Hur man tar hand om din nya papegoja: Att baby hem, de första dagarna, vad gör papegojor äter

Du har precis köpt din nya papegoja, nu vad? Denna artikel kommer att behandla den vård som behövs i de första dagarna för att få på rätt fot med din nya vän.
Det första du måste ta din papegoja hem är en bur och lämplig fodermaterialet. (Fåglar bajs var 20 minut till en timme) Butiken ska ha en bärare som de kommer att ge dig eller sälja dig, men en uppfödare kan måste du sätta din egen. Det är farligt för din fågel att vara utanför eller i bilen lös. Din papegoja kan flyga iväg, även om klippt och en fågel lös i bilen kan leda till olyckor eller lätt skadade.
Du kanske vill köpa en bur gjord bara för papegojor på nätet och det är en bra investering för alla de gånger du kommer att vilja ta dig husdjur med dig någonstans. Jag har även bungeed min karriär till min cykel och tagit min papegoja för åkattraktioner. Akryl bärare är en annan möjlig alternativ. Om du ska flyga, flygbolag har specifika krav på transportörer och kräver en veterinär intyg om hälsa.
Du vill vara säker på din papegoja ordentligt bandad. Alla papegojor ska ha ett band runt ena foten med information om deras historia. Dessutom kommer du vill vara säker på att du får kopior av garanterar uppfödare eller djuraffär ge. Söka en fågel veterinär i ditt område är förmodligen också en bra idé om din papegoja behöver vård.
Hand mata en unwearned papegoja bebis kräver övning, och det är utanför ramen för denna artikel. Jag hands foder min papegoja, men du kan skada din fågel om du inte vet vad du gör. Om du väljer att ta hem en baby papegoja som behöver handen utfodring se till att du får din uppfödare eller djuraffär för att visa dig hur man gör och vad formel de använder. Ta väl hand om en icke avvanda barn papegoja kan vara svårt.
Förutsatt att du har köpt en avvanda papegoja är det viktigt att kontrollera med djuraffären, uppfödare eller tidigare ägare, för att ta reda på vad din papegoja äter innan du köpte honom. Om det alls är möjligt, köpa det märket av foder för din papegoja och bara långsamt byta foder genom att blanda större och större mängder nya foder i din papegoja matskål.
Det är allmänt känt, den bästa kosten för papegojor är en formulerad pelleterat kost. Dessa livsmedel liknar hund eller katt mat men framtagen för papegojor. Min Conure Tiko, absolut vägrar pellets. Jag har provat flera typer utan framgång. Jag använder KayTees fiesta Conure mix för min fågel. Det är ett frö och pellets blandning berikade med vitaminer och mineraler. Tiko kastar allmänhet pelletsen på golvet och bara äter frön! Jag kompletterar sin kost med färska grönsaker och frukter. Jag fäster i allmänhet dessa till sin bur barer eller hans födosök träd på träspett. Han tycker också dessa ting kokta. Kom bara ihåg en varm mat är bara bra för en timme och sedan riskerar att växande bakterier som kan skada din fågel.
Godtagbara frukt och grönsaker för papegojor: Broccoli
Grönkål
Zucchini
Jams
Morötter
Hot paprika
Paprika
Majs
Blomkål
Squash
Blåbär
Jordgubbar
Ananas
Vattenmelon
Citrus
Mango
Banana
Detta är inte en uttömmande lista. Tiko favorit i är majskolv, blåbär och vindruvor. Han verkligen, verkligen gillar druvor!
.
Osäkra livsmedel för papegojor är avokado, koffein och alkohol. Livsmedel som innehåller mycket fett och socker är också dåligt för din fågel som hans system inte kan hantera dessa livsmedel mycket bra. (OK. .., blir Tiko en liten bit Conure storlek pizza då och då. Du kan också ge din fågel små mängder ägg (med skalet om du vill) och ost.
En enkel recept på papegoja bröd är att blanda ett paket med majsbröd blandning enligt anvisningarna och kasta i några frukter eller grönsaker din fågel som. Du kan kyla eller frysa det i veckor värt paket och frigöra behov. Jag gör samma sak med en blandning av Fullkornspasta, brunt ris och bönor som jag sedan värma upp i 10 sekunder i mikrovågsugnen och servera på en matsked. Detta tjänar det dubbla syftet att hålla din papegoja använda för att tänka bra kommer i skedar i fall du behöver för att ge sin medicin.
Vitamin-och mineraltillskott är tillgängliga för din fågel, men det enda jag använder är en cuttlebone i sin bur. Jag skulle kolla med din veterinär innan du använder dessa tillskott för att vara säker att de är okej för din papegoja.
För att underlätta dina papegojor, övergång in i ditt hem, se till att buren är inställd på en lämplig plats. Om du köper en äldre papegoja kanske du vill försöka köpa sin bur också. Fåglar kan vara mycket fäst och territoriell om sina burar.
Under de första dagarna, om inte längre, kan din papegoja behöver bara vara i sin bur få användning för sin nya miljö och flock från en säker plats. Det är nog inte en bra idé att ha massor av vänner över för att möta din fågel de första dagarna.
Om små barn är i huset kommer de att behöva övervakas noga i sin samverkan med din nya familjemedlem. De papegoja näbbar kan skada små fingrar lätt.
Papegojor är mycket bräcklig och bytesdjur som svarar med flyg eller slåss när du är stressad eller rädd. De har också långa minnen och det är mycket lättare att förebygga missöden än övervinna dem när de väl har hänt. Efter din papegoja lägger sig i, kan arbetet med socialt umgänge honom börjar.
I denna artikel kommer vi har täckt föra din papegoja hem säkert, vad man ska mata honom, och göra de första dagarna så enkelt som möjligt, och grundläggande papegoja vård.

Komma igång med ett nytt akvarium
En nybörjares guide till Utbildning en häst
Hjälp! Min katt slutade äta, vad ska jag göra?
Hur hitta ett husdjur: Det enklaste sättet att hitta din nya bästa vän
Vad vill du nu?
Glow-in-the-Dark-Krage: säkerhetsprodukt för hundar och katter
Vikten av Kastrering / Kastrering din katt
I Obamas Vita huset hund
Min erfarenhet Äga en albinoråtta
Nationella Dog Day Dikter och rim för en vän
Saker jag lärt mig från att ha en hund

Leave a Reply