Hur ta hand om hundar med Hip och ledbesvär

Höft och ledbesvär hos hundar, speciellt stora hundar är tyvärr alltför vanligt. Som en stolt mamma till Jeff, en robust mild av en gigantisk St Bernard hund och Meadow, en fantastiskt söt Newfoundland hund, har jag upplevt prövningar och vedermödor att ta hand om hundar med höft och ledproblem. Också, som en sjuksköterska, jag alltför bekant med med skadliga effekter höft och ledbesvär kan orsaka att mina patienter. Hundar uppleva samma smärta och handikapp från dessa villkor, precis som människor gör. Fysiologi och behandlingar är mycket lika också. Degenerativ ledsjukdom, artros, och höftledsdysplasi är smärtsamma sjukdomar som kan orsaka begränsningar i en hunds förmåga att röra sig och fungera normalt utan att uppleva smärta. Enligt boken Din äldre hund, av Jean Callahan och Ann Marie Manning, ytterligare symptom på artros kan vara stelhet, mild smärta när den drabbade leden är rörd och slickar den drabbade leden. Förutom smärta, andra symtom är hälta, vilket innebär att din hund inte kan använda sina ben ordentligt och svårigheter ökar.
Jag alltför bekant med hur man tar hand om hundar med höft och ledproblem, som jag har mycket erfarenhet att ta hand om mina egna gigantiska hundar lider av höft och ledproblem. En morgon väcktes jag till en obekant ljud. Det lät nästan som en baby gråter. Eftersom min dotter är nästan 15, och vi har inga andra barn i huset, undersökte jag vidare. Ingenting var fel förrän jag närmade min änglalika Newfoundland hund, äng. När hon försökte få upp att hälsa på mig, låt hon ut den sorgligaste pipande ljudet jag någonsin hört, som ödelade mig. Vad är det, Meadow Bear? frågade jag. Den som är en hund ägare kommer att säga att de pratar med sina hundar! Hennes spunkiness och entusiasm när borta. Hon gjorde piggna, men när jag frågade henne om hon ville gå för en åktur. Nu var hon inte sitt vanliga sprudlande själv förutse bilturen, eftersom hon var i så mycket smärta, men jag fick en ökning av henne och hon sakta taggade och försiktigt hävdade sin plats (med vår hjälp) i bilen. Lite visste hon var hon på väg till veterinären.
Efter granskningen som innehåller en grundlig händer på examen och röntgen, bestämdes det att Meadow har med all sannolikhet lider av artros, en degenerativ sjukdom som drabbar höft och leder. Enligt veterinären på VCA Djursjukhus var Meadow prognos utmärkt grund effektiva behandlingar som fanns i vården av hundar med höft och ledproblem. En av behandlingarna var att ge vår hund Rimadyl, en 24-timmars icke-steroida antiinflammatoriska (NSAID) som ges en gång per dag. Antiinflammatoriska läkemedel är också guldmyntfoten när det gäller att behandla människor med höft och ledsjukdomar samt, som jag har sett under mina år av att se artritpatienter på sjukhuset varje dag. Äng skulle ta hennes Rimadyl för smärta, stelhet och inflammation i höften och leder, men veterinären påminde mig om att medicineringen var inte utan biverkningar. Jag skulle vilja kalla VCA djursjukhus om min hund upplevde svart eller tjärliknande avföring, som kan tyda på inre blödningar, en beklämmande biverkning av antiinflammatoriska läkemedel, blodiga kräkningar, andningssvårigheter, svullnad av hennes läppar, tunga eller ansikte och aptitlöshet . Lyckligtvis dessa symtom är sällsynta.
Jag lärde mig också från veterinären vid VCA Djursjukhus att de har framgång med vissa tillägg när det gäller hur man ska ta hand om hundar med höft och ledproblem. Vissa kosttillskott såsom glukosamin och kondroitin har visat nytta för brosk och leder hos hundar. Doseringen av dessa tillskott är baserad på hundens kroppsvikt. Kost spelar också en viktig roll för hur att ta hand om hundar med höft och ledproblem. Hundmat innehållande omega 3-fettsyror har visat sig vara effektivt för att minska den inflammatoriska processen. Massage har också sina fördelar när det gäller hur man ska ta hand om hundar med höft och ledproblem. Fördelarna med massage är desamma oavsett mottagaren av massage är en hund eller en människa. Några fördelar med massage inkluderar ökning av blodflödet till det drabbade området och minska smärta och stelhet som är allt för vanligt hos hundar med höft och ledproblem.
En annan mycket viktig komponent i vård och behandling av hundar med höft-och ledbesvär är motion. Detta kan tyckas motsägelsefullt i början, eftersom en av de vanligaste symtomen på hundar med höft-och ledbesvär är motion intolerans. Det är viktigt att börja träna hunden sakta men konsekvent. Motion förbättrar flexibilitet, minskar smärta och förbättrar blodflödet. Det har även vikt. Övervikt på hundar sätter stress och påfrestningar på deras redan smärtsamma höfter och leder. Att upprätthålla en normal vikt för sin ras kan även hindra hundar från att få höft och gemensamma problem i första hand. Alltför många kalorier och övergödning en hund kan få dem att växa snabbt, vilket i sig är en riskfaktor för höft problem och artros, särskilt i stora hundraser. Det är viktigt att sluta utöva din hund om han eller hon ser ut som hon har ont och sedan ringa veterinären direkt.
Tack och lov är min hund Meadow mycket bättre nu. Hon avslutade sin förskrivning av Rimadyl och har ätit hundmat som innehåller omega 3-fettsyror, Glukosamin och kondroitin som jag tror har hjälpt henne höft och ledbesvär förbättras. Hon är tillbaka till sitt gamla jag igen. När det gäller Jeff, vår egen Beethoven, förblir han tack och lov fri från höften och ledbesvär vid denna tid, även om han börjar att sakta ner något när han blir äldre. Jag kommer att fortsätta att övervaka honom för några problem med sina höfter och leder dock, och ta honom till veterinären vid första tecken på något fel. Han har också startat sin egen motion och kost regim i hopp om att förhindra framtida höft och gemensamma problem som kan komma hans väg. Vi penna också honom regelbundet för hans massage.
Författare – Jean Callahan och Ann Marie Manning – bok med titeln Din äldre hund
VCA Animal Hospital Veterinärer
Äng Newfoundland och Jeff St Bernard

Rabatt Damskor passar din budget och ditt liv
Diabetesneuropati i Cats
Grön Mors dag presenter till trädgårdsmästare
Alternativ till de-klösa kattungen
Bästa Hundraser för en Running partner
Mindy vid Regnbågsbron
Bästa 10 Hundraser för kvinnor
Föra din nya Kitty Hem: Åtgärder för att göra det lättare för er båda
Cherry Barb Faktablad
Hundar – Sjukförsäkringar krävs eller inte?
10 Bästa Inomhus Hundraser

Leave a Reply