Hur säkert rengöra kattens öron

Medan kattdjur vanligtvis vara en mycket ren och själv grooming arter finns det några utvalda ställen som de flesta katter inte kan nå för att ordentligt rengöra och desinficera regelbundet. Bland dessa svåråtkomliga områden är kattens öron, som snabbt kan samla skräp som smuts och luftburna dammpartiklar.
Att vara så petiga och wriggly i naturen, kan katter bli särskilt utmanande för brudgummen ibland, speciellt när man försöker rengöra mycket känsliga och känsliga områden såsom öronen. Hellre än att försöka att brottas med din katt för att ge ordentlig grooming eller ge efter för de höga priserna på professionell sällskapsdjur groomers, det finns flera enkla tips som gör att du kan rengöra kattens öron inifrån och ut, utan att genomdriva någon form av smärta eller potentiell fara på djuret.
Använd Burrito metoden
Beroende på storleken och styrkan av din katt, välj en tjock, stor handduk eller filt att linda djuret i. Detta kan enkelt göras genom att lägga handduk eller filt ut helt ovikt på golvet. Placera katten i mitten av handduk eller filt och vik i sidorna, tucking i fronten och kanterna tillbaka, som om du rullade en stor burrito. Den enda delen av kattens kropp som bör exponeras är huvudet. Detta kommer att bidra till att förhindra djuret från slingrande till frihet och samtidigt hålla dig säker från att repas.
Börja med Lobe
Blöt en liten bomullstuss med varmt vatten och försiktigt rengöra varje kattens öra lober, med början med den yttre ytan och arbeta dig in.
Innerörat Rengöring
Vid rengöring av innerörat hos något djur, inklusive kattdjur, är det viktigt att aldrig sätta någon post i hörselgången. Insertion av objekt i en katts öra kommer omedelbart iväg en stark slingrande och defensiva åtgärder, som kan orsaka att trumhinnan kan punkteras och skadas kraftigt. Det rekommenderas att väta en tops med varmt vatten och mycket försiktigt rengöra den inre delen av kattens öra, området strax under lob. För att försäkra att du inte sätter i Q-tip i hörselgången, vara säker på att du kan se båda bomull delarna av Q-tip alltid vid rengöring.
Ge garantier
Trots använder burrito metoden, kommer din katt mycket sannolikt göra allt för att fly från denna situation. Det är helt enkelt dess sätt att uttrycka en instinkt som djuret upplever obehag i påtvingad fångenskap. Ta dig tid att klappa katten ibland och tala i en varm och lugnande röst under hela reningsprocessen.

Endast vatten
Endast bekvämt varmt vatten bör användas för att rengöra kattens öron, inomhus eller utomhus. Använda starkare lösningar som väteperoxid kan vara ganska farligt för djuret, eftersom det kan orsaka inflammation och irritation i innerörat.
Med tålamod och varsam skötsel, kan din katts öra framgångsrikt och säkert rengöras genom att följa dessa metoder.

Dog Training Tulsa Tips: Hur att bryta upp en Dog Fight
Greenies Pill Fickor rädda dagen
Crate Traning för hundar
En titt på en arbetsgrupp Horse Farm
Horse Trails
Backyard Kycklingar en stor källa till naturliga insektsbekämpning
Marsvin: lättskött och stor underhållning
Chihuahua är är söta små och gulliga hundar
Dog Day Afternoon
Hur ta hand om vilda möss
Fördelarna med kastrering ditt husdjur kanin

Leave a Reply