Hur ta hand om din hamster tänder

Trots sina små resning hamstrar kan drabbas av några ganska stora problem som har potential att hota deras hälsa och välbefinnande. Som gnagare hamstrar utvecklats med öppen rotade tänder vilket innebär att tänderna växer kontinuerligt under hamster liv. Detta utvecklades som svar på deras grova, kornig kost och som ett sätt att förhindra att deras tänder att bära ner alltför snabbt resulterar i en för tidig död.
VIKTEN tänder: Tänderna är oerhört viktigt att hamstrar och i själva verket är mycket viktiga för deras överlevnad, eftersom de använder dem kontinuerligt under hela sitt liv. De är viktiga för hälsa och lycka för ditt husdjur hamster. Hamstrar använder sina tänder för en mängd uppgifter, inklusive förvärv kost, bygga bon, bär ung, utforska sin omgivning, och att försvara sig mot eventuella fiender.
Hamstrar föds med fullt utvecklade tänder. De är utrustade med fyra framtänder totalt, två på toppen av sin mun och två på undersidan. För att kompensera för den ständiga tillväxten av sina tänder hamstrar ständigt tugga på hårda material för att hålla sina tänder filas ned förebygga överväxt och andra dentala förhållanden. Det är viktigt att ge ditt husdjur med t.ex. PET-säkra, giftfria trä tuggar och leksaker för att hjälpa till med denna process.
Om inga andra medel finns hamstrar kommer att mala ner sina tänder på burgallret. Det kanske inte är den bästa åtgärden eftersom det kan leda till skador i munnen eller brutna / flisas tänder. Detta kan leda till mer allvarliga problem inom en snar framtid.
VAD ÄR bettavvikelser?
Bettavvikelser eller förskjutning av tänderna kan bero på ansiktet trauma, genetiska faktorer, en obalanserad kost eller en oförmåga att korrekt fila ner sina tänder. Äldre hamstrar tenderar att lida mer av trasiga och missbildade tänder. Som ett resultat är det starkt rekommenderat att du kontrollerar din hamster tänder ständigt efter tecken på potentiella problem.
TECKEN PÅ tandproblem: * aptitlöshet
* Ovilliga att äta hårda livsmedel såsom pellets
* Mat spills kontinuerligt ur munnen
* Dreglar
* Rinnande näsa
* Tårar
* Viktminskning
* Bölder / svullna kinder
* Foul lukt som avges från munnen
* Vägran att rengöra / putsa sig
* Vägrar att bo
* Slö
* Avsaknad av törst
* Utstående ögon
* Öppen mun / inte kommer att stänga munnen
* Sår på kinden eller tungan
* Böjda / feljusterade tänder
Hur kan man förhindra tandproblem: Här är några tips på hur man förhindra eventuella tandproblem i din hamster. Se till att du ger ditt husdjur hamster med en balanserad kommersiell kost kompletteras med färskt hö, frukt och grönsaker. Kontrollera med din veterinär om livsmedel som är säkra att mata på ditt husdjur. Kalcium är mycket viktigt för utvecklingen av starka och friska tänder och ben så gör vissa de har gott om detta mineral tillgängliga för dem i sin kost.
Införandet av socker, söta livsmedel som godis till en hamster kost har lett till en ökning av förekomsten av karies. Undvik mat med hög sockerhalt.
Ge ditt husdjur med massor av pet-säkra, giftfria och hållbara produkter för dem att gnaga på att hjälpa till i processen att hålla sina tänder slipas ordentligt ner. Kontrollera tänderna ofta och så fort du misstänker sin kan vara ett problem kontakta din veterinär.
Genom att utföra regelbunden tandvård hälsokontroller, ger din hamster med en hälsosam, balanserad kost, och ge dem massor av leksaker att tugga på, du säkerställer ett längre, friskare och lyckligare liv för ditt husdjur hamster. Alltid rådgöra med en veterinär om ytterligare information om hur man ordentligt hand om ditt husdjur. Som alltid önskar jag dig och ditt husdjur hamster bäst i hälsa och lycka!

Enkla tips för vård av ditt marsvin
Tarmparasiter och luftburna Skadedjur hos hundar och katter
En dikt att fira National Dog Day
Tips för att hitta din perfekta hund till djurhemmet
Avlidne Pet Care, The Premiere Pet Cemetery i Atlanta
Vad du ska göra när din hund är i värme
Allt om rasen: Cimarron Uruguayo
Förklaringar till vissa beteenden husdjur katt
Top Saltwater havsfisk för ditt akvarium
Hur man håller hundar sval under sommaren
Bara Horsing runt: Medel Horse Training Tips

Leave a Reply