Hur hitta en Boxer Uppfödare

När du har bestämt att boxaren är rätt ras för dig, är det dags att hitta en uppfödare. Eftersom boxare är så populär ras, är det ganska lätt att hitta boxer valpar i tidningen eller på Internet. Det är bättre att ta lite tid att hitta en uppfödare, dock. Boxers är benägna att vissa hygienkrav som allvarligt kan äventyra deras längd och livskvalitet, och inte alla uppfödare utför nödvändiga screening.
Var ska man börja
Den bästa utgångspunkten i sökandet efter en samvetsgrann Boxer uppfödare är din lokala Boxer Club. Den amerikanska Boxerklubben har en lista, och många enskilda webbplatser klubb Medlemsregister kontaktinformation. Ett annat alternativ är att gå till en utställning och prata med Boxer människorna (efter Boxers görs visar för dagen). Det är en vanlig missuppfattning att bara visa valpar kommer från utställningen uppfödare – i själva verket är de flesta valpar i en kull inte är avsett för utställningsringen, men gör mycket önskvärda husdjur.
När du har identifierat några uppfödare som ser lovande ut, ringa eller e-posta dem för mer information. Ge dem lite av din bakgrund, berätta varför du har beslutat Boxer är rätt ras för dig, och berätta varför du är intresserad av sina hundar i synnerhet. De flesta uppfödare kommer att ta över samtalet vid denna punkt, men det finns några frågor du vill ställa om uppfödaren inte täcker dem.
Frågor att ställa
Du vill fråga först om hälsan hos föräldrarna och några tester de har hade gjort. Det finns en lista över rekommenderade hälsoundersökning som utvecklats av amerikanska Boxer Club, och en samvetsgrann uppfödare bör känna till dessa tester samt villkoren som de skärmen. Medan vissa av testerna skärmen för förhållanden som är ovanliga eller lätt att behandla, kan hjärtsjukdomar är vanliga i Boxers vara förödande och leda till plötslig tidig död. Var noga med att be om papperskopior av alla utförda tester, du bör kunna få dessa innan du tar valpen hem.
Därefter frågar uppfödaren varför de valde just detta avelspar. En samvetsgrann uppfödare vill bevara dessa egenskaper som gjorde dem blir förälskad i rasen i första hand. De kommer att ha utvärderat de starka och svaga sidor de kvinnliga, och sökte upp en hane som kompletterar och förbättrar dessa områden. Om uppfödaren valde hanen bara för att han var i närheten eller hade en låg stud avgift, kan det vara ett tecken på att de inte producerar hundar som har de egenskaper som ledde dig att välja en Boxer som ditt ras val.
Slutligen diskuterar uppfödares kontrakt och hälsa garanti. Se till att du förstår alla villkor som omfattas av kontraktet innan du skriver det. Kontrakt varierar kraftigt, men vissa finns det några vanliga viktiga punkter. Du bör ha minst två dagar för att valpen till veterinären, och returnera den för full återbetalning om en betydande hälsoproblem hittas. Uppfödaren ska vara villiga att ta tillbaka hunden när som helst om du inte längre kan hålla det, och de flesta kommer att kräva att du ger dem det första alternativet att göra det. En samvetsgrann uppfödare kommer att ha en sterilisering eller icke-avel klausul i ett husdjur valp kontrakt, så att valparna de producerar inte är uppfödda vårdslöst. Hälsa garantier är också mycket varierade – vara försiktig med dem som kräver att du returnera hunden innan någon kompensation ges, eller som ogiltigförklaras om hunden har kastrerade och kastrerade. Liksom, ett års hälso garanti för ett tillstånd som inte upptäcks eller rensas fram två års ålder är i allmänhet inte mycket hjälpsam.
Tålamod är en dygd
Efter att landa på en uppfödare, du kan möta möjligheten att de inte kommer att ha valpar i flera månader eller mer. Ofta kommer de att vara glada att hänvisa dig till andra uppfödare som de förtroende och respekt, speciellt om det kommer att vara en mycket lång tid tills deras nästa kull. Som sagt, en väluppfostrad Boxer valp kan vara dyrt, och med flera månader att spara för inköp kan vara en välsignelse i förklädnad.
Dessa steg, även om de kan verka tidskrävande, är väl värt ansträngningen i slutändan. Genom att säkerställa att du köper din valp från en samvetsgrann uppfödare, ger du dig de bästa oddsen för att ha en hund som ser ut som en boxare är tänkt att se ut, fungerar som en Boxer är tänkt att agera, och lever ett långt, friskt, lyckligt liv.

Reptiler och hur att hysa dem
Amerikanska Lamalese: Hundar Bred specifikt som Companion
Vilken hund att välja för allergiker
Att hitta en själsfrände i ditt husdjur
Hur man korrekt träna kattungen
Cat Halsband och sängar Cat
Tips om att uppnå en vacker bestruket Shih Tzu
Viktiga frågor att ställa en hunduppfödare
Top tips för Dog Agility Training
I försvar av dogfighting offer
Flea Allergy Dermatitis hos hundar

Leave a Reply