästa vän – alla vinner!

10 mest tillgiven hund raser
Virka Mönster: Leksaker för husdjur
Ska du belöna din hund för missköter?
Tips för att köpa din första hund eller valp
Clydesdales: De vanligaste identifierade Mindre vanliga Horse
Hur man korrekt borsta häst eller ponny
Hur man sparar pengar på Hundmat
Vad är syftet med Skunk?
Att välja rätt och prisvärd katt Diet
Välsignelse – En dikt
Identifiera och förebygga sjukdom Dog Hjärtmask

Leave a Reply