Hur Namnge din hund

Malia och Sasha Obama använde en mycket ovetenskaplig metod att namnge sin nya husdjur portugisiska vatten hund, Bo. Det verkar deras kusiner har en katt som heter Bo och deras morfar fick smeknamnet Diddley (som i Bo Diddley). Så vad mer kan man nämna sin hund, Rover?
Obama flickor är ganska typiska för den slumpmässiga sätt som folk namnge sina hundar.
Visst kan du slå upp ovanliga eller populära hund namn på en av de otaliga webbplatser hund namn, eller du kan köpa en bok som 1000 Dog Names, en handbok som erbjuder sådan tvivelaktiga råd inte namnge din hund mot typ (dvs. inte kalla din Grand Danois Fluffy eller en manlig hund av varje ras, Brenda).
Hej, vad är fel med lite ironi?
Min man gång ägdes två hundar som heter Rowdy och fyllig och, du gissade rätt – Rowdy var stillasittande och Mellow, hyperaktiv.
Vissa människor kommer att råda dig att vänta en vecka för att upptäcka din hunds personlighet (eller bör det vara dogality?) innan namnge honom eller henne, men det skulle bara hindra dig från roande misnaming din hund. Det är långt roligare och hänsynslös att ta en stab på den perfekta hunden namn så snart du får din hund hem och sedan skrattar snett under åren varje gång en ny bekantskaper frågar dig, varför du namnge dina ben hund Turkiet?
Min egen familj kallar vår nu 14-åriga Sheltie hund Trisket (för bedårande bilder, klicka här) när han var valp eftersom vi gillade det sätt som det lät. Egentligen heter vi först honom Frisket men beslutade att lät dum (till skillnad från Trisket?). Det har varit så länge, jag är inte ens säker på vem kom på namnet Trisket eller varför vi beslutat att stava hans namn som korgen istället för populära kracker.
(På ett infall jag tittade upp namnet Trisket nyligen på Youtube och hittade en video om en undulat som heter Trisket som visste hur man spelar död. Det var faktiskt en anständig prestanda som undulat trick gå … men jag avvika.)
När det gäller att namnge din hund, är min huvudsakliga råd att inte nämna din hund något litterärt som Geoffrey Chaucer (ja, det är namnet på en verklig hund) eftersom det kommer bara få dig att verka pretentiös. Din hund skall inte finnas mer sofistikerade än om han heter Buddy, och han kommer fortfarande kissa på grannens gräsmatta.

Top Jakt Hundraser
Hur smart är din hund
Hur du håller din katt Rengör
Gratis Dog Bakgrund Ladda ner skrivbordet från Dogtown
Hur man gör krisplaner för ditt husdjur
En tio steg guide till Umgås en reaktiv eller aggressiv hund
Enkla tips för vård av ditt marsvin
Rumsren för din valp eller vuxen Valp
Deprivation
Bästa leksaker för en nallebjörn Hamster
Hur man väljer en ny katt

Leave a Reply