Hur jag Groom My Dog

Hem grooming vår hund, Mickey, är faktiskt roligare än jag någonsin trodde det skulle vara. Det en tid av bindning och umgås med hunden. Jag kunde aldrig spendera denna tid med hunden medan han höll på att professionellt tränas.
Först av allt, låt mig säga att jag inte är emot professionell grooming. Enligt min erfarenhet, groomers behöver brudgummen varje hund så fort som möjligt. Detta kan leda till clipper bränna och en frustrerad hund. Detta har hänt flera gånger till Mickey. Men min största oro var att han återvände hem frazzled och överspända. Jag sätter inte ner groomers. Jag säger att det finns inget som grooming görs av kärleksfulla omsorg händer hundägaren.
I vårt fall, det var en annan motivation att brudgummen vår hund hemma. Vi kunde inte råd med priset på groomer.
Man behöver inte spendera en hel del pengar på snygga grooming verktyg. Grunderna för bra hem grooming beror på ras och längd på håret på din hund. För den genomsnittliga korta hår raser, en bra hård hund borste, en metall kam och hårklippningsmaskiner spik kan vara allt du behöver. När det gäller hundar med långt hår eller icke sprider raser kan några fler objekt behövas.
Musse är en räddning Bichon Frise vilket betyder att jag också måste klippa håret på en regelbunden basis. För denna uppgift är en mild slicker borste, vilket är en stålborste för att lyfta kappa och avlägsna underullen, nödvändig. Sax finns i många utföranden. Jag håller i allmänhet Mickey päls i valp eller lamm klippa (kortare än genomsnittet pudervippa visa grooming,) Jag behöver bara allmänna vassa grooming sax och en kort rundad spets sax för runt ögon och anus. För öronen av vår hund, jag använder ett par av kirurgiska pincetter för att dra öronhår. Du kanske vill ha din veterinär visa dig hur man gör detta.
Mickey är ca tre och ett halvt år gammal och han är redan groomer blyg. Så börjar hemma brudgum var lite svårare än för en ung valp utan dåliga erfarenheter. Ser att Mickey var en räddning och kom till oss på över ett år gammal, är vi inte medvetna om tidigare dåliga erfarenheter han kunde ha haft med groomers.
Vi köpte också ett medium prissatta uppsättning hund clipper som jag personligen aldrig behövt använda.
Mitt förslag för din första grooming session är att hitta ett tyst rum och ett bord eller en stol yta som du kan göra en halkfri yta. Du kan använda en gummi backas matta eller en liten bath mat på alla dina bord och stolar som har shinny ytor. I Mickeys fall borsta jag generellt honom och klippa naglarna på en dinette stol eftersom han är liten nog att passa.
Vår Mickey är att behandla extremt orienterade. Få honom på stolen endast kräver erbjudandet om en liten bit av hans favorit behandla som torkas sötpotatis. Börja med att prata mjukt och sött till hunden. Skrik inte eller prata hårt till hunden om hunden inte kommer omedelbart. Talking hårt är det snabbaste sättet att göra det omöjligt att rykta hunden. Använd en positiv attityd för att locka hunden till den plats där du tänker brudgummen. Locka hunden med en behandling när hunden blir orolig. De flesta hundar njuta av en god gnugga ner. Mickey är vild för magen rubs.
När din hund är avslappnad och bekväm, når långsamt för din pensel. Håll borsten i handen och låt hunden lukt och undersöka borsten medan du pratar mjukt och sött till hunden. Om hunden verkar nervös eller misstänksamma mot borsten, ge hunden lite mer tid att bekanta sig med den. Om din hund aldrig har tränas, skjuta den bortom hundens komfort begränsar första gången är inte ett bra sätt att vänja hunden till processen. Du kanske vill prova det här igen om ett par dagar. Tålamod lönar sig. Aldrig tala ilsket eller hårt till hunden när du håller ett verktyg du planerar att använda för att rykta hunden.
När hunden är i grooming plats och använda för att borsten, förvandla din pensel till den icke borst sidan och försiktigt köra sin rock med den blanka ytan av borsten. Om hunden försöker flytta, lugna hunden med en mjuk mild röst och en liten behandling. Om hunden försöker att flytta igen, använda ordet “nej. Använda ordet inte är okej så länge du säger det i en bestämd röst, inte en arg röst. Nästa slag kommer att vara med borsten ner hundens päls. Gör detta lätt. Om borsten hakar, ta bort borsten och börja om igen. Om hunden inte kan lockas att stanna stilla, släpp hunden och försök igen om några dagar.
Så småningom kommer din hund lära sig att njuta av borstning. De flesta hundar njuta borsta småningom. Men många hundar ogillar med sina tassar borstas eller ens berört. Det är vår Mickeys Bugaboo. Han hatar bara tassarna rörd. Här är där tekniken med muta och pensel verkligen är praktiskt. Jag ger honom två eller tre små bitar av kryddig behandla och borsta tassarna mycket snabbt innan han avslutar sin behandling. Om han verkar skramlade, slutar jag och fortsätta på en annan del av honom tills senare.
Många grooming böcker tyder en börjar på baksidan av hunden och arbeta framåt. I Mickeys fall börjar jag oftast med huvudet och ansiktet och arbeta på baksidan. Jag försöker göra en sida av hunden på en gång. Till en början skulle jag arbeta bara kvartalet delar av min hund i en grooming session. Idag (ett år senare) vi kan få igenom Mickeys hela pälsen i en session med lite petting vilar i mellan.
Kom ihåg att det inte finns något behov av att rykta hela hunden i ett sammanträde. I själva verket kan det vara kontraproduktivt. Låt din hunds handlingar vara din guide till hur många grooming som behövs för att helt brudgummen din hund.

10 Essentials för din nya valp
Avlidne Pet Care, The Premiere Pet Cemetery i Atlanta
Sulfodene 3 vägs Salva för hundar: Veterinär in a Tube
Fem intressanta fakta om Kaspiska hästen
Symtom på urinblåsan Stenar i hundar
Jessica Simpsons hund, Daisy, tagna av Coyote
Vistas borta från H3N8 Dog Flu
Välja och Rengöring Gerbiler Cage
Vad är Adoptera en katt månad?
Sätt att få Ferret Fun
Illrar som husdjur

Leave a Reply