Hur man skär ner på kattallergener genom att ge din katt eller kattunge ett bad

Katter rena naturligtvis själva på en daglig basis så varför skulle du vilja att ens försöka att ge en katt ett bad? Om du har katt allergier som är en bra anledning att lära sig att ge din katt ett bad. När jag hade min katt, skulle jag ge honom ett bad på en regelbunden basis. Vissa människor kanske tror att ge en katt är udda eller omöjligt att göra eftersom kattens hat vatten. Jag skulle bada mitt husdjur katt minst en gång i månaden för att hjälpa skära ner på sällskapsdjur ilska och allergener i pälsen. Det var också mycket hjälp för att hålla honom loppa gratis. Eftersom jag led av katt allergier och han var en utomhus katt och riskerar att loppor gjorde vi detta till en rutin.
Jag rekommenderar att du börjar bada din katt när han eller hon är en kattunge. På så sätt kan du få katten in i en rutin och ibland katten faktiskt kommer att växa upp för att njuta av vattnet. Om din katt är en vuxen katt börjar långsamt och vara mycket försiktiga eftersom den vuxna katten som aldrig haft ett bad inte med blida ögon på att placeras i vatten.
Om du börjar med en vuxen katt som aldrig haft ett bad innan, måste du klippa din katts klor innan bad honom eller henne. Börja med bara en svamp bad med den äldre katten. För att vara på den säkra sidan inte placera din vuxna katt i vatten direkt. Bara sätta på vissa gummihandskar och torka katten ner med en ljummen tvätt kläder. Detta kommer sakta få vuxen katt som används för att vatten på hans eller hennes hud. Ha en handduk till hands för att torka katten av när du tvättar honom med trasan. Upprepa detta några gånger innan man inför din vuxna katt till badet. När du tror att din vuxna katt är redo för bad. Fyll badkaret ca 5 eller 6 inches med ljummet vatten, se till att du har dina gummihandskar, handduk, katt schampo, en kopp för sköljning och kläder du inte har något emot att bli blöt i. Sätt dina handskar på och placera den vuxna katten i badkaret, håll katten försiktigt som du häller vatten över katten. Försäkra katten att varje är OK och att han eller hon är en bra katt i en mjuk talat röst. Katten kan bli mycket högljudd på denna punkt. Bara prata med din katt och detta tenderar att lugna ner dem. Sätt schampo på din katt och skölj väl. Snabbt susa upp din katt i handduk och torka katten ut. Katten kommer då skaka av allt överflödigt vatten på hans eller hennes egen.
Bad kattungar är mycket enklare, de är mycket lättare att hantera. Min katt hamnade verkligen älska vattnet och skulle hoppa i badkaret och vänta på att vattnet att komma på. För att starta en kattunge ut du kommer fortfarande att behöva använda handskar och ha en handduk i närheten. Följ samma steg som ovan för en vuxen katt men kattungen kommer vänja sig mycket snabbare då en vuxen katt.

Kontinuerlig rörelsesekvenser Utbildning för hundar
Låt oss sätta Big Oil i konkurs
Husdjur och värmeslag
Dikter om Life 9: en strof på kaniner
När vi lämnar hund ensam
Naturliga sätt att stoppa en hund från Klåda och repor
Naturliga Flea Borttagning för ditt husdjur
Fem godsaker att skämma bort dina katt
Höja en hälsosam bulldogg, inte din vanliga husdjur
Kitty Diskussion: Vet du vad din katt jamar betyder?
Hur hitta en Boxer Uppfödare

Leave a Reply