Hur man handskas med Sticky Bottom syndrom i din kanin

Sticky botten syndrom hos kaniner kan vara en mycket obehaglig och potentiellt dödligt tillstånd om den inte behandlas omedelbart. Naturliga bildande pellets kallas caecotrophs normalt konsumeras av kaniner. I vissa fall kaniner slutar intaget dessa strukturer och som ett resultat de klibbiga caecotrophs fäster kaninens botten och bildar en obehaglig, illaluktande massa.
De flesta kanin ägare kommer inte se caecotrophs för de insatta i kväll timmar och vanligtvis konsumeras av kaninen ganska snart efteråt. Caecotrophs liknar de normala hårda pellets utvisas som avföring, förutom att de är mörkare i färgen, mjuk, fuktig och hålla ihop via en slemmig-liknande substans. Så äckligt som det kanske låter för sällskapsdjur ägare att din kanin förbrukar detta material, de caecotrophs innehåller proteiner, vitaminer och mineraler som är viktiga för välbefinnande och hälsa din kanin. Det är mycket viktigt att dessa strukturer på nytt intas av kanin.
Det kan finnas flera orsaker bakom varför caecotrophs inte kan konsumeras. Kaninen kan producera för många på grund av en felaktigt balanserad kost som är för rik på proteiner och / eller kolhydrater eller det kan finnas en brist på en lämplig mängd fibrer.
Överviktiga kaniner kan inte nå sina bottnar för att rengöra sin päls som gör massan bildas. Ibland tandproblem kommer att orsaka en kanin för att undvika att äta caecotrophs och sluta grooming sig helt och hållet. Dessa frågor bör diagnostiseras och behandlas omedelbart.
behandlingen
Kaniner upplever klibbiga botten bör vidtas för att en veterinär för att utesluta ett tillstånd som kallas fly-strejk. Detta tillstånd kan bli ödesdigert för din kanin som flugor dras till den illaluktande massan på din kanin botten. De lägger ägg i massan som så småningom kläcks till larver. Larverna kommer då gräva i din kanin hud och in i hans system som orsakar massiva komplikationer. Detta kan visa sig vara ödesdiger för din kanin om den inte behandlas omedelbart.
Daglig rengöring av området med en mild, pet-säkra schampo kommer att lindra eventuella problem. Se till att besöka din veterinär för att utesluta andra hälsoproblem som kan bidra till detta tillstånd.
FÖREBYGGANDE
Ordentlig motion och genomförandet av en väl balanserad kost kommer att bidra till att förhindra klibbig botten från att påverka din kanin. Daglig grooming praxis och konsekvent hälsokontroller kommer också att bidra till att säkerställa din kanin inte blir ett offer för denna smärtsamma och potentiellt livshotande tillstånd.
När du byter ditt husdjur kost se till att göra det gradvis för att undvika komplikationer. Genomföra fiber i form av hö och undvika övergödning. Rådgör med din veterinär om korrekt diagnos, behandlingsalternativ och förebyggande åtgärder.

5 tips för att hjälpa nya Hundägare bota en hunds Diarré
Hur man har en födelsedagsfest för din hund
Förälskad i en Chihuahua
Att handskas med din hund ägo Aggression
Vikten av att Trimning dina hundar naglar
Införa en ny katt till ditt hem
Välja en frågesport Dog Breed: Att välja rätt hund rasen för din livsstil, för din familj
Tand Bölder hos hundar
Orsaker till balanserad kost för papegojor
Hur du installerar ett färsk tank vatten fisk
Vad finns olika typer av terrier hundar?

Leave a Reply