Hur man introducerar en ny katt i hushållet

Vi har fem katter. Vi fick inte få dem alla på en gång, och när vi har lagt till en annan pott i mixen, lärde vi oss att följa vissa steg för att se till att äldre katter kommer att acceptera den nya katt eller kattunge.
Ta det lugnt.
När du tar en ny katt eller kattunge hem, är det bäst att få dem in i huset i en kattbur. Vi lägger vanligtvis en handduk inne i lastbäraren så att den nya katt eller kattunge har något att vara bekväm på. Då vi föra bäraren in i vardagsrummet, och lämna dörren.
Vi tillåter de befintliga katterna att komma upp till transportören och lukta på den, för att kolla in den nya ankomst. Den nya katten är inne, och skyddas, men han eller hon kan också lukta de andra katterna.
Nyckeln till att göra detta arbete är att gå långsamt. Om du försöker tvinga frågan, kanske du har en bokstavlig Catfight på händerna.
Efter ungefär en timme öppnar vi sedan dörren till bäraren. Den nya katt eller kattunge kommer så småningom komma ut på egen hand för att ta de nya omgivningarna. Låt katten gå runt i rummet, ner i hallar och se sitt nya hem. Jag rekommenderar att du lämnar sovrummet stänga dörrar, en stund åtminstone. Ibland kan en rädd katt kommer att köras under en säng, och det kan vara en utmaning att locka dem.
Låt transportören ut för första dagarna, för att ge den nya katt eller kattunge en plats som känns tryggt för honom. Efter att ha tillbringat lite tid i hållaren, har handduken hans eller hennes doft på det, så det här känns bekant.
Lär känna varandra.
Håll ett öga på dina andra katter, eftersom de kommer att vilja lära känna den nya kitty, och vice versa. Ofta innebär sniffa gumpen området. Detta kan tyckas märkligt för oss, men det är hur katter kontrollerar varandra.
Det kan finnas vissa morrande och kanske till och med en swat eller två. Detta är helt normalt, eftersom du för in en främmande ny katt in i deras hem. Den nya katt eller kattunge inte nödvändigtvis vara en viol heller. Det är möjligt att de morra kan klagar och ta några SWATS på de andra också.
Separata tabeller.
För de första dagarna, skulle jag rekommendera att du matar den nya katt eller kattunge separat. Katter är mycket skyddande av deras mat, så du vill inte skapa en situation där den nya ankomst måste kämpa bara för att äta. Detta är särskilt viktigt med en kattunge. Om dina andra katter fullvuxen bör de äta kattunge mat och vuxenfoder är inte en bra idé för den lilla en.
Fred, så småningom.
Följ dessa steg, och snart bör du ha en någorlunda harmoniskt hem. Detta är inte att säga att det inte kommer att tillfälliga käbbel, men dessa är oftast ovanliga. Vi har använt denna metod och våra fem katter klarar sig bara bra för det mesta.

Fördelar med anta en katt
Allt om rasen: Bosniska Grov-Haired Hound
Tips för när kattungen inte kommer att använda kattlådan
Att handskas med din hund ägo Aggression
Top Saltwater havsfisk för ditt akvarium
Topp 10 Mix hundar: hitta rätt Companion för dig
Särskild Kitty kyckling och ost Fuktig kattgodis recension
Allt om rasen: Paperanian
Införa en ny katt till ditt hem
Giant Chinchilla Rabbit Profil
Inhemska hundraser och artificiellt urval

Leave a Reply