Hur och Varför Crate träna din hund

Om du är intresserad av lådan träna din hund, men är inte säker på var du ska börja, fortsätta läsa! Det finns vissa sätt att göra saker för att göra processen smidigare och enklare både för din hund, och för dig. Idag kommer vi att diskutera varför till crate tåg, korrekt användning av lådor och tips om att göra detta till en framgångsrik äventyr i hundträning!
Först utvärdera din anledning till trälådor. Gör du det bara för att hålla hunden ur vägen, eller att utöva högsta auktoritet? Tänker du lådan som ska användas som bestraffning när hunden uppför sig illa? Om så är fallet, måste du ompröva din inställning, och förstå att detta inte är giltiga skäl för trälådor.
Vad finns goda skäl att lådan? Crate utbildning kan användas effektivt för att lindra stress hos hundar benägna att separationsångest. Att vara innesluten i ett mindre utrymme, särskilt när hundens ägare och pålitliga följeslagare är borta, kan göra en hund känner sig säkrare och bekvämare. Jag har sett att detta stämmer i många hundar, och det är tydligast i min egen hund, Wilbur. För Wilbur, är hans låda hans säkerhetszon, hans lyckliga plats … i grund och botten, det är hans rum. Han tycker om att vara där, och när han är helt lådan utbildade, är hans användning av lådan nästan uteslutande på hans egen vilja.
Lång för hund som kan lämnas lös, patrullerar huset i din frånvaro? Lång tid att göra det utan att finna ditt hus söndersliten vid återlämnandet? Crate utbildning kan hjälpa! En annan främsta anledningen låda utbildning är så effektiv är att den är utformad för att användas tillsammans med inbrott och lydnadsträning.
Redo att sätta igång? Börja med att välja en låda stor nog för din hund att stå upp och vända i, men inte större. Utrymme för en vatten skål och lite stretching, och lämna det vid det. Speciellt för stora valpar, ge inte efter för frestelsen att köpa en stor låda i väntan på din nya hund tillväxt om lådan kan ändras med en insats panel (ett avsnitt som kan läggas till eller tas bort för att öka eller minska storleken av det inre av lådan). De flesta större lådor kommer med en av dessa paneler, och dessa lådor är en god investering.
Jag rekommenderar en vanlig tråd låda med en hinging dörr, och glidande lås pinnar på toppen och botten av dörren. Du kan köpa dessa på djuraffären återförsäljare rikstäckande eller på nätet. Det finns flera bra märken på marknaden, och du bör inte betala mer än $ 80-100, beroende på storleken på lådan och vem du köper från. Skrivs inte botten med en hund säng, eller någon tidningen eller valp kuddar. Jag också avråder inte valp kuddar för hus-utbildning under alla omständigheter, men det är en annan artikel!
När jag är back träning, jag gillar att ta det lugnt och undvika rusar hunden. Tid som tillbringas ensam i lådan med dörren stängd bör införas gradvis, och endast när hunden redan är bekant och bekväm med sin låda. En särskild leksak som endast ges till din hund medan lådan kommer bidra till att skapa glada känslor med sin nya rum. Behandlar för gott uppförande kan ges medan lådan, att främja denna sammanslutning av bra saker, tålamod och lådan. Stäng aldrig dörren när din hund först få acklimatiserad bara låta henne vandra in och ut efter behag.
Som din valp börjar vinna komfort och förtroende i lådan, och i dina metoder, börja med att stänga dörren till buren med din hund inne och sitter inom synhåll, men ignorera honom eller henne. Om hunden förblir tyst och lugnt i fem minuter, belöna hunden med en behandling och kort mängd verbalt beröm. Får inte hunden upphetsad, bara sayGood pojke! och ge behandling. Så länge hunden är fortfarande lugn, kan du öppna dörren. Om hunden blir alltför upphetsad med ditt beröm och behandla, bara luta dig tillbaka där du var för en stund sedan, och låta honom att bosätta sig. Först efter agera lugnt ska du öppna dörren. Upprepa detta för ett par dagar, vilket ökar tiden med några minuter varje dag, och då är du vidare till nästa steg!
