Hur ta hand om din Rädd Kitten

Har du fått någonsin en ny kattunge och förde honom eller henne hem skaka i dina armar som en liten löv och fann att din nya lilla kompis är så rädd för dig och / eller hans eller hennes nya omgivning att allt han eller hon vill göra är krypa ihop i hörnet, under sängen, eller någon annanstans? Du har svårt att lirka din kisse att komma ur sin gömma och du är orolig att det inte äta eller dricka? De flesta kattungar uppvisar denna rädd beteende när de är överförda till en ny och obekant hem, särskilt om de aldrig har funnits människor före. Här är några tips om hur att ta hand om din nya rädd familjemedlem.
-Ge din kattunge utrymme. Oavsett hur upphetsad du kan vara om din nya kattunge och hur mycket du vill plocka upp och börja gosa det direkt eftersom det är så söt, är det viktigt att du slåss att uppmana och ge din kattunge utrymme att vänja sig vid dig och dess nya hem först. Du vill inte att rusa kattungen och skrämma det ännu mer än det redan är. Även om din kisse är huka och vistas gömda hela dagen, bara ge det lite tid och i ett par dagar, kommer kattungen långsammare börja kikade ut och utforska. Innan du vet ordet av kommer din kattunge ständigt under fötterna och buggning dig hela tiden!
-Har så mycket interaktion som möjligt. Även när du är kattunge rädd och kanske inte vill hanteras mycket, vara i samma rum med kattungen. Läs en bok, arbeta på datorn, eller sitta tyst och låta kattungen vänja sig vid att se dig. När det så småningom börjar våga sig ut, kommer det att användas för att din närvaro. Och när din kisse kommer ur sin rädd läge försöker husdjur och leka med den så mycket som möjligt för denna tidiga interaktion kommer att göra det mycket mer vänligt och tillgiven senare det livet.
-Se till att din kattunge äter och dricker. När vissa kattungar är rädda, de vill inte äta eller dricka något. Det är dock viktigt för en kattunge att få en hel del näring, så istället för att försöka dra kattungen ur sin gömma plats och hålla den i mitten av köket för dess måltid bara för att ha det scamper ännu mer rädd nu tillbaka på plats och gömma, sätta lite mat och vatten nära den plats du rädd kattunge känns bekväm. Lämna rummet och det brukar ge sig ut tillräckligt länge för att mata in sin integritet.
Dessa är bara några användbara tips för att göra din kattunge anpassning till sitt nya hem enklare och bekvämare. Jag följde dessa steg och inom två dagar min kattunge (som aldrig haft någon mänsklig interaktion innan) var ute och omkring, utforska och bli modigare varje dag. Inom en vecka var hon den mest säkra, bortskämd liten kattunge någonsin hoppa upp i mitt knä, efter mig runt huset, och ständigt ber om uppmärksamhet.

Tips för att hjälpa dig välja en hund från ett härbärge
Bli av buggar på ditt husdjur: loppor, fästingar och myggor
Hur ta hand om dina hundar på sommaren
Mops Dog Encefalit Fakta
De fem Hundleksaker för Power chewers
Poodles – den mest intelligenta av alla raser
Tips för att välja rätt hund
Sanningen om hundar från valp mal
FÖRHYDA Rengöring
Smarty Cat Flicker Ball recension
Hur huset tränar din Small-Breed Puppy på tre dagar

Leave a Reply