Hur man tar bort fästingar från hundens hud

Fästingar är små blodsugande parasiter som fäster sig på ett djurs hud. De är ovalt och mestadels brun eller grå till färgen. De kan vara så stor som kvarts tum lång vilket gör dem mycket större än andra parasiter som löss eller loppor. Fästingar finns i närheten av gårdar eller grönområden och de livnär sig på blod från husdjur. Om du bor nära en gård och ditt husdjur blandas hund med husdjur enkelt, det finns en god chans att han skulle kunna smittas av fästingar. Problemet med fästingar är vid sitt maximum under hösten.
Fästingen, även om det är ett litet djur, har förvånansvärt kraftiga käkar. Det begraver sig djupt inne i djuret päls där det förblir dolt och fäster sig på djuret huden med bett av dess starka käkar. Av denna anledning kan bett av en fästing vara extremt plågsamma för alla djur och särskilt för små djur såsom hundar och katter.
Det är inte lätt att ta bort en fästing från hundens hud. Även om fästingen fastnar på hundens hud med käkarna, är dess kvarvarande kroppen inte kopplad till något alls. På grund av detta ger ett intryck av att det är löst fäst och kan lätt avlägsnas. Men när du tar tag i en fästing kropp och försöker ta bort det, du är i för en stor överraskning. Kroppen av fästingen blir lossnat från huvudet och kommer i handen medan huvudet fortfarande ligger begravd i hundens hud! När detta händer, biter den döende fästingen ännu hotfullt och kan orsaka mycket smärta till din hund. Det kan också resultera i en liten böld på det område där chefen för fästingen begravdes.
Därför är det oerhört viktigt att ta bort hela fästingen på ett skott. Tricket är att låta fästingen släppa sitt grepp om din hunds hud och sedan dra ut den. Blöt en liten bit bomull i kloroform, kirurgisk ande eller eter och håll den över den plats där fästingen har begravt sig själv. Du måste se till att bomullstuss kommer i direkt kontakt med chefen för fästingen annars han inte kan lossna hans grepp. Efter 3-5 minuter fästingen kommer släppa sitt grepp på grund av effekten av anestesi. På denna punkt kan du dra sin kropp försiktigt och fästingen kommer ut lätt. Du kan sandskädda hundens hud med tinktur jod efter att fästingen har tagits bort.

Hemlagade leksaker för ditt husdjur
Adoptera en katt i Waco, Texas
Platy Faktablad
Miniatyr hästar som husdjur
Har din hund en födoämnesallergi?
Att hitta en Boarding stall till din häst
Saknad Söt Chloe
Hur att skydda djur i Heat
Din hund och du
Hur man håller Myror Out of Dog Skålar och Skålar Cat
Hur man blir en yrkesmässig brottare

Leave a Reply