Hur man handskas med förlusten av ett husdjur

Att handskas med någon form av förlust kan vara lätt eller svårt, ofta beroende på vad du har lärt dig som barn.
Jag har gått igenom många förändringar i mitt liv den senaste tiden. Varje ny sak har varit på bekostnad av förlorat något. Nyligen flyttade jag från min livstid hem i Kalifornien till North Carolina. Jag ångrar inte min flytt till gå med min familj i North Carolina, men samtidigt har jag haft att göra med förlusten av många saker, bland annat min älskade Basset Hound Rocky.
Fyra dagar innan de lämnar Kalifornien, satt jag i ett tomt hus.
Alla tillhörigheter hade packas och skickas. Dela en air madrass på golvet, jag omgiven av bara mina husdjur och de få saker som skulle lastas på bilen. Den dagen mitt liv förändrats för alltid från 2:00 till 5:00, all min hundträning erfarenhet skulle inte hjälpa. De nästa tre timmars terror slutade med Rocky sätts i viloläge när han låg i mina armar i ett ensamt prov rum på akut veterinären sjukhus. Om någonsin jag var tvungen att rita en bild av hur det kändes att vara desperat ensam, det skulle vara det.
Liksom de flesta av er har jag behandlat olika typer av förluster under hela mitt liv.
Jag var alltid lärt att bara komma över det. Men den här gången, som handlar om många förluster på en gång, var mitt hjärta och sprit krossade. Rocky hade lärt mig många saker i sin korta 6-åriga liv. Han var fortfarande lära mig efter hans död, när vi förlorar något vi älskar, vi måste sörja. Det är jag tuff nog att ta det sak bara inte kommer att fungera den här gången.
Mina närmaste vänner (alla hund människor) besökte köpte mig presenter och kort och gjorde sitt bästa för att jag vet att de delade min smärta.
Men även när mitt hjärta var sönder, jag erkänner, jag tänkte för mig själv: de agerar dumt. Efter alla Rocky var en hund och det var inte riktigt för mig, en hund tränare, för att visa den typen av smärta över en hund. Jag hade fel. De var rätt och jag är så tacksam att de brydde sig tillräckligt för att visa mig hur de kände. Det är OK att må dåligt när du förlorar något du älskar. Det är OK att ont när ditt hjärta att brista. Och det är OK att visa det.
Så, hur du handskas med förlusten av ett husdjur?
Samma sätt som du hanterar förlusten av någonting. Och på det sättet kanske inte på det sätt du har lärt som barn. Jag är säker på de vuxna i mitt liv hade ingen aning framtida skada det skulle göra när de lärde mig att ignorera smärtan och sorg av förlust. Jo, visar inte smärta innebär också att inte visa glädje. Jo, visar inte hjärtesorg också innebär att inte visa kärlek. Att förlora Rocky är vad det tog för att bryta mitt hjärta. Att ha ett brustet hjärta är vad det tog för mig att uppmärksamma när jag hörde Russell Friedman intervjuas i radio.
Russell P. Friedman är verkställande direktör för sorg Recovery Institute.
Radioprogrammet bjöd uppringare att ställa Mr Friedman frågor. Även om det var allt intressant, jag dras in av en uppringare som frågade om att få över förlusten av sin hund. Mr Friedman gjorde det klart för publiken att förlusten av ett husdjur kan vara lika förödande som förlust av någon eller något i ditt liv. Sörjer över en förlust har att göra med att förlora den relation du har med något, inte någon bedömning av huruvida förhållandet är värd sörja över.

Kära Rocky,
Tack för all den kärlek och skratt du delade med mig medan du levde och den smärta som du delade med mig när din död. Efter att ha känt båda är vad som visat mig vägen till rätt börja hantera alla de förluster jag har känt hela mitt liv. Jag kommer att älska dig för evigt.
Kärlek, mamma
Vi är för närvarande lever i en tid av osäkerhet och förändring.
Om du inte har förlorat något senare, då vet du förmodligen någon som har. Ingen dom över vad: ett jobb, ett hem, en vän, en älskad, ett husdjur eller ekonomisk trygghet. En förlust är en förlust. Gå till denna webbplats och lära sig att sörja och / eller hur man kan hjälpa de som sörjer. Sorg Recovery Institute.
Avslutningsvis vill jag säga att när jag skrev den här artikeln om Rocky, grät jag eftersom det fortfarande ont, och det är OK. Du kan dela din berättelse om att hantera förlusten av ditt husdjur genom att skicka e-post The Dog Lady på trainme@thedoglady.org
Läs alla The Dog Lady artiklar, du kommer att lära dig!

Träningstips för din nya valp
Intressanta berguv Fakta
Hund grooming tips
Fördelar med anta en katt
De fem Dog Training Supplies för nya djurägare
Allt om rasen: tax
Farm Town Guide till att köpa Topiary
Rosy Reds promelas: Underhållning Alla år
4 juni är Krama din katt Day
Platy Faktablad
Kläckning med Broodies (Specifikt Silkie Bantam)

Leave a Reply