Hur mycket är en hane Calico Cat Worth?

Man kalikå katter är, biologiskt sett omöjligt. Men när en kombination av mycket ovanliga omständigheter justera kan en calico katt verkar vara manlig, både anatomiskt och beteendemässigt. Eftersom dessa specimins är så ytterst sällsynta, det finns många Internet-drivna rykten tyder på att manliga Calico är värda mycket stora summor pengar. Tyvärr för sina ägare, manliga Calico faktiskt har liten eller ingen konsekvent marknadsvärde.
För att en katt ska ha en kalikå eller sköldpaddsskal päls mönster måste den ha en genetisk struktur med två X-kromosomer – den enda, mest elementära drag som definierar ett däggdjur av honkön. Detta beror på att alla fyra färgerna förutom vitt är inskrivna i de genetiska kodningen av X-kromosomen. Att visa mer än en färg förutom vitt – för att vara kalikå eller sköldpaddsskal – en katt måste alltså ha XX (hona) i motsats till XY (hane) kromosomer.
Här är där det blir intressant: I alla däggdjur, vissa individer tycks som har ovanliga eller kön-baserade kromosomer. Vissa katter (liksom hundar, möss och människor) föds med en mutation som ger dem en extra kromosom. Istället för att vara XX eller XY, dessa individer har en XXY karotype är tekniskt varken man eller kvinna, även om de i allmänhet har manliga könsorgan. Alla manliga kalikå katter har denna ovanliga genetiska struktur.
De flesta däggdjur med XXY kromosomer är sterila, så sannolikheten för en manlig kalikå kunna rasen är försumbar. Även om de är fertila, är de inte mer benägna att far till intersexuella kattungar eller Calico än någon annan katt. Kattungar ärver sin färg från sina mödrar, inte deras fäder, och XXY tillståndet är förmodligen inte ärftliga. Vid de sällsynta tillfällen att en manlig kalikå kan leka en kull kattungar kommer chanserna för dem ärver sina fäders tillstånd vara obefintliga.
Till en katt snyggare intresserad av avel sällsynta katter, då är det en ren myt att manliga Calico är värda stora summor pengar. Någon som är intresserade av att hålla en manlig kalikå för den skull nyhet kan betala så många som ett par hundra dollar för en, men ingen är dessa sällsynta katter värt tusentals eller miljontals utlovats av Internet-drivna rykten.
En ansvarsfull katt ägare bör inte söka tusentals eller miljontals dollar för sina manliga Calico, om de råkar komma över en av dessa sällsynta och speciella skönheter. Istället är det mest humana och medkännande sätt att ta hand om dem genom att ge dem ett kärleksfullt hem med säte i respekt, inte nyhet. Ägare av manliga Calico bör också överväga att ha sina husdjur kastrerad för att eliminera beteenden som sprutning och roaming, som kan förekomma även i intersexuella katter.
För mer information om manliga Calico och andra sällsynta och omöjliga katter, klicka här.

Tips för rengöring Olycksfall under inbrott din nya valp
Den $ 20.000 Doghouse
Låt oss leka Frisbee Doggie!
Vad man ger en Kräkningar katt
Ta din hund att fungera: bra eller dåligt?
Tips om hur man väljer rätt stabila Horse Boarding
Är pottan Patch rätt för din hund?
Hur skulle du vilja bli en kastrerad man eller kvinna?
Information Om Min Pin
Så här ansöker Horse Polo Wraps & Vad du bör veta om dem
Har du den dummaste hund?

Leave a Reply