Hur man tränar en katt att använda kattlådan

En kattlåda och strö är två av de viktigaste komponenterna i din katts liv och är viktiga poster om du vill att din katt vara rumsrena. Även om ditt husdjur kommer i allmänhet att använda naturen som hans kattlådan, är det lämpligt att börja med att hålla honom inomhus tills han känner sig hemma i sin nya omgivning.
Håll lådan på samma plats, men om du måste flytta det, kom ihåg att visa din katt den nya platsen. Många ägare hålla kattens kattlåda i badrummet, duschrum eller tvättstuga, vilket gör rengöringen enkel. Kom också ihåg att hålla kattlådan ur vägen av unga småbarn, små barn eller hundar.
Vissa katter har fortfarande olyckor efter att de har lärt sig att använda en kattlåda – mycket till irritation av sina ägare. Olyckor orsakas av flera faktorer, såsom förändringar i plats, medan andra har fysiska orsaker eller bero på psykologiska problem. Oavsett orsaken, inte ropa inte på din katt, eftersom det finns en god chans att han kommer att belöna dig med ännu fler misbehaviors. Behavioristerna kan hänvisa till dessa problem som “okontrollerad defekation och urinering”.
Utrustning: Det finns en mängd olika typer av kattlåda finns, men alla har en avgörande faktor: en rektangulär bricka med graderad hörn, som bör vara stark och tillräckligt djup för att hålla en 2-3 tums djup kull. Den huva kattlåda är nu allmänt accepterat. Det varierar från brickor med basplaster huvor, till mer komplexa modeller med kolfilter, den mest sofistikerade av alla, en luft jonisator som arbetar elektriskt för att minska lukter.
Det finns många olika typer av skräp på marknaden som sträcker sig från trä-baserad till lerbaserade, till små partiklar av svamp utformats för att ge maximal absorptionsförmåga. Valet av kullen är rent subjektiv, beroende på hur du utvärdera uppsugningsförmåga, vikt, lukt kontroll och spårning faktorer.
Utbildning mål: att se till att din katt använder kattlådan och inte har olyckor runt huset.
Utbildning steg
-Katter ser naturligt någonstans mjukt att använda som en toalett, och de flesta kattungar börjar använda facket naturligt vid cirka 4-6 veckors ålder. Vissa sena utvecklare behöver hjälp. Detta innebär att plocka upp den unge efter att han har ätit och försiktigt gnida sin ändtarm med en bit hushållspapper, vävnad eller tyg. Det är mycket möjligt att han kommer att kissa rakt in i den. Men om du snabbt följa denna åtgärd genom att placera honom i kattlådan och försiktigt paddla sina framben i kullen, kommer han snart börja använda kullen.
-Det finns ett antal steg som du kan ta. Om ditt husdjur inte kommer att använda facket men mässar runt huset istället.
-Begränsa din katt till en box där kattlådan innehåller den enda mjuk, material. Förlossning innebär att katten reduceras till att eliminera i kullen och ofta räcker det för att korrigera alla utom de mest beslutsamma fallen.
-Se till att alla områden där katten har en “olycka” fullt rengöras och desinficeras, samt att eventuellt kvarvarande lukt avlägsnas. Katter återvänder ofta till ett område som styrs av lukt. Det finns flera egenutvecklade produkter som finns för att bli av resterande lukt.
-Placera din katts matskål på den plats där han trasslat (efter rengöring naturligtvis!). Katter gillar inte eliminera i ett område där deras mat är tillgänglig.
-Om problemet kvarstår, har din katt kontrolleras av en veterinär. Det är möjligt att ett medicinskt problem har uppstått, och detta kan påverka kattens beteende, eller hans förmåga att använda facket.

Djur kan känna en jordbävning
Är Shih-Tzu Bra med små barn?
Allt om rasen: baskiska Shepherd Dog
The Orange Tabbykatt
En australiensisk Pony
Bästa Utomhus Hundraser – Beskrivning och egenskaper
Lätt sätt att spara pengar på Dog Care
En hyllning till Dusty för att hedra National Dog Day, 26 augusti, 2009
DFW Spay dag i Dallas, TX
TJ och Skylar
Ormar som husdjur

Leave a Reply