Hur man tränar hundar att vara vänlig

Nästan alla hundar kan tränas att vara vänlig mot andra människor och djur. Naturligtvis, det är mycket lättare om du tränar dem som valp, men äldre hundar kan fortfarande tränas att vara vänlig, liksom. Det är helt naturligt för hundar att vara aggressiva mot människor och andra djur. Jag har flera hundar som används för att vara mycket aggressiv, och nu är de vänliga runt andra människor och även andra husdjur som katter.
Punkt 1 Först är det viktigt att förstå varför hundar blir aggressiva. Vanligtvis hundar blir aggressiva i situationer där de känner sig antingen rädda, hotade, vill ha något att någon eller något annat har (som mat), eller håller på att possessiva eller skyddande av något (som mat eller territorium). Så det första steget är att veta varför din hund attacker och försöker förhindra / undvika dessa orsaker.
Steg 2.) Hundar som har mycket lite kontakt med andra människor och djur har en tendens att bli asocialt, vilket gör dem aggressiva. Så nästa och viktigaste du behöver göra är att utsätta din hund att fler människor och husdjur. Det är viktigt att du ger din hund en positiv sociala upplevelser.
Hundar är mer aggressiva när de är i vad de anser vara deras territorium (dvs. hemmet). Så det bästa sättet att börja exponera din hund till positiva sociala erfarenheter är på offentliga platser eller andras hem. Parker och stränder är ett bra ställe att börja, se bara till att du håller din hund på koppel. Vissa städer har även hund parker som är parker speciellt för hundägare.
Punkt 3 När du har tagit din hund ut flera gånger, och du har observerat att din hund blir mer sociala och mindre aggressiva, försök att föra andra människor och deras husdjur till ditt hem. Kom ihåg, det hemma där din hund kommer att vara det mest aggressiva, så var försiktig. När hunden börjar agera aggressiv, ge den negativ förstärkning. När hunden är vänlig, ge det positiv förstärkning.
Steg 4.) Låt inte hunden glida in i sina gamla sätt. Med andra ord, bara för att det verkar som du har äntligen tränat din hund att vara vänlig betyder inte att du kan stoppa utbildningen. Hundens instinkt är att vara aggressiv. Om du tar din hund till hund parken varje helg i en månad, och sedan stoppa i två månader, kommer hunden bara gå tillbaka till sitt gamla habbit att vara aggressiv och antisocialt. Beter vänliga måste vara ingrodd i hunden. Denna process tar månader och månader av undervisning hunden att vara vänlig runt andra människor och djur.

Poem om förlusten av en hund Antagen från Animal Shelter
Evolutionära historia Växtplankton
SPCA av CT Pet Antagande: en stor händelse, men inte gjort bra
Hemsida granskning: Goldfishconnection..com
Top 3 tips för att hjälpa ditt husdjur hund Banta
Femton misstag som nya kattägare
Inbrott din nya valp: Ett enkelt och stress fri metod
Vistas borta från H3N8 Dog Flu
Nationella Dog Day Poem för din fyrbenta vän
Tio Bästa Hundraser för varmt väder
Humana Dog Training Produkter för lydnad

Leave a Reply