Hur man korrekt borsta häst eller ponny

Grooming är ett utmärkt tillfälle för häst och ägare att spendera lite kvalitetstid tillsammans och stärka banden som finns mellan dem. Det kan vara en rolig aktivitet för båda inblandade parter. Detta ger ägaren en utmärkt chans att kontrollera för skador, irritationer, sår eller andra avvikelser. Den tjänar också att stimulera djurets päls behålla sin hälsa och skönhet, samt fungerar som en mild massage som hjälper att stimulera musklerna. Det är mycket föreslås att grooming göras en daglig vana för hälsa och lycka för häst eller ponny.
Första saker först, måste du skaffa en hink eller lämplig grooming ruta där du kan behålla dina grooming leveranser. Det finns en uppsjö av verktyg och produkter på marknaden tillgängliga för borstar din häst eller ponny, men det finns bara ett fåtal grunderna som är nödvändiga för korrekt grooming praxis.
Nödvändiga ryktsaker: 1). Hink eller ryktlåda
(_/2) Gummi Curry Comb
(_/3) Rotborste (hård borst ryktborste)
(_/4) Finishing Brush (mjuk borste)
5 Rengör svamp eller mjuk trasa
6. Hovkrats
7 Mane & Tail Comb
8 Halter
9 Bly rep
10% Säker och trygg plats att förtöja din häst eller ponny
Möjliga ytterligare objekt: 1). Sax
(_/2) Gummiband
(_/3) De-trassel Spray
(_/4) Hovsalva eller polska
5 Fly Spray
6. Clippers
När du har samlat de nödvändiga förnödenheter för att börja grooming session måste du knyta din häst eller ponny tryggt och säkert med antingen kors band eller en snabbkoppling knut att undvika eventuella missöden och skador uppstår. Också placera hinken eller trimning box med leveranser från din häst eller ponny räckvidd för att undvika dem knackar på hinken eller på annat sätt skada sig själva. Om de trampa på eller välta hinken kan skrämma dem. Detta är en situation som måste undvikas.
Det är också lämpligt att du borstar din häst eller ponny utanför eller i ett väl ventilerat område för att undvika er båda av osynliga dammpartiklar.
Hoof Care: Hästar och ponnyer tillbringar merparten av sitt liv på fötter. Som ett resultat är det viktigt att vi behåller tillståndet i sina hovar för att ge dem en förhoppningsvis lång, bekväm och njutbart liv. Rätt hovvård är följande:. 1) De flesta hästar och ponnyer svarar att ha benen plockas upp genom att köra ner handen sin benet tills du når senor. Pressa området längs senor ligger precis ovanför foten och använda alla röstigenkänning hästen eller ponnyn är bekant med och tränade att reagera på.
(_/2) Håll hoven ordentligt och placera dig i en bekväm och hållbar position.
(_/3) Använd hovkrats att skrapa ut all skräp inbäddade i hoven. Se till att kolla runt grodan och tunga av hoven efter tecken på skador, trast, eller andra potentiella problem. Det är mycket viktigt att sprickorna runt grodan rengörs ut noggrant från all smuts. Vid rengöring runt eller på groda av foten ihåg att vara mycket försiktigt. Detta är en mycket känslig del av foten.
(_/4) Kontrollera om det finns sprickor eller andra problem runt hovväggen och rapportera eventuella okända eller tvivelaktiga fynd till din hovslagare omedelbart. Om det verkar finnas några allvarliga skador kontakta din veterinär omedelbart.
5 Kontrollera efter tecken på svampinfektion, lösa skor och lösa naglar sko. Om det finns spikar saknas eller skon är lös kontakta hovslagare omedelbart.
6. Placera försiktigt din hästs fot ner på marken och fortsätter tills alla fyra fötterna är korrekt inspekteras och rengöras.
Body Grooming: Nu måste du fortsätta att grooming kroppen av din häst. Beredningsmetod din häst eller ponny päls innebär att man använder en kam gummi curry eller trimning Mitt att mjuka upp smuts och skräp inbäddad i pälsen. Med en cirkelrörelse curry över hela hästens kropp och se till att vara försiktigt och noggrann i de känsliga beniga områden i axlar, höfter och ben. Också vara mycket försiktiga kring områden som mage, bröst och mellan bakbenen. Tänk varje häst och ponny är unik och deras tolerans samt nivån tålamod varierar. Var medveten om din häst eller ponny reaktioner och beteende när du grooming.
