Hur man behandlar Feline akne

Felint akne är inte alltid lätt att upptäcka i en katt, särskilt om katten är svart. Svarta fläckar, liknande pormaskar i den mänskliga formen av akne, är mest märkbara runt kattens hakan och kommer att likna fläckar av smuts. Tyvärr kommer ignorera ett fall av felint akne inte göra tillståndet att försvinna. Istället kan tillståndet leda till infektioner, som kommer att göra din katts liv ett elände. Här är hur man behandlar ett fall av felint akne innan det blir värre.
Ändra plastskålar
Plast matskålar är billiga och enkla att använda för att fördela en katt mat och vatten. Men plast mat och vatten skålar är en grogrund för bakterier och kan bidra till katt acne. Det är därför det är klokt att sluta använda plast mat och skålar vatten och använd rostfritt stål, glas eller keramik skålar i stället. Se till att du tvätta ur kattens mat och vatten skålar i varmt tvålvatten varje dag, för att hålla skålar noggrant ren och hygienisk för dagligt bruk. Inte bara kommer din katt tacka dig för det, men de är också mycket mindre sannolikt att möta framtida utbrott av felin akne.
Använd aktuella lösningar
Aktuella lösningar kan hjälpa till att få kattdjur akne under kontroll, såsom väteperoxid, ett antibiotikum tvål eller en aktuell salva som antingen antibiotika eller anti-svamp. Väteperoxid, även känd som dioxidane, är ett ämne som ofta används som desinfektionsmedel och antiseptiska behandling för att behandla nedskärningar, och skrubbsår och att hejda blodflödet efter skada. Det är en färglös vätska och innehåller ingen lukt, vilket gör det ett alternativ när vi letar efter ett hem botemedel behandling för felin akne.
Svåra fall av felint akne är inte lätt att eliminera med hjälp av huskurer. Om du har försökt väteperoxid och andra aktuella lösningar har mat och vatten skålar ändrats men katt akne är fortfarande synliga, ta katten till veterinären för en grundlig undersökning. Veterinären kommer att ordinera den bästa behandlingen för din katt som en anti-svamp grädde eller ens att använda bensoylperoxid schampo för att få problemet under kontroll.

Hundarnas Flu: Ny hund Flu i över överfulla djurhem
Döda Inga Shelters Hjälp eller Hurt Pet Befolkning Issue?
Rabatt Damskor passar din budget och ditt liv
Hur man har en glad, frisk, välanpassad hund
En inköpslista för din nya Kitty
Hur man introducerar Pet Rats till varandra
Minnas My Dog Jiggers
Ferret: Är det rätt husdjur för dig?
Mousserande Spaniels: Hur Groom en Cocker Spaniel
Vad orsakar tugga hos hundar?
Bästa sätt att stoppa en katt Ull sugande

Leave a Reply