Hur ta hand om en katt med diabetes

Ta emot en diagnos av katt diabetes i ett älskat husdjur kan vara ganska skrämmande. Men framstegen inom veterinärmedicin har gjort detta till synes mänskliga sjukdomar helt hanterbar hos katter och hundar. Framgångsrik underhåll av katt diabetes vilar tungt på axlarna av ägaren. Som sällskapsdjur ägare, har du ofta noggranna arbete att övervaka både vad som händer i och kommer ut ur din diabetes katt. Mat och vatten intag, urinproduktion och katter övergripande beteende och utseende beaktas vid bedömningen av om sjukdomen på ett framgångsrikt sköts. Dessa till synes enkla bitar av information kan vara avgörande för hälsan hos din diabetes katt.
Tanken på att injicera din katt på daglig basis kan verka skrämmande, men du måste komma ihåg att injektionerna faktiskt orsaka din katt liten eller ingen smärta, och att det i realiteten handlingen att injicera din katt är svårare för dig än det är på din katt. Du måste acceptera det faktum att dessa injektioner är vad håller din katt frisk, men påminn dig själv om att detta är ett nytt för både dig och din katt. Det är tillåtet att inte vara perfekt i varje injektion, eftersom du kommer så småningom att utveckla en rutin som fungerar bäst för dig och din katt, minimera stress på er båda.
Det finns för närvarande en mängd insulin är tillgänglig för att behandla kattdiabetes, som alla delas in i fyra kategorier baserat på deras längd. Dessa kategorier är följande, Snabb eller snabbverkande Regular eller kortverkande, medellångverkande och långverkande insulin. Snabbverkande eller snabbverkande insulin börjar arbeta strax efter injektionen, når sin topp eller tidpunkten vid vilken insulinet är vid är maximal styrka i termer av att sänka blodglukos i ungefär 1 timme, och fortsätta att arbeta under 2 till 4 timmar . Regelbunden eller kortverkande insulin når blodomloppet 30 minuter till en timme efter injektion, toppar som helst från 2 till 3 timmar efter injektion, och är effektiv under ca 6-8 timmar. Medellångverkande insulin når vanligtvis blodomloppet ca 1-2 timmar efter injektion, och är effektiv i ca 8 till 12 timmar. Och långverkande insulin når vanligtvis blodomloppet ca 2 till 4 timmar efter injektion, toppar från 4 till 8 timmar senare och är effektiv i ca 12 till 18 timmar.
Din katts veterinär kan ge dig råd om det bästa valet av insulin för din katt, men det skadar aldrig att göra lite forskning på egen hand och diskutera dina resultat med din veterinär som inte alla veterinärer känner till alla de tillgängliga alternativen. Tiderna och belopp din katt äter påverkar mängden överskott av glukos i hans eller hennes system måste därför En diabetiker husdjur kost ger alla sina näringsbehov och ska minimera efter måltid glukos svängningar. Det finns för närvarande ett antal receptbelagda livsmedel tillgängliga från din veterinär som åstadkommer detta.
Det finns för närvarande en rad livsmedel som är tillgängliga genom recept som fyller ovanstående krav. Du och din veterinär kan bestämma vad valet skulle vara bäst för din katt. Som nämnts tidigare, kost och insulininjektioner är inte de enda steg till framgångsrik förvaltning av Feline diabetes. Noggrann övervakning av ditt husdjur beteende är en viktig del av att hantera sin sjukdom. Beteende är ofta en indikator på hur ditt husdjur svarar på behandlingen och kan tillåta dig att förhindra ett eventuellt livshotande nödsituation. Överdriven törst eller polydipsi är ett tecken på att din katts glukos är hög som kallas hyperglykemi. Polydipsi kan leda till polyuri, eller överdriven urinering, vilket kan leda till uttorkning. Men aldrig begränsa vatten för en diabetiker husdjur! När det är dålig eller ingen blodsockerkontroll, är detta det enda sättet den kan sänkas, genom att bokstavligen spolning så mycket som möjligt ut ur systemet. Reglering med rätt dos (er) av insulin kommer att innebära ditt husdjur behöver inte längre dricka onormalt eftersom det inte finns något överskott av glukos för att orsaka detta. Lyckligtvis är hyperglykemi inte omedelbart livshotande som dess motsats, hypoglykemi eller lågt blodsocker.
