Hur man korrekt Mät och Montera en hästtäcke

En felaktig montering filt orsakar vissna och ta gnuggar, en filt som är för stort kan utgöra fara från band och överskottsmaterial. Så du vill att det blir rätt.
På DressYourHorse vi vill vara säker på att dina filtar passa ordentligt. Processen är enkel och okomplicerad.
Mät din häst
Hitta en nivå plats och har en assistent hålla din häst. Använd ett böjligt måttband trasa mätning.Stå din häst och hållet på samtliga fyra ben och möta honom till vänster.
Håll måttbandet i mitten av din hästs bröst (A) vid den punkt där halsen och bröstet möts, och
Hålla ditt band nivå, mäta runt den bredaste delen av axeln och längs pipan och runt den bredaste delen av bakkvartsparten – på sidan av svansen (B).
Ditt band bör förbli stram och nivå mot alla mätpunkter i hästen.
Filten storlek för din häst är den resulterande mätning från punkt A till punkt B. Om du mäter 74 inches från en till B, då din häst bär en storlek 74. Om din mätning är ett udda tal använder det näst högsta jämnt antal.
Blanket Storlek Hood Storlek
52 till 62 Extra Small
64 till 68 Liten
70 till 76 medium
78 till 82 Stor
84 till 90 Extra Large
Montera filt på din häst
Du har köpt en stabil filt i din hästs rätt storlek. Det är lätt att klä honom i den nya filt, har honom att se elegant och göra honom bekväm.
1 Fäst filt vid en öppen front filt, så att bröstband tillåter vissa tyg överlappning och filten tillbaka faller på toppen av svansen. Den bör passa bekvämt över axlarna och varken vara för lös eller för hårt.
2 Din häst filt kan ha fördomar eller raka surcingles eller det kan ha bara en enda surcingle. I fallet med partiskhet surcingles, korsa dem under din hästs mage. Var och en av de tre surcingle stilar (rak, bias, singel) ska fästas och justeras för att tillåta en hand bredd mellan banden och hästens mage.
3. För att fästa filten är benremmar, passera höger ben bandet mellan bakbenen och säkra på den vänstra D-ringen. Likaså passerar det vänstra benet bandet mellan bakbenen, passera rätt bandet och fäst till rätt D-ringen. Slutligen, justera benremmarna att tillåta en hand bredd mellan din hästs lår och varje ben rem. Du kan också parallella fästa din benremmar – vänster bandet till vänster D-ring och rätt rem till höger D-ring. Vara säker, om du använder denna metod, att filten sitter säkert och handen bredd regeln uppfylls.
Vanliga problem med felaktigt monterad Filtar
En filt som är för stort eller för litet kan orsaka en hel del gnugga. Eftersom hästen är obekväm, kan han befria faktiskt själv i filten.
När halsen på en filt är alltför stor, kommer det hänga lägre på hästens rygg. Detta orsakar friktion och åtföljande glidning. När hästen rullar eller står upp efter valsning, finns det en stor risk att han kommer att gå på filten materialet.
Filten är alltför stor när den sträcker sig bortom den övre delen av svansen. En filt bör nå strax över toppen av svansen. Om det inte når så långt det är för liten.
Det är viktigt att låta en hand bredd mellan varje ben rem och hästens lår och det är lika viktigt att låta handen bredd mellan mage och surcingles. När band och surcingles är för lös, är risken att hästen kan få sina ben fastnar i dem. Benremmar säkrade för hårt kommer att orsaka gnuggar.
Kom ihåg att om din häst är bekväm i sin korrekt monterad filt, kommer han att bli mycket gladare att hålla klädd.
Denna artikel är skriven i sin helhet av The Old Gray Mare i DressYourHorse.

Mousserande Spaniels: Hur Groom en Cocker Spaniel
Poodles – den mest intelligenta av alla raser
Bästa Viktminskning Tips för en Fat Dog av expert Victoria Stilwell
Använda ljus att underhålla dina Bored Housecat
Anledningar att anställa en professionell tränare Dog Lydnad
Top Saltwater havsfisk för ditt akvarium
Top Ten Best Dog Breed Mixes
Tips för att köpa billiga, begagnade akvarier eller akvarium
Hur en Un-anpassningsbar Rescue Dog förändrade mig
Naturligtvis Befria ditt husdjur av loppor
Hur du kan hjälpa överviktiga husdjur

Leave a Reply