Hur man ger medicin till din hund

Om du äger en hund, skulle du håller med om att ge läkemedel till din hund är inget annat än en mardröm. Oavsett hur mycket du försöker din hund kommer alltid vädra ut medicinen och slippa det. En veterinär kan ha ordinerat läkemedel för att förbättra din hunds hälsa, aptit eller för vissa skador så det är viktigt att följa läkemedlet rutin strikt.
Även om det är svårt att administrera medicin till en hund, är det inte en omöjlig uppgift. Det finns vissa knep som du kan använda för att ge läkemedel till din hund. Du kan lära dig dessa trick enkelt och tillämpa dem när det behövs.
Läkemedel kan ges beroende på deras form – vätska, piller eller pulver. Flytande läkemedel kan ges i en sked eller en liten flaska. Om din hund är liten, placera honom på ett bord eller om han inte är kinkig, sittplats honom bredvid dig. En stor hund bör placeras mellan knäna. Nästa drag huden på kinden längst bort från dig utåt för att skapa en påse, sätter sked och häll medicinen. Dra långsamt upp sked, håll din hunds huvud uppåt i några minuter tills han sväljer medicinen. Många gör misstaget att försöka öppna hundens käke våld. Men din hund kommer omedelbart att inse att du är på väg att ge honom något obehagligt och kommer att försöka stänga käkarna. Detta kommer att leda till en obefogad kamp mellan det är inte trevligt. Om du försöker hälla medicinen ner din hunds hals våld, kunde han hosta, spotta eller ens choke. Så försök att inte använda våld samtidigt som han flytande läkemedel.
De piller är mycket lättare att administrera än vätskor. De kan placeras mellan två stycken av bröd eller kött. Se till att du ger en servering utan medicin först, sedan servering med medicin och sedan igen en servering utan medicin. Detta kommer att neutralisera obehaglig smak. Om du är bekväm, kan du också prova att placera pillret längst bak i hans tunga. Tryck din hunds kinder mellan sina kindtänder med tummen och långfingret, sätta pillret i munnen och skjut det så långt du kan med pekfingret. Stäng munnen och stroke halsen nedåt tills han sväljer piller.
Pulver läkemedel är lättast att ge en hund. Inte uppmanas annat kan de blandas med mjölk och din hund skulle inte ens inser att du ger honom medicin. Om de inte kan blandas med vätska, kan du blanda dem med sin mat som kött eller bröd.

Trebent Florida Fawn är på bättringsvägen
Olika typer av hamstrar
Anatomin av Cat Eye
Behöver din hund en Hjärtmask piller?
Platser att anta Katter i Salt Lake City, Utah
Adoptera en katt i Waco, Texas
SPCA av CT Pet Antagande: en stor händelse, men inte gjort bra
Något som vi bör känna till vår katt
Hundarnas Flu: Ny hund Flu i över överfulla djurhem
Enkla tips för att föda upp barn Betta Fry
Vilken Dog Breed är rätt för dig?

Leave a Reply