Hur Re-Hem ditt husdjur när det är ett absolut måste

Det är ett sorgligt faktum att inte varje människa-pet matchning made in heaven … och även när matchen är perfekt, yttre krafter som sjukdom, funktionshinder och ekonomiska situationer ibland tvingar en sällskapsdjur ägare att ge upp sin hör sällskapsdjur – oavsett det vara en hund, katt, fågel, hamster, etc. För många djurägare, att behöva ge upp sin älskade husdjur är en händelse fylld med känslor.
Vilka möjligheter har en ansvarig sällskapsdjur ägare när nytt hem ett husdjur är nödvändigt? I de flesta fall innehåller de alternativ lokala skyddsrum och humana föreningar, ras-specifik räddar, nätverk via din veterinär för en adoptanten, och skriva en fritt bra hem annons, men ibland en sällskapsdjur ägare kan ha en vän eller släkting som kan ta emot husdjur. Vilka är för-och nackdelar av varje, och vad potentiella risker kan ditt husdjur ansikte? Innan ditt husdjur tar sin sista blick på hans hem med dig, är det smart att först ta reda på om dina alternativ.
Lokalt skydd, humana föreningar och organisationer räddningstjänst varierar oerhört i sin ägar-kapitulation, djur-retention och politik adoption.
Ingen kill skyddsrum tenderar att ha mycket begränsat utrymme, och du kan få vänta dagar eller veckor för en plats att öppna upp för dem att acceptera ditt husdjur. Om du måste åter-hem ditt husdjur och är lyckliga nog att ha en no-kill organisation nära dig, kontakta organisationen för att ta reda sin politik så tidigt som möjligt.
Skyddsrum, humana föreningar och organisationer rädda som inte har en no-kill policy varierar på hur länge en överlämnad-pet kan hållas med dem. Om ett skydd är mycket full, är det fullt möjligt att så fort du lämnar lokalerna, kan husdjur du överlämnade avlivas – eller någon annan bosatt i skydd väljas så att husdjur du kapitulerade tar upp utrymme i nyligen utryms bur.
Om skydd är begränsad i det tillgängliga utrymmet, fråga om de har utrymme att ta emot ditt husdjur den dagen, eller om det skulle vara bättre att vänta tills det finns plats. Ofta adopters kommer på helgerna med hela familjen för att leta efter ett husdjur, så direkt efter helgen kan det finnas mer utrymme tillgängligt. Omvänt många ägare tenderar att ge upp husdjur under veckan, särskilt om det finns barn inblandade, föräldrarna kan vänta tills barnen är i skolan att ta familjen husdjur borta. Om utrymmet är begränsat, fråga om det finns en annan bostad som de kan föreslå dig att kontakta. I andra fall kan en organisation har gott om utrymme, eller ha en aktiv främja nätverk för att uppmana, så din kapitulerade husdjur kan spendera bara några timmar innan du hittar ett tillfälligt hem i en bostad, som ett steg mot ett antagande.
Oavsett om du kapitulera för ett härbärge, human förening eller annan räddningsorganisation, kom ihåg att fråga om eventuella ras och ålder begränsningar, vissa organisationer kan inte ta emot högre husdjur, utan föredrar att använda sina begränsade resurser för att rädda en yngre husdjur som förmodad har fler år vänster. Andra organisationer kommer inte att acceptera vissa hundraser, tyvärr den American Pit Bull Terrier (APBT s) och hundar som liknar APBT är ofta drabbas av denna ras-ism. Ofta kommer en ägare bli ombedd att betala en avgift till organisationen när de överlämnar sina husdjur, vilket är tänkt att hjälpa sig stå en del av kostnaderna för organisationen kommer att ådra sig, samt att avråda människor från att avstå sina husdjur för en minderårig eller oseriöst anledning.
Ett annat alternativ, om du har en viss ras, är att kontakta rasspecifika undsättning som motsvarar din ras. Varje ras räddning oberoende organiseras, så du kommer att behöva be dem om deras politik. För att hitta din rasens räddning grupp, gå till AKC.org och leta upp din ras information.
Ett annat alternativ är att be din veterinär om de är medvetna om alla som kanske letar efter ett nytt husdjur. Vissa veterinär kontor kan tillåta utstationering av husdjur för antagande, fråga innan du försöker att skriva något. Om du inte hittar någon som är intresserad av att anta ditt husdjur, se till att du är upfront och ärlig med dem om ditt husdjur träning, vanor och personlighet för att säkerställa en bra match. Fråga din veterinär hur deras uppfattning av personens hand om eventuella husdjur som de ägde var.
Om allt annat misslyckas, ibland folk tycker att det är nödvändigt att lägga in en fritt bra hem annons. I sådana fall, vara mycket försiktig, eftersom det finns många människor som sätter upp en bra framsida, ser ut att vara en trevlig familj som vill ge ditt husdjur ett bra hem – men faktiskt fronting för medicinska forskningsorganisationer eller hund ringar slåss. Om du måste ge ditt husdjur bort på detta sätt till en främling, be för en nominell avgift, eller för den enskilde att skriva ut en check till din favorit husdjur välgörenhet – och ta det för dem. Kom ihåg det gamla talesättet Easy komma, lätt gå? Tja, vissa människor gäller att för husdjur, otroligt nog. Människor tenderar att lägga större värde på vad de har att ge upp pengar för, och mindre värde på vad de får gratis. Också få veterinära referenser på alla som kan anta ditt husdjur, se till att du verkligen ringer en veterinär och inte någons vän låtsas vara en veterinär, avstämning veterinären nummer i gula sidorna eller på whitepages för att det verkligen är en veterinär du ringer.
Nytt hem ett älskat husdjur är sällan en trevlig upplevelse, men om du planerar för det så mycket som tiden tillåter, då du är mer sannolikt att kunna säkerställa ditt husdjur kan hitta ett nytt hem eller vara i händerna på proffs som kan hitta honom ett nytt hem.
Om författaren: Sharon McCuddy är författare Lucky Dog artikelserie, som inkluderar ovanstående artikel. Delvis drar författaren på hennes erfarenheter som en hund ägare, räddare och hund fosterhem för att ge pedagogiska artiklar i Lucky Dog serien. Läsarna uppmanas att rådgöra med sin veterinär för eventuella medicinska frågor, och att använda uppgifterna i artiklarna som underlag för egen utbildning som en ansvarsfull hundägare.

Översyn av Porträtt Dog Art
Tre Frågor om English Mastiff Behavior
Starfish för ditt akvarium
Afrikansk klogroda Care Made Easy
Hur ta hand om ditt husdjur Leopard Gecko
Att fotografera ditt husdjur
Anledningar till att ge dina Scraps Dog Table
Polo Ponies Dödsfall
En Maine Coon är ingen vanlig katt
Vad orsakar hjärtsvikt hos hundar?
En tio steg guide till Umgås en reaktiv eller aggressiv hund

Leave a Reply