Nu sluten låda din hund med dörren och lämna rummet. Inte huset, men rummet. Gör detta för bara fem eller tio minuter innan han återvände. Om din hund visar lugn och avslappnad, belöning och släpp. Om din hund är mycket hetsiga, som tidigare, bara sitta inom synhåll, men ignorera tills han är lugn. Sedan belöna och släpp. Återigen, upprepa detta för ett par dagar tills din hund verkar oberörd av den tid i lådan. Gradvis utvecklas på detta sätt upp till en hel timme där du är i hemmet, men utom synhåll och omedelbar hörhåll.
På denna punkt, är du redo att lämna din hund verkligen ensam. Crate din hund, och lämna huset. När du steg utanför, motstå frestelsen att gå tillbaka i! Han kommer att bli bra, bara lämna honom ensam för en stund. Om du har ett sätt att övervaka exakt vad han gör medan du är borta, som en barnflicka cam, gå för det! Annars lita på att din hund används till detta genom denna punkt i din träning, och låt gå. Avkastning på högst 20 minuter för denna första resa ut ytterdörren, eftersom din hund vet skillnaden mellan det och andra delar av huset. Ångesten nivån kan öka eftersom han vet att du verkligen är borta nu.
När du kommer hem, om du har ett fönster genom ytterdörren och du kan se lådan därifrån, titta in på din hund och se vad han gör. Om inte, när inuti, försöka fastställa hans reaktion att vara i lådan oberoende av gemensam upphetsning över din ankomst hem. Om allt är väl, och din hund är avslappnad, belöna hans lugna beteende och släppa honom. Upprepa detta under en period av en vecka, ökade med 20 minuter varje dag tills du känner dig bekväm väg ut för att arbeta och leva ditt liv, innehåll i vetskapen din hund och hem är säkra och i gott skick tills du kommer hem.
Inte lådan en hund för mer än åtta timmar och åtta är bara under de minst idealiska förhållanden. För mig, jag bekväm med 4-6 timmar vid ett klipp. Men vad det är den verkliga världen, kan vi faktiskt förväntas gå till jobbet, och vi måste försöka att inte låta detta påverka vår låda utbildning. Din hund kan göra åtta timmar, och kom ihåg, det är bara tillfälligt. Arbeta upp till det gradvis och sedan arbeta ner från den gradvis. Kontraproduktiv? Inte alls. Används tillsammans med inbrott tekniker och beteende utbildning, kan lådan utbildning ge en hund som kan lämnas till sina egna enheter.
Detta är en teknik som kommer att ge din hund verktyg han behöver för att stävja dåliga tugga vanor, sluta förstöra möbler och skor, lugna sig när din frånvaro gör honom nervös, och inte jord mattan. Crate utbildning lär en hund om tålamod och hjälper underlätta korrekt badrum vanor. När den görs rätt, är lådan utbildning ett praktiskt idiotsäkert sätt att uppmuntra det beteende du vill från din hund, medan faktiskt öka sitt förtroende.
Wilbur är nu tre, och vi har inte stängt dörren till lådan mer än en handfull gånger i väl över ett år. Som valp hade Wilbur väldigt lite problem med potta olyckor, men var en dålig tuggaren. Wilbur aldrig träffat ett par av mina skor som han inte gillar, och att jag inte älskar. Han kunde helt enkelt inte att lita på att bli lämnad ensam, men med rätt beteende omdirigering och användning av lådan, är Wilbur nu en äldre, klokare, mer balanserad hund. Och han darn ganska glad också!
Wilbur älskar att gå krypa ihop och sova i sin bur (dörr öppen), och fortfarande tar sina måltider, men är fri att vandra den öppna platsen i huset. När vi har gått ut för eftermiddagen kan vi återvända till ett rent hem, och en glad, säkrare hund. Använda tips jag har beskrivit för dig här, du kan också!

Tuppfäktning: Hur avla en bra Broodcock
Hundar – Sjukförsäkringar krävs eller inte?
Pet viskningar, synska och kommunikatörer: Real eller Rävar i fårakläder?
Artificiellt ljus Bidrar till sömnstörningar hos fåglar och djur
Människans bästa vän: En Ode till hundar
Allt om rasen: baskiska Shepherd Dog
Att anta ett nytt husdjur från ett härbärge
Pet Emergency – Var beredd med en Pet First Aid Kit och HLR
Upptäck fördelarna med att ha din hund Värderingsavdrag
Hur ta hand om din häst under vintern
Reptil Cage Belysning

Leave a Reply