Hypoglykemi kan uppträda under tidsperioden dina husdjur “insulin är på topp och det är därför din veterinär kommer att rekommendera att du gör hemma testning av ditt husdjur glukos nivå för att peka när detta är. Hem testar din katts blodsockernivån kan tyckas lika eller om inte mer skrämmande än att ge injektioner. Detta kan göras med samma typ av blodsockermätare används av humana diabetiker.
Det vanligaste sättet att få ett blodprov från din katt för hem testning är att sticka sitt öra med en lansett. En lansett är en liten nål belagd i plast. En annan plats på katten där blod kan erhållas hemma är från kuddar på din katts tassar. Dessa är ett annat populärt val eftersom trampdynor är tuffa och vissa katter är mer bekväm med att testa det. Men segheten hos trampdynor kan arbeta mot dig, vilket gör det svårt att få ett blodprov tillräckligt stor för att tillräckligt fylla teststickan på mätaren för att göra en mätning. Detta kan resultera i flera idioter, som kan vara upprörande och frustrerande för dig och stressigt på din katt.
Ett trick av handeln är att placera ett par matskedar eller ris i en liten strumpa, knyta den öppna änden av strumpan i en knut och mikrovågsugn strumpan tills varm. Försiktigt hålla varma strumpan mot din katts öra eller tass precis innan stickande gör det möjligt för blodet att flöda mer fritt som kalla kuddar och öron inte blöder lika lätt som när värms.
Som med injektionerna, övning ger färdighet och du kommer snart att bli mer bekväm med uppgift att hemmet testa om du väljer att göra det. Om du befinner dig kämpar med testning, ta en halv timmes rast, läsa en bok, ta en promenad, njuta av en dryck. När du har samlat dig samman, grupperas, försök igen. Hem testar ditt husdjur är ofta rekommenderas och välgörande eftersom det tillåter dig möjlighet att övervaka ditt husdjur glukos nivå mer exakt vilket i sin tur gör att du de kunskaper som behövs för att eventuellt förhindra att husdjur glukos nivå från att nå extrema toppar och dalar.
Hem tester kan du också ge din veterinär med dina husdjur glukosnivåer vid olika tidpunkter på dagen i den avslappnade och bekväm miljö i ditt hem. Att hålla en logg över dessa siffror samt gånger din katt äter, hur mycket den äter, liksom de gånger du ger injektionerna är alla viktiga bitar av information som din veterinär använder för att avgöra om din katt är på en lämplig insulin dosering och hur din katt kropp svarar på insulin utan stress av en veterinär besök.
Hitta stöd på nätet, det finns folk över hela världen som har gått igenom samma sak som du är just nu. Prata med dem, ställa frågor, Vent. Alla dessa verktyg är viktiga i framgångsrik förvaltning av Feline Diabetes och kan göra processen mer bekväm för både dig och din katt. Kom ihåg att belöna både dig och ditt husdjur för ett väl utfört arbete, ta time out för att bara njuta av din katt så att han eller hon vet att din dagliga interaktioner inte kommer att bestå enbart av injektioner och tester. Snuggle dem, älska dem och ge dig själv en klapp på ryggen och för att hantera denna sjukdom kan vara frustrerande och stressande. Med engagemang, tålamod och stöd från din veterinär kan katter med hanteras kattdiabetes leva ett långt och lyckligt liv.
Referenser

Portugisisk Vattenhund
Översyn av Pounce Tarter kontroll behandlar för katter
TV: s bästa Nerds
Hund grooming tips
Hamster sjukdomar: Hamster Wet Tail
Välja Silkie blir Bantam Kycklingar för avel
Lugnande din gnällande hund
Seroma Utvecklingen inom hund
Är din fågel Uttråkad?
Hitta den perfekta drivved för ditt akvarium
Hur du vet om du är redo för en katt

Leave a Reply