Hur man handskas med din hund är rinnande

Din hunds näsa, när det är vid god hälsa, är alltid fuktig. Att se din hunds nos blir fylld med svett-liknande droppar är helt naturligt. En urladdning, å andra sidan, är helt annorlunda.
Nasal utsläpp syns tydligt. De är oftast i rinnande eller mucropurulent form. Och när din hund har en nasal ansvarsfrihet, betyder det något har gått fruktansvärt fel om dig hundens kondition och hälsa.
Orsaker till rinnande
Det finns olika skäl och orsaker snuva. De kan kategoriseras i 2 typer – lokala och allmänna orsaker.
Om orsaken till snuva är en lokal en, är chansen att det är på grund av en mycket liten främmande kropp eller partikel som gräsfrö, damm, andas högt förorenad luft, och liknande. Å andra sidan, om orsaken till snuva är en allmän en, är det vanligtvis förknippas med en sjukdom (valpsjuka är ett bra exempel).
Vad göra
Det första steget du bör ta är att kontrollera ditt husdjur kroppstemperatur. Om lyckligtvis är din hunds temperatur normalt och han är så glad och lekfull som han är, troligen orsaken till snuva är lokal.
Det finns dock hundar som är lite deprimerad och hänga sina huvuden även om han inte har någon sjukdom som helst. Om du tror att beskriver din hund, kan det bero på huvudvärk och ge honom en fem-grain acetylsalicylsyra tabletter bör ge stor lättnad.
Å andra sidan, om din hund har en något högre temperatur än normalt … säger 102,5 grader Fahrenheit, om hans ögon är inflammerade eller rodnad, och han är motvillig att mata, kan din hunds rinnande bero på virus-eller bakterieinfektion.
Under sådana fall vara mycket observant. Om ansvarsfrihet kvarstår i mer än ett par timmar, bör ditt husdjur tas till en veterinär direkt. Var noga med att inte torka eller ta bort ansvarsfrihet. Din veterinär bör undersöka din hund innan något annat.
Ta bort nästäppa
När orsaken till nasala har diagnostiserats och ett sätt att behandla sjukdomen har bestämts, kan du göra ditt husdjur bekvämare och presentabel genom att ständigt ta bort ansvarsfrihet (som var 2-3 timmar).
När du tar bort ansvarsfrihet måste näsborrarna rengöras med en steriliserad bomull med varmt vatten och ett milt antiseptisk. Vid rengöring hundens näsborrar, det är mycket viktigt att vara försiktig och mild. Ersätta varje bit bomull och avsluta den med en torr bomullstuss.
Åh, en sak till, glöm inte att bränna varje del av bomull efter användning.

Att äga ett husdjur är bra för din hälsa
Go Orange för djur på fredag
Tips och steg till bada din häst
Trimning en iller är Tånaglar
Två skäl att hålla valpen Off av möbler
Herrgård med veranda
Träna din döva hund
En Köpguide till Pet Food: Att veta vilka ingredienser att se upp för
Dog Training Schools i Kalifornien
Hur till Stopp Problem Barking
Dog Bladder Stenar: Förhindra stenar i urinblåsan i din hund

Leave a Reply