Hur Halter en häst

För er som inte vet, är en grimma en läder eller rep, sele som fäster runt hästar huvud. Tillsammans med en ledande rep används grimmor används för att leda, binda, besöksförbud, och annars hästar utbildning. En grimma och leda rep är två av de mest grundläggande verktygen i horsemanship. De fungerar som din primära medel för att kontrollera djur och en av dina bästa vägar för kommunikation med hästen. Därför lära sig grimma en häst är oumbärlig för alla med ambitioner att lära hur man tränar en häst.
I denna artikel kommer vi att presentera den rätta tekniken för haltering en häst eller ponny med en standard läder eller rep grimma. Observera dock att om du är ett barn eller har mycket liten erfarenhet av hästar du kanske vill försöka detta första gången i närvaro av en erfaren ryttare för säkerhets skull. Att arbeta med hästar är en farlig sysselsättning och även