Hur kunde ni

När jag var valp jag underhöll dig med mina egenheter och fick dig att skratta. Du kallade mig ditt barn, och trots antalet tuggade skor och ett par mördade totalförstörda kuddar, blev jag din allra bästa vän. När jag var dåligt, pekade du ditt finger mot mig och frågade Hur kunde du? – Men sedan veknade du och rulla mig över för en mage gnugga.
Min rumsren tog lite längre tid än väntat, för du hade väldigt mycket att göra, men vi klarade av det tillsammans. Jag kommer ihåg nätterna nuzzling dig i sängen, lyssnar på dina och hemliga drömmar, och jag trodde att livet inte kunde vara mer perfekt. Vi gick långa promenader och körs i parken, bilturer och stannade för glass (jag fick bara våfflan för glass är inte bra för hundar sa du), och jag tog långa tupplurar i solen väntar på att komma hem vid slutet av dagen.
Gradvis började du spendera mer tid på arbetet och på din karriär, och mer tid på att leta efter en människovän. Jag väntade tålmodigt, tröstade ditt brustna hjärta och besvikelser, klagade aldrig på dåliga beslut, och romped med glädje på dina hem, och när du blev kär.
Hon, numera din fru, är inte en person som hund – trots det välkomnade jag henne till vårt hem, visade henne tillit och lydde henne. Jag var glad för att du var lycklig. Sedan kom människobarnen, och jag delade din glädje och lycka. Jag var fascinerad över deras små fingrar, hur dom luktade, och jag ville ta hand om dem också. Bara hon och du var oroliga att jag skulle skada dom, och jag tillbringade mesta tiden förvisad till ett annat rum, eller till en hundbur. Åh, vad jag ville älska dem, men jag blev fånge i kärleken.
När de började växa, blev jag deras vän. Dom hängde i min päls då de försökte stå på egna ben, petade fingrar i mina ögon, undersökte mina öron, och kysste mig på näsan. Jag älskade allt om dem, särskilt deras beröring – eftersom ditt touch var numera så sällsynt – och jag skulle försvara dem med mitt liv om så behövs.
Jag smög ner i deras sängar och lyssnade till deras oroliga andetag och hemliga drömmar. Tillsammans har vi väntat på ljudet av din bil på uppfarten. Det hade varit en tid då andra frågade om du hade hund, som du fram en bild på mig från din plånbok och berättade historier om mig. De senaste åren, svarade du bara ja och bytte sedan samtalsämne. Jag hade gått från att vara din hund till bara en hund, och du undvek alla kostnader för min räkning.
Nu har du en ny karriärmöjlighet i en annan stad, och du och de ska flytta till en lägenhet som inte tillåter husdjur. Du har tagit det rätta beslutet för din familj, men det fanns en tid då jag var din enda familj.
Jag var jätteglad över bilturen tills vi kom fram till djurhemmet. Det luktade hund och katt, rädsla, och hopplöshet. Du skrev under lite papper och sa att jag vet att du kommer att hitta ett fint hem till henne. De ryckte på axlarna och gav dig en plågad blick. De inser att för en medelålders hund eller katt, även en med papper.
Du var tvungen att ansträngt rycka din sons händer från min päls medan han skrek Nej pappa! Låt inte dem ta min hund! Och var orolig för honom, och vilken hemsk erfarenhet du precis gett honom angående vänskap och lojalitet, om kärlek och ansvar, och om respekt för allt liv. Du gav mig en adjö klapp på huvudet, undvek mina ögon, och artigt vägrade du ta mitt halsband och koppel med dig. Du hade en tid att passa, och nu har jag en också.
Efter att du gått sa de snälla flickorna att du säkert visste om dina kommande månader sen men inte gjort några försök att hitta ett bra och mysigt hem. Dom skakade sina huvuden och sa Hur kunde du?
De är lika uppmärksam på oss här i skyddsrummet som deras upptagna scheman tillåter. Dom matar oss, naturligtvis, men jag tappade aptiten för flera dagar sen. Till en början då någon passerade min bur, rusade jag till framsidan och hoppades att det var du – att du hade ändrat dig – att detta var en ond dröm … eller jag hoppades att det skulle åtminstone vara någon som brydde sig, någon som kunde rädda mig. När jag insåg att jag inte kunde konkurrera med den plaskar om uppmärksamheten av lyckliga valpar, omedveten om sitt eget öde, drog jag till ett hörn och väntade.
Jag hörde fotsteg från korridoren när hon kom till mig i slutet av dagen och jag snällt genom korridoren efter henne till ett separat rum. En obehagligt tyst och tomt rum. Hon satte mig på bordet, smekte mina öron, och sa till mig att inte oroa mig. Mitt hjärta dunkade av förväntan på vad som skulle komma, men det fanns också en känsla av lättnad. Fången av kärlek hade slut på dagar. Som min natur var jag mer orolig för henne. Den börda som hon bär väger tungt på henne och jag vet att, på samma sätt jag kände till alla dina humör.
Hon placerade försiktigt ett tryckförband runt mina framben samtidigt som en tår föll längs hennes kind. Jag slickade hennes hand på samma vis som jag brukade trösta dig för många år sedan. Hon gled sakkunnigt injektionsnålen i min ven. När jag kände sticket och den kalla vätskan som for genom min kropp, la jag mig tröttsamt ner, såg in i hennes vänliga ögon och mumlade Hur kunde du?
Kanske förstod hon mitt hundspråk för hon sa Jag är så ledsen. Hon kramade mig, och förklarade snabbt att det var hennes jobb att se till att jag kom till en bättre plats, där jag inte skulle bli ignorerad, slagen, övergiven, eller behöva försvara mig själv – en plats med mycket kärlek och ljus, så väldigt annorlunda än den här platsen på jorden. Med min sista lilla kraften jag försökte förmedla till henne med en duns på svansen att mitt Hur kunde du? var inte menat för henne. Det var du, min älskade husse, jag tänkte på. Jag kommer att tänka på dig och vänta på dig för evigt.
Måtte alla i ditt liv fortsätta att visa dig så mycket lojalitet

Skramlande Beteende hos fåglar: vad som orsakar det, hur man undviker det
Viktiga steg i Puppy Health Care
Craft En realistisk bakgrund för ett korallrevsakvarium
När Älg falla från himlen
Bara naturlig Pet Herbal Defense Spray
Silver Shark Faktablad
En översikt av Toy Dog Breed, den maltesiska
Recension: Super Pet Sleep-N-Bedroom Set, 4 bitar
Vad är den amerikanska Paint Horse?
Förebyggande vård för Hot Spots kan hålla ditt husdjur glad hela sommaren
Prova en sval, uppfriskande Tempererat Marine Aquarium

Leave a Reply