Hur kan man förhindra Bloat hos hundar

Gastric tarmvred, gastrisk dilatation eller svälla, som det ofta kallas, är ett tillstånd hos hundar där magen av en hund blir utspänd med stora mängder mat och gas och börjar vrida på sig själv, skära av viktiga blodtillförseln till resten av mag-tarmkanalen. Detta tillstånd är otroligt smärtsamt för hunden och är ett livshotande tillstånd som kräver kirurgiskt ingrepp inom en timme för insjuknandet, för att förhindra skada irreparabel i matsmältningsorganen.
Bloat kan inträffa i alla hundras, oavsett ålder, kön eller andra hälsotillstånd, även om vissa raser verkar vara mer mottagliga för tillstånd såsom de flesta stora och jätte hundar, dvs Grand Danois, Alaskan Malamutes och irländsk varghund.
Den ursprungliga orsaken till svälla ansågs vara kopplat till övergödning särskilt känsliga raser, men nu har det fastställts att den mängd mat som krävs för att få denna förödande tillstånd är mycket mer än en hund skulle konsumera i ett sammanträde. Senare bestämdes det att särskilda hundmat ingredienser kan bidra till sjukdomen samt den mängd luft en hund andas när han äter.
Hund, av naturen, är allätare, men kräver stora mängder protein för att bibehålla god matsmältning. Fram tills nyligen innehöll många kommersiellt beredda hund livsmedel stora mängder spannmål och andra billigare fyllmedel. Matsmältningen av hundar ger en stor mängd av gas som den bryter ner det vegetabiliska materialet, skapar en dilatation i magen som normalt lindras genom att passera gasen genom matsmältningssystemet, annars känd som gasbildning. Vetenskaplig forskning har visat att större mängder kvalitet protein krävs för att upprätthålla en hunds hälsa och förebygga svälla.
Välja en hög livsmedelskvalitet hund, med proteinkällan listad som en av de första tre ingredienserna rekommenderas för alla hundar, men är ett måste för hundar som är särskilt känsliga för svälla. Om du har en hundras som är särskilt känsliga för svälla, kan det vara lämpligt att göra din hunds mat hemma, med hjälp av källor premium protein och mindre fyllmedel.
Skapa en balanserad hemlagad hundmat kan åstadkommas genom kokning marken kyckling eller kalkon och blandning med brunt ris, några val grönsaker att hunden kommer att tolerera, och havregryn. Denna kombination kommer att ge en hälsosam kost för din hund och minska hans chanser att utveckla svälla. Ett annat förslag är att höja din hunds matskål, så att det är mindre chans att han svälja stora mängder luft som han äter.

Hur man tränar en valp för att använda Doggy Dörr
Hur du kan börja träna din valp på rätt sätt
Annimal Group Quiz
Hem rättsmedel för din hunds torr kliande hud
Viktiga Avancerade Horse Training Tips
Fem skäl varför du ska hålla din hund hemma
Tips för att göra Goat Hus för getter
Friska Care Tips för äldre hundar
Hur man korrekt Justera hästtäcke & Försäkra Häst komfort
Guide till bästa Hundraser för allergier
Bo – Vita huset första hund

Leave a Reply