Hur man förbereder din hund att lära

En utbildning metod som kallas Tellington Touch ger en bra utgångspunkt för att förbereda din hund att lära sig. En hund som är överstimulerade, är hyperaktiv, ÖVERRETAD, ofokuserad, stressad eller ouppmärksam helt enkelt inte i en lärande tillstånd.
Hundar kan skadas som en följd av att ha spända muskler eller är stressad eller ofokuserad. Som en certifierad Tellington Touch Practitioner, mina klasser börjar alltid med en verklig Förbered att lära segment och när jag visar mina hundar, det är så jag får dem redo att utföra. Denna artikel kommer att hjälpa dig att förbereda din hund att lära sig i tre steg.

En uppvärmning som börjar med en body workout.
Ett hinder träning.
En svalna efter träning eller prestanda.

Uppvärmningen
Den uppvärmning kroppen träning fokuserar på ett antal handen, stroke och hissar för att stimulera cellerna under huden. Det finns ingen specifik ordning att göra handen, finns en särskild teknik.
Tekniken
Touch sig är en helhet, medurs cirkel och en fjärdedel. Visualisera en klocka. Du börjar din cirkel vid 6 pm och huvudet upp cirkeln medsols och runt tillbaka till 6 pm och upp en fjärdedel cirkel till 9 pm Cirklar är små och kravet är helt enkelt att flytta huden utan att peta. Detta gör du genom att vila tummen på hundens kropp. När du är klar med en cirkel du kan lyfta din hand och flytta ner din hund från axel till svans eller så kan du glida handen till nästa cirkel. Båda känner sig annorlunda.
Du startar alltid och avsluta din uppvärmning med en platt palm slag som går långsamt från axel till basen av svansen. Gör det en gång, gör det långsamt och andas medan du gör det.
VAD UPPVÄRMNING ska du göra?

Denna artikel kommer att behandla två olika personligheter.

Den hyperaktiva Hund
The Lazy Dog

Den hyperaktiva DOG Uppvärmningstid
Den hyperaktiva hund kan bli överstimulerar och överstimulerad snabbt. Mindre är mer med den här hunden, såsom mjuk beröm istället för höga toner. Du vill lugna och slappna denna hund, så de kan fokusera på uppgiften. Denna hund har täthet antingen i munnen eller bakkvartsparter eller båda.
Börja med mun inslag. Dina cirklar ska ljuset börjar vid kinden och långsam ned nosen. Din hund kan du göra mer mun arbete, om du låter hakan vila i den andra handen. Gör ett par cirklar med fingertopparna och tummen vilar på huvudet eller kindbenet, så du inte peta din hund. Du kan också göra cirklar på tandköttet. Tanken är inte att tvinga din hund, men att försiktigt vägleda dem genom processen. Det är OK att stoppa och starta. Detta kommer att hjälpa din hund fokus, de-stress och förbereda dem för inlärning eller prestanda.
Annan touch hoppar cirklar med baksidan av fingrarna. Jumping cirklar tvingar din hund att tänka på vad du gör och var du röra vid dem. Som ett resultat kommer de att fokusera på vad du gör och tycker om beröring. Hemligheten med detta är att arbeta cirklar i olika delar av kroppen och inte i en rak linje.
Annat organ arbete använder fingertopparna och upp på dina naglar, ger en djupare kontakt, särskilt lugnande för hyperaktiva hundar. Dina fingrar skulle vara i 90 graders vinkel mot kroppen och cirklar kommer att göras i samma teknik som beskrivs ovan förutom att du är uppe på din mycket tips tillsammans med spiken. Eftersom det är en djupare tryck det är bra för muskel hundar.
The Lazy Dog Uppvärmningstid
Den lata hunden är den som måste revved upp innan du utför. Gällt beröm och få denna hund flyttar är nyckeln till ett bra resultat eller lyckas träningspass.
Placera en hand på bröstet när de gör fingertoppen cirklar med den andra handen. Du flyttar ner kroppen från axlarna till svansroten. Denna cirkel är bäst med en lättare tryck, men inte så lätt att du inte flyttar huden. Detta är bra för att öka din hunds cirkulation.
Att få lata hunden upp och flytta, men resterande fokuserad och balanserad är syftet med hissen. En hiss kan vara med en eller två händer. Börjar på toppen av benet, lyfta huden upp långsamt till en räkning av sex och ned långsamt till en räkning av 10. Andas gå upp, andas ut kommer ner. Arbeta dig ner benet. Du kan göra alla ben eller bara två. Detta kommer att ge hunden balans, gång förbättring och även öka den fysiska, mentala och känslomässiga stabilitet.
Ear berör en lat hund får dem bortom trötthet och förbättrar cirkulationen för bättre prestanda. Det bästa sättet att göra detta är att placera tummen på toppen av örat och stroke från botten av örat till spetsen. Stroke långsamt och metodiskt från basen till spetsen i små raka linjer.
HINDER WORKOUT
För alla typer av hundar – Syftet för hyperaktiva hund är att få dem att sakta ner, medan syftet för lata hund är att få dem att flytta och uppmärksamma. Processen är densamma för båda. Hindret träning bör ske långsamt, metodiskt och upprepade om och om igen för att få fokus och korrekt fot placering.
Cavelletti – Använd tre, lade fyra eller fem pinnar ut platt i rad och styra din hund i mitten långsamt. Du gör inte detta med din hund, vilket innebär att du inte kommer över pinnar, men vägleda dem på bly. Fortsätt att göra detta tills hunden börjar fokusera. Du kommer att se dem plocka upp sina fötter och placera en fot i taget över pinnar utan att snubbla eller röra pinnarna. Du ser dem hålla upp huvudet och fokusera på dig. Du kommer att se sin kropp kommer i linje visar de kan stå i balans. Du kan variera cavelletti genom att göra en ände högre eller höja båda ändarna av pinnarna. Du kan placera dem i en cirkel och höja mitten så de måste ha ännu mer fokus kliva över. Detta kommer att ge utdelning om du är i agility.
Path Mönster – Ta din cavelletti pinnar och göra vägar. De kan vara rak, eller en böj, eller två kurvor eller i en liten labyrint mönster. Återigen, ta dig hund genom långsamt och metodiskt, stannar vid varje krök tills din hund ser fram utan att fråga. Tips: Om du ser fram emot, kommer din hund att se var du söker.
The Cool NER
När din hund är klar med sin utbildning eller prestanda är det dags att kyla ner dem. Särskilt effektiv är benlyft som beskrivs ovan eller lägga benen cirklar.
Leg cirklar görs genom att böja din hunds ben vid knäet eller armbågen och roterar i en cirkel och kvart. Håll benet nära kroppen och göra några snäva cirklar och kvart.
Din hund kommer att tacka dig för att vara så uppmärksam genom att leverera en bättre prestanda, med mindre skador och förbättra deras fokus och balans. Du kommer att hitta dig själv att vara bättre förberedd och avslappnad alltför och redo att ta itu med utställningsringen.

Hundkompis
Celebrity Hundar med Real personligheter
Produkt granskning: Wolfgang uttryck genom anpassad Saddlery
Därför bör du inte ta din hund att arbeta
Säger adjö till ditt husdjur
Hur man kan föra din första Kitten Hem
Evigt hem för en furry vän: Att hitta en Pet i Houston, Texas
Hundar som älskar varmt väder
Pet Första hjälpen: Första hjälpen kit du bör ha hemma
En Bunnies ‘Tale
Några av de bästa utomhus Hundraser

Leave a Reply