Hur ta hand om övergivna kattungar

Det kan vara en helt underbar upplevelse när du tar i en övergiven kattunge (eller en hel kull av dem!). Missförstå mig inte: Det kommer att ta en hel del arbete, tid och tålamod för att hjälpa dessa små critters hälsosamt växa. Du kanske vill behålla och höja dessa kattungar, eller så kan du bara vara ute efter att få dem friska så att du kan hitta ett bra hem för dem. Hursomhelst, det finns några mycket viktiga saker du behöver göra när du först ta detta ansvar.
Visuell kontroll
Kontrollera först att se till att kattungen eller kattungar faktiskt överges. Titta runt för mamman katt, bara så du är säker på att hon inte är avstängd jakt eller ont. Om kattungarna är smutsiga, gråter mycket, och lever i en rörig häckningsområde är det mycket troligt att de är övergivna. Dessutom gör en allmän visuell kontroll över kattungarna. Kontrollera om det finns några tydliga tecken på skada, sjukdom eller vanliga virus såsom ringorm eller infektioner ögat. Förvildade katter är särskilt känsliga för infektioner, skador och sjukdomar, men dessa är ofta behandlas med läkemedel eller skott.
Skapa en bekväm miljö
Ta kattungar inuti och hålla dem så varmt som du kan. Sätt filtar eller handdukar i rutan för att skapa ett bo för kattungarna. Försök att slå in dem i filtar eller handdukar, massera dem lätt att värma dem, eller placera en värmande kudde eller varmvatten flaska i boet. Övergivna kattungar kommer att känna mest bekväm i mindre, varmare områden, eftersom det är miljön deras mor skulle skapa för dem.
Gör en veterinär Utnämning
Dina nyligen antagna kattungar måste se en veterinär så snart som möjligt. En veterinär kan avgöra ungefär hur gamla de är, vilken typ av vård som de kommer att behöva, och om de är uttorkade eller undernärda. Om det behövs kan din veterinär ge dig medicin och / eller ögondroppar med instruktioner att ge till kattungarna dagligen. Även om kattungarna är gamla nog och frisk nog, kan din veterinär ge dem deras första skott. Om inte, kan han berätta för dig att vänta ett par veckor och kommer tillbaka för att få skott.
Hemma
Hitta en plats för kattungarna att leva. Om du inte vill att vandra runt i huset bara ännu (som du förmodligen inte vill att de ska göra, eftersom de inte är kattlådan utbildad och kan ta sig in i trånga utrymmen – bokstavligen), hitta ett rum märket ut som deras . Badrummen är en bra plats för dem, eftersom golvet är i allmänhet lätt att rengöra. Lägg handdukar och sängkläder i det här rummet. Du kommer också vill köpa en låda, och du kanske vill investera i några gummihandskar för att hålla i detta område om kattungarna har loppor eller ringorm. Se till att hålla detta rum på en varmare, jämn temperatur.
Ta hand om dig Nya Adopterade
Om din veterinär gav dig medicin, ge dem till kattungarna enligt instruktionerna. Det hjälper att linda kattungarna i en handduk eller filt (gör en kattunge burrito i huvudsak) före administrering läkemedel. Det hjälper dem att känna sig säker och bekväm, och det hjälper begränsar deras rörelser.
Du bör köpa några konserver gjorda speciellt för kattungar från djuraffären. Du kan också söka efter näringsämnen kosttillskott om du vill, vilket kommer att hjälpa kattungarna läka snabbare. Du kan sätta denna mat i en skål bredvid en vatten skålen, men dina kattungar kanske inte förstår hur man ska äta eller dricka först. Din bästa insats är att sätta lite mat på en sked eller på toppen av din (behandskade) finger och mata dem för hand. De kommer att behöva så mycket mat som de kan få, så se till att hålla ge dem mat tills de slutar äta. Eftersom de sannolikt inte kan dricka från vattnet skålen, använd en spruta eller medicin dropper att ge dem vatten. Så småningom kommer de lära sig att äta och dricka ur skålar efter att experimentera med hur man gör det.
När dina kattungar har ätit, ta en fuktig, varm handduk eller pappershandduk och försiktigt klappa kattungar över att simulera en mamma katt rengöring dem. Se till att torka sina bottnar, eftersom detta kommer att hjälpa dem att lära sig att det är dags att använda kattlådan. Efter de äter, och efter att du har rengjort dem, hålla kattungarna i kullen rutan för att lära dem om att gå. Du kan stoppa rengöra dem efter måltider när de har plockat upp det på egen hand.
Det bara andra att komma ihåg när vårda övergivna kattungar är att de behöver mycket kärlek. Se till att husdjur, hålla och leka med kattungarna så mycket som möjligt. Det är viktigt att socialisera dem när de är unga, och leka med dem, speciellt med en sträng eller annan leksak som de kan enkelt följa, hjälper sina motoriska färdigheter utvecklas.
Återkom med veterinären varannan vecka (eller hur ofta de rekommenderar du kommer) att kontrollera utvecklingen av kattungarna. Om du väljer att behålla dem efter att de är friska och utbildade, så det är fantastiskt! De har förmodligen redan bildat ett band med dig, och detta band kommer bara växa sig starkare. Om du inte kan hålla kattungarna, så går det också bra. Kontrollera med din veterinär eller lokala djurhemmet för att se om de vet om eventuella ägare, eller ta en annons i ditt annonser avsnitt. Höja övergivna kattungar kan vara en hel del arbete, men det är en mycket givande uppgift.

Vad du ska göra när ditt barn ber för en häst
Hund Profil: Mastiff
Älskling. Kom få din katt!
Hund Daze of Summer
Friska Rutinmässiga vanor för ditt husdjur katt
Tio enkla tips till Camping med din hund
Ta din hund att fungera: bra eller dåligt?
Hummer
Hur man gör Quick & Simple Homemade leksaker för ditt husdjur
Är Beagle rätt hund för vår familj?
Newfoundland Hundar – Dina Furry Angels

Leave a Reply