Hur man introducerar din hund till ett barn eller någon annan

Det kommer att finnas tillfällen då du ute din hund och ett barn som är en komplett främling vill klappa honom eftersom han är så söt. Det finns ett rätt sätt och ett fel sätt att möta en hund för första gången. Tyvärr förstår de flesta människor inte hur hundar visa en person de inte vet som vill röra dem. Det är bäst att du instruera folk om hur man skall närma din hund, särskilt barn.
Det första du måste inse är att du är den som ansvarar för situationen och du måste behålla kontrollen hela tiden.
Det andra, aldrig låta barnet närma sig hunden. Var uppmärksam på barnets energinivå, kroppsspråk och ögonkontakt med hunden. Om barnet är mycket glada, uppfattar hunden det som respektlöst och kommer att låta barnet veta det genom att trycka med fötterna, kroppen eller huvudet. Hunden kan inte förstå att barnet älskar hundar eller skulle aldrig skada honom. Din hund vet bara att detta barn är glada och röra honom först eller på fel sätt.
Om du litar på din hund för att möta främlingar och han är inte orolig eller frustrerad, instruera barnet att stå still och låta hunden lära känna henne genom att sniffa henne. Säg åt henne att inte röra hunden, prata med honom, eller göra ögonkontakt med honom i två minuter. När du observerar din hunds reaktion på barnet efter sin granskning och det ser säkert, se till att du instruera barn om hur och var att röra hunden eftersom du är den enda som vet vad din hund gillar.
Om du känner att barnet är för glada att klappa hunden, eller din hund inte verkar vara på humör att möta barnet, låt barnet veta att din hund är i träning just nu och helt enkelt inte starta införandeprocessen . Det är bättre att vara säker än ledsen. Du vill inte att barnet skadas.
Om barnet kommer till ditt hem för första gången, kommer hunden skälla på henne. Det är naturligt för en hund att varna folket i huset att det finns främlingar vid dörren. Hunden skällande kan skrämma barnet och göra henne rädd för hunden. Förklara för henne att hunden skäller på var och en som kommer till dörren som han inte vet. Han är inte arg eller henne.
Om barnet lugnar ner tillräckligt för att uppfylla hunden, följ stegen som anges ovan. Om hon är för rädd, ta bort hunden från området på ett lugnt, självsäker sätt. Detta är inte rätt tid för dem att bekanta.
Du måste uppfatta främlingar som din hund ser dem. Du vet att barn naturligt älskar hundar och vill bara visa tillgivenhet, men din hund inte vet det. Du kan undvika eventuella skada genom förmedling till ett barn eller någon annan hur man ska möta din hund.

Hur ta hand om ditt husdjur Leopard Gecko
Dog Training Tips för nybörjare
Hur mata din hund: 5 Fördelar med en utfodring schema för din hund
Sätt att innehålla din hund
Har My Puppy Parvo?
Vård av en Wild Baby Bird
Sätt som du kan hjälpa din lokala djurhemmet
Är din fågel Uttråkad?
Hjälp husdjur överleva den ekonomiska krisen: 10 saker du kan göra
De många glädjeämnen i Tarantula Ägande
Diabetesneuropati i Cats

Leave a Reply