Hur hitta en ansvarsfull uppfödare

Ett nytt husdjur kan vara en sådan underbar tillägg till din familj. Det finns många kärleksfulla husdjur på din lokala djurhemmet i behov av ett bra hem. Men om du vill ha en specifik ras det finns vissa standarder när följt producera en frisk husdjur med en söt personlighet. Kom ihåg att du gör ett långsiktigt åtagande när du köper en katt eller hund. De flesta katter och hundar kan leva väl förbi 20 års ålder.
Djur älskar människor och de lär sig sina sociala färdigheter tidigt i livet. Om ett djur isoleras och försummade han kan utveckla oönskade karaktärsdrag som skulle orsaka honom att vara rädd eller ens fientliga runt människor. Välj en uppfödare som höjer djur under foten. Detta innebär att kattungar eller valpar har frihet att röra i hela huset, i stället för att låsas i burar.
Om möjligt möta mor valp eller kattunge att få en uppfattning om hennes hälsa och att hon föder upp sina små. I de flesta fall en del av de kattungar och valpar kan ändå vara omvårdnad så det brukar inte ett problem att se modern. Om modern är frisk hennes barn är också sannolikt att vara mycket hälsosam eftersom de får sin mjölk från henne. Kontrollera ögonen för klarhet och titta på tillståndet i hennes päls och tassar. Om mamman har loppor, fästingar, Pink Eye eller andra problem, kommer hennes avkomma lider också med samma symptom.
En ren miljö är också mycket viktigt. När du besöker uppfödare kontrollera om djuren lever i en välskött område. Tar uppfödaren stolthet i hans eller hennes djur? Vanligtvis uppfödare som deltar i katt eller hund visar tar sina avelsarbete mycket större allvar än djuraffärer eftersom de lever upp till en hög kvalitetsstandard. Ställa specifika frågor om rasen och testa sina kunskaper.
Du kommer att kunna skilja mellan en uppfödare som bara i branschen för att tjäna pengar och en som verkligen bryr sig om sina djur.
Dessutom du också vill undvika uppfödare som kör valp eller kitty fabriker. Över-avel för vinst är ett stort problem. Många över-bröd djur lider fruktansvärda hälsotillstånd och visa smärtsamma symtom. Vissa djur har sår på sina kroppar och problem promenad. Dessa villkor är mycket tråkigt att se och en vill inte stödja denna typ av avel genom att köpa en katt eller hund från ett oetiskt uppfödare. Om du stöter på en av dessa uppfödare gå vidare och rapportera denna person till de lokala myndigheterna djur kontroll.
Frågor att ställa uppfödaren: Hur länge har du varit avel katter eller hundar?
Ger du dina honor vila mellan kullar?
När ska pensionera du dina honor?
Hur många gravida kvinnor har du på en gång?
Har uppfödaren ett kontrakt och papper för varje valp eller kattunge?* (Detta är mycket viktigt eftersom om du köper djuret speciellt för sällskapsdjur visar eller avel måste du rätt papper. Ett avtal är också ett gott tecken att uppfödaren bryr sig. De flesta uppfödare kommer att ange om de vill ha kattungar eller valpar kastrerade och kastrerade och det är det bästa alternativet för att få katter eller hundar som säljs som sällskapsdjur som skall fastställas. Detta extra steg kan förhindra manipulering av rasen genom otillåten avel. Blandad avel stör den allmänna integriteten av rasen. En bra uppfödare kommer endast välja högsta kvalitet valpar eller kattungar att säljas som visar kvalitet. Pet kvalitet djuren kostar pengar eftersom de fortfarande är renrasiga, men priset är betydligt mindre för ett husdjur kvalitet hund eller katt jämfört med en uppfödare kvalitet djur. )
Få din Vet Secrets Guide på pets101
Också välkommen att besöka min blogg för hälsa och friskvård tips på naturalfamily.typepad

Hur man handskas med nya valpar Under Tandsprickning scenen
En australiensisk Pony
Att hålla och underhålla Goldfish
Pet Kyrkogårdar, Memorial och Kremering Services i Tacoma, Washington
Hur man förbereder ditt hem för ett nytt husdjur
Produkt granskning: Python Ingen Spill Rengör och Fill
Hur man introducerar din hund till ett barn eller någon annan
Hur man introducerar valpen till ett hem med katter
Molly Faktablad
En guide till hemsökta hus i och runt Seattle, Washington för 2009
Att handskas med din hund är kliande hud

Leave a Reply