Som ni beredningsmetod se till att kontrollera eventuella skador, irritationer, lesion, sår, etc. som kan finnas på din häst eller ponny kropp. Rapportera alla eventuella misstänkta resultat till din veterinär.
När det gäller kroppen borsta du börjar använda curry kam för att lossa all smuts och skräp. Använd hård borst rotborste att borsta bort lossnade smuts och skräp från pälsen efter beredningsmetod. Svepande linjer som går med håret börjar från framsidan till baksidan ska användas. Först gör en sida av kroppen och sedan växla till den andra med utgångspunkt från huvud och gå till svans. Kroppen borsten är lämplig för beniga områden i axlar, höfter och ben. Även detta är en lämplig tidpunkt att kolla en gång för några tecken på skador, irritationer, sår, sår, etc.
Den mjuka, kortare borst avslutande borste är idealisk för användning på din häst eller ponny ansikte och runt känsliga områden. Använd den för att ta bort smuts och skräp från ansiktet, öron och andra känsliga områden såsom halsen.
Fukta en mjuk svamp eller trasa och använda den för att försiktigt rengöra runt ögon, öron, nos, näsborrar, och under svansen (sk svansen doc). Kontrollera att alla dessa områden för skräp, skador, irritationer, svullnad, överdriven urladdning etc. Rapportera varje ovanlig resultat till din veterinär.
Tillämpa hovsalva i slutet av en grooming session hjälpmedel att skydda och återfuktande din häst eller ponny hovar. Kontrollera alltid med din veterinär och hovslagare för att avgöra om det är en nödvändig procedur.
Om din häst eller ponny reagerar på ett sätt som innebär lägga baksidan av öronen, en upprörd svischande av svansen eller huvudet kasta det innebär att borsta är för intensiv och att du kommer att behöva lätta upp de grooming åtgärder i just (n).
Mane & Tail Underhåll: Det är viktigt att du använder rätt man och svans kam eller borste för din häst eller ponny. En del människor föredrar att börja på botten av svansen och arbeta sig upp medan andra föredrar att börja på toppen och arbeta sig nedåt. Oavsett vad du föredrar är det viktigt att du kamma man och svans i avsnitt noga för att undvika brott tills du har möjlighet att kamma igenom den helt med lätthet. Det är mycket viktigt att du står på ena sidan när du borstar svansen om din häst eller ponny blir skrämd och beslutar att sparka.
Rengöring höljen och juver: Valacker och hingstar bör ha sina höljen rengöras varannan månad. Ston måste också få sina juver rengöras varannan månad. Dessa är extremt känsliga områden som behöver närma försiktigt och med stor försiktighet. Fråga din veterinär för råd och en demonstration om det behövs. Det är lämpligt att du inte utför dessa förfaranden själv. Har någon hjälpa dig och se till att du lär dig det korrekta sättet att rengöra dessa känsliga områden.
Ytterligare Grooming Praxis och rutiner: Under sommarmånaderna kan du tillämpa flyga spray eller solskydd till din häst eller ponny. Återigen, kontakta en veterinär för specifikationer på rätt produkter och förfaranden.

Diabetesneuropati i Cats
Brad pitt kan du ha byggt mig ett hem för priset du spenderat på din Gerbiler hus
De främsta skälen Det är bra att vara en MMA Enthusiast Del 2 av 2
Skötsel och utfodring av hamstrar
Hur man handskas med din hund är rinnande
Hur man tränar en Lhasa apso
Enkla tips för vård av ditt marsvin
Platy Faktablad
Spännande och kylning pengar med Koi fiskodling
Saker att tänka på innan ett katt
Hur bli av loppor med en inomhus / utomhus katt

Leave a Reply