Hur man tränar Guinea Fowl att komma när kallas

Utbildning Pärlhöns att komma när kallas är en viktig och givande uppgift för Pärlhöns djurhållaren. När Pärlhöns är utbildade att komma när kallas, kan de lätt tas bort från platser där de inte “hör hemma. Det är också oerhört lättare att få Pärlhöns tillbaka till sin coop för natten när de är utbildade för att komma till ett samtal eller ljud. Nästan alla pärlhöns djurhållare föredrar att deras fåglar vara i coop under natten för att skydda dem från rovdjur och hårt väder.
Utbildning Pärlhöns att komma när kallas är inte så svårt som man kan tro. Utbildning en Pärlhöns är lite annorlunda från träna en hund, och det tar mer upprepning. Dock kommer flera minuter varje dag för ett par veckor ger det önskade resultatet och spara oräkneliga ansträngande timmar av “jaga dem” under livet av Pärlhöns.
Utbildning Pärlhöns att komma när kallas kräver endast följande: 1) En utbildningsplan. 2) Vissa vita proso hirs. 3) En dispenser / skakare för hirs. 4) Vissa pärlhöns Keets. 5) Någon form av Siren – detta är frivilligt, men rekommenderas av denna författare. 6) Några minuter varje dag att spendera med pärlhöns Keets. (Keets är unga avkomma Pärlhöns.) Det är lättare att träna Pärlhöns Keets än det är att träna pärlhöns vuxna.
Du kan köpa vita proso hirs på många platser, men det är oftast billigast på en feed butik. Feed butiker säljer stora påsar av hirs, och det går en lång väg, så var beredd att förvara den i något.
En dispenser / shaker för vita proso hirs kan göras från ett antal saker. Några extra stor storlek krydda behållare perfekta för denna uppgift, eftersom de redan har hål i toppen. Du kan också borra några ¼ hål i toppen av en gammal potatis chip kan, eller kaffe kan.
Jag använder en koskälla för en noisemaker. Den noisemaker krävs inte, men jag föredrar en. Pärlhöns kommer att vandra upp till ¼ mil från coop – ibland längre – och jag gillar inte att behöva skrika deras samtal att komma. En bra vissla skulle också fungera ganska bra.
Schema för träning Pärlhöns att komma när kallas: • första 14 dagarna: 3 gånger per dag. Tidig morgon, middag, när det är dags för fåglarna att komma in i coop.
• Andra 14 dagar: 2 gånger per dag. Middagstid, när det är dags för fåglarna att komma in i coop.
• Final 30 dagar: 2 gånger per dag. Vid en godtycklig tidpunkt, när det är dags för fåglarna att komma in i coop.
Det spelar ingen roll mycket vad ord eller ord som du använder för att träna din Pärlhöns att komma när du kallar dem. Jag säger bara Guinea, Guinea, Guinea. Jag upprepar det som är nödvändigt. När du plockar din träning ord (s), se till att göra det något lätt att säga och något du kan säga högt.
Den övning: Ta din noisemaker och hirs shaker och få närhet till pärlhöns Keets. Använd din noisemaker och upprepa ditt samtal när du strö ut några hirs för fåglarna. Unga Keets inte ännu vet nöjen hirs, så att de kan se hirs och enkelt få till det. Om Keets är på furu spån, till exempel strö hirs på hushållspapper. När Keets äntligen får utanför förlossning av Coop, bara strö hirs direkt på marken. Här är en länk till en kort video som visar den första hirs utbildning av vissa Keets:
När du har stänkte hirs – sparsamt – sluta använda noisemaker och helt enkelt upprepa samtalet bara högt nog så att fåglarna kan höra det. Ge dem inte för mycket hirs. Du vill att de ska lära sig att han som tvekar är förlorad. Detta inspirerar dem att skynda med när du kallar dem. Sena ankomster kommer inte få någon hirs.
Om Keets inte kommer att närma sig hirs, tillbaka ifrån det långsamt. Inte alltför långt. Hålla upp ditt samtal. Om Keets inte börjar att äta hirs inom ca tre minuter, du är klar och kan lämna. De kommer så småningom få till det, äta det och älskar det! Pärlhöns kan inte motstå att äta något på marken runt dem.
Upprepa denna övning i enlighet med ovanstående träningstider. Undantag: När Keets känner smaken av hirs, oroa dig inte om att komma i nära dem att börja – få dem att komma till dig. Med varje övning, kommer Keets komma snabbare och snabbare till samtalet. Vid slutet av utbildningen schemat, kommer de tävlar dig. Varje Pärlhöns är angelägna om att se till att det får sin beskärda del av den läckra hirs. Här är en länk till en kort video som visar hirs utbildning av vissa Keets flera veckor i utbildningen:
När du är klar med ovanstående träningsschema, bör din pärlhöns Keets vara fint utbildade att komma när du kallar dem. Du sannolikt inte kommer att tillåta dem ut till frigående ytterligare några veckor. Håll utbilda dem en eller två gånger om dagen under denna period. Under denna period föreslår jag följande: • Blanda upp lite – använd antingen samtalet eller noisemaker, inte alltid båda.
• Sätt alltid dem i coop med deras samtal och / eller noisemaker.
• När utanför, kalla dem till olika platser inom sitt inhägnade område – inte samma plats varje gång.
• Ibland, men sällan, ge dem en extra stor portion av hirs. Inte för mycket, men tillräckligt för att hålla dem gissa och se till att alla får del.
Grattis – du har nu tränat din Pärlhöns att komma när anropas. Utbildning din Pärlhöna att komma när kallas är något som du kommer att skörda fördelar för livet på dina fåglar. Pärlhöns är mycket snabba löpare med kapacitet kort flygning och långa glider. Träna din Pärlhöns att komma till dig när de kallas är synnerligen mer önskvärt än att jaga en ner i borsten. Två av oss har tillbringat så länge som tre timmar att fånga en fågel samarbetsvillig Guinea. Det är en ansträngande och frustrerande äventyr, för att vara säker. Och en som inte kär pärlhöns till sina väktare.
Jag vill säga en utbildad Pärlhöns är en glad Pärlhöna – med ett lyckligt djurhållare.

Farm Town Guide till att köpa Topiary
Top 3 tips för att hjälpa ditt husdjur hund Banta
Celebrity Vita Colonial Dog House
Tre platser i Austin där någon annan kommer att träna din hund
Hur man klär din hund
Har en hund ålder verkligen 7 Mänskliga år för varje 1 hund år?
En guide med Fem tips för god tandvård för din häst
Top 5 Utbildning Artiklar varje hund ägare behöver
Super Pet Mega Run-Om boll: ett säkert sätt för dina små husdjur att utforska
4 Anledningar för att inte ta hunden till kontoret
Proffsen att hålla en orm som husdjur

Leave a Reply