Hur tämja en Guinea Pig i två veckor

När du går att plocka ut ditt marsvin kanske du märker att det körs runt, och vill inte röras. Trots vad du kanske tror, ​​är detta ett gott tecken. Marsvin är skygg av naturen, och om ett marsvin är bara stetting fortfarande medan den plockas upp, och sätter upp inget krångel, kan det vara tecken på en sjukdom. Marsvin är gnagare, och som alla gnagare det tar en hel del hantering och skötsel för att tämja ner. Men även en vänlig, och tama marsvin kommer fortfarande köra om när den håller på att plockas upp, eller är överraskad. Jag har tagit upp, och avel marsvin för någon gång, och jag är alltid förvånad över folk reaktion när de ser en marsvin på djuraffären. Till en början de tror att det söta, men det ögonblick de når röra det, marsvin springa iväg lämnar människor med intrycket att de är vilda.
Marsvin brukar biter inte, men de kan, och några helt säkert kommer. Eftersom marsvin inte kan se rakt fram mycket bra, ibland kommer de att mumsa eller bita något framför dem bara för att se vad det är. De kommer också att bita som ett tecken på aggression eller försvar. Ett marsvin bett är smärtsamt, och kommer att blöda. Om du är biten ska du tvätta såret och området med en antibakteriell tvål, och tillämpa en första hjälpen kräm som innehåller ett antibiotikum. Marsvin har också vassa klor som du behöver för att hålla klippt. Om du inte är försiktig kan du repas upp när du håller ditt marsvin om det är naglar är för lång.
Nu när du har blivit varnad om naglar och tänder, är det dags att träna ditt marsvin. Det första du vill göra är att undvika att placera godis i buren. Morötter, äpplen och även gräs ur din gård göra stora hälsosamma godsaker för ditt marsvin. Vem älskar inte behandlar? Ditt marsvin måste lära sig att din man en kontroll av godsaker. Börja med att erbjuda en behandling flera gånger om dagen. Öppna buren med behandla i handen, och låt honom ta behandling från dig. Om han inte tar behandling, stäng sedan buren, ta behandla med dig. Det kommer inte ta lång tid innan ditt marsvin sätter ihop två och två, för att få den behandling de måste ta det från din hand. De första flera gånger ditt marsvin tar sina godsaker från dig, kommer han sticker iväg för att äta den. Detta är normalt tar utbildningstid.
Efter en vecka eller så för hand mata honom hans godis, är det dags att göra det mer intressant. Nu du kommer att ta bort honom från buren, och mata honom hans godis medan håller honom. Du kanske märker ditt marsvin gör alla typer av skriker, när du klappa honom. Marsvin är mycket sång, och inte alla buller är dålig. Om du märker honom göra ett klickande med tänderna, är detta en dålig ljud. Det klickande låter som en penna knacka på ett skrivbord. Denna klickande är att varna dig om att han är upprörd, och han kommer att bita. När han börjar detta trycker honom på näsan. Upprepa knacka näsan tills han stannar, och om han startar igen då du trycker igen. Sätt inte tillbaka honom i buren direkt. Om du gör han lära sig att allt han behöver göra är hotar att bita, och du kommer att sätta ner honom. Om han inte försöker bita wrap honom som en burrito i en handduk för att hålla honom. Detta kommer inte att skada honom, men det kommer att visa honom att han kommer att hållas oavsett vad. När han har lugnat ner sig, så kan du lägga tillbaka honom i hans bur. Också hålla ett öga på gäspningar. Gäspningar är ett tecken på att de ditt marsvin är arg. Om han gör det en gång, så det kan vara en gäspning, men mer än en gång är en varning. Ett marsvin kommer gäspa visa dig hur stor deras tänder är. Om ditt marsvin gör detta, sedan sätta honom i en burrito filt.
Det tar ett tag att tämja ett marsvin. Jag håller varje mina flera gånger om dagen i minst 10 minuter vardera. De mer tid du spenderar med ditt marsvin, den Tamer han kommer att bli. Men kommer han nästan alltid skrämma lätt, och kommer alltid att vara lite skygg. När allt detta är egenskaper som de är kända för, och vi älskar dem för det.

Två skäl att hålla valpen Off av möbler
Lära din hund att gå på hälen
En guide till ditt första husdjur Mus
Not Quite Tame ännu
Planera en häst-tema födelsedagsfest
Saker jag har märkt om katter
Tips för att namnge din nya valp
En guide till Virtual Pet Kyrkogårdar
Hålla Kitty Utanför Köksbänken
Hur Testa din hunds intelligens
Meow Mix Fuktiga kattmat Påsar

Leave a Reply