Hur man tar hand om en dräktig råtta

Först grattis ut på att ha en gravid råtta. Oavsett om du parade henne eller köpt henne gravid från djuraffären dess en fröjd att se henne förvandla. Ibland kommer du inte att kunna berätta att hon är gravid förrän om en vecka tills barnen förfaller. Kullen varierar i storlek till cirka 6 valpar till ännu 24.
Om mamma råttan är med antingen en annan man eller vissa honor kommer du förmodligen vill skilja dem åt. Detta kan bara mamman få henne bo redo för spädbarn. De hanråttor äter inte spädbarn. De kommer faktiskt agera som en förälder och hjälpa till att ta hand om barn. Den främsta orsaken för separationen är att de kan para igen bara timmar efter arbetskraft om inte förr. Så män är inte behandling mot mamma eller hennes barn. Dess bara i en annan 26 dagar kan du ha en annan sats av barn.
En sak som är mycket viktigt är att se till att hon får tillräckligt med mat och vatten. Under denna tid de Momma äter något. Se till att hon blir även en del extra mat, kanske lite mer än vanligt. Frukt är mycket bra att mata henne. Även en del vänster över fisk eller något kött kommer att ge henne extra proteiner hon behöver. Dess okej om hon verkar alltid hungrig. Hon kan mata 15 andra.
En annan saker mamma kommer du är om du lägger lite extra strö i buren. Det är så att hon kan göra en fin boet. Du kan även lägga till några pappershanddukar eller en tvättlapp eller två. Hon kommer att göra en hel del bon tills hon finner en hon gillar. Hon kanske eller kanske inte göra ett bo. Det beror bara på råtta. Även om det är mycket troligt att hon kommer.
Din råtta kommer sannolikt att gå in arbetskraft sent på natten eller tidigt på morgonen. Om du råkar bevittna födelsen inte interupt inte. Detta kan orsaka mamman att bli rädd och nervös och barnet kan fastna i födelseprocess kanalen. Detta skulle vara mycket farligt för både mor och barn. Bara sitta och titta på. Varje sak du gör, ska du inte sätta din hand i buren. Oavsett vad som händer eller oavsett hur läckra du tror barnen är. Detta kommer också att betona mamma ut.
Nu när barn föds och det fanns inga komplikationer mamma kommer tugga av varje spädbarn imbilical sladdar och äta plecenta att barnen där i. Detta kan vara mycket grov. Rör inte barnen ännu. Mamma kan vara mycket skyddande och bita dig. Även de trevligaste råttorna kunde göra det.
Nu mamma råtta behöver lika mich mat som tidigare eftersom hon ammar alla sina barn. Det är inte föreslås att ändra sängkläder tills barnen är runt minst en vecka gammal om inte äldre. Om din känsla coragous kan du försöka plocka upp en baby. Dess mycket lättare att göra det om du kan få mamma ur vägen.
Genom de kommande 5 veckorna kommer du att se dem förvandla framför dina ögon. Vid 5 veckors ålder som de män och kvinnor bör separeras. Detta beror på att de kommer att börja para sig med varandra och detta kan orsaka fosterskador och livet shortning eftersom de är relaterade.
Njut av dina råttor!

Vad är knöl på min hund?
Utfodring Tips för Chinchillas
Sjukförsäkring för husdjur
Exotiska Hundraser – beskrivningar och egenskaper
Så här ansöker Horse Polo Wraps & Vad du bör veta om dem
Din hund och din matta: Hur man tar bort Vomit från dina mattor
Hur mata din hund: 5 Fördelar med en utfodring schema för din hund
Bäst av AC innehåll på Halloween för stora killar
Undervisning Din Kaxig nymfparakiter till Diskussion
Den holländska Smoushond är en liten hund med massor av hår
Välja det perfekta namnet för din hund

Leave a Reply