Hur man handskas med Dog Förgiftning

Förgiftning är mycket vanligt hos hundar. Däremot säger att de är mycket vanliga inte att du kan vara mot sin vilja att hantera det. Omedelbara åtgärder krävs om din hund kommer att komma ur denna farliga situation.
Du ser, runt ditt hus, det finns många aktörer som kan förgifta din hund. Det är ett mycket komplext ämne att diskutera, men låt oss ta en titt på några av de vanligaste symtomen: – Buksmärta
– Kräkningar och diarré
Komprimera
– Kalla och stela extremiteter
– Hård andning och oförmåga att stå
Vilka åtgärder som krävs
I alla fall av hund förgiftning måste hunden ges kräkmedel. Den bästa typen pf kräkmedel är en liten klump av tvätt soda som ges till din hund muntligen och tvåspråkigt (under tungan). I samtliga fall bör denna metod antas utom en.
Om din hund är ett offer för stryknin förgiftning där ditt husdjur visar konvulsiviska rörelser. Öppna din hunds mun i dessa fall kan vara mycket riskabelt eftersom din hund kan klämma sina käkar.
Det är bättre att rådgöra med din hunds veterinär så snart som möjligt om ditt husdjur är ett offer för stryknin eller andra former av förgiftning.
Vanliga Gifter
Låt oss ta en titt på några av de vanligaste gifterna som kan utgöra stor risk för din hunds hälsa och kondition: 1. Arsenik – Vanligtvis finns i råtta gifter, kommer en hund förgiftad med arsenik kräkas, känna sig rastlös, lider stor buksmärtor, och en stark lust att dricka mycket vatten. Varnas att din hund inte bör tillåtas att dricka vatten när förgiftad med arsenik. Detta intensifierar kräkningar och gör giftet att gå vidare i.
2 Bariumklorid – En annan gift finns i råtta repellenter. Symptomen är – kräkningar, diarré, och oförmåga att stå. Man bör enkelt kunna upptäcka dessa symptom eftersom det är mycket uttalad och intensiv när din hund är förgiftad med bariumklorid.
3. Fenoler eller tjära – Fenol förgiftning kan orsakas av olika anledningar och situationer. Till exempel, om din hund går på tjära, det finns en hög sannolikhet att han kommer att slicka bort och äter tillräckligt tjära från hans fötter … tillräckligt för att producera akut förgiftning. Med Lysol bad och karbolsyra tvål kan också förgifta din hund.
Här är några av de symtom: – Buksmärta
– Förlamning och ryckningar
– Blindhet när förgiftningen inte behandlas direkt
Det är viktigt att komma ihåg att oavsett vilken typ av gift slår din hund, måste du vidta åtgärder (utföra stegen ovan) och ta ditt husdjur till en veterinär så snart som möjligt.

Bygga ett kaninbur
Tandvård Tips för katter
Engelska angorakanin Ras profil
Lämplig tidpunkt att anta en valp för barn
Hur man blir en yrkesmässig brottare
Investera i en Koi
Två skäl att hålla valpen Off av möbler
Att bli av loppor: Hur att befria din hund av loppor
Så att tala om tid genom att titta på en hunds beteende
Hunduppfödning
Hur ta hand om dina hundar på sommaren

Leave a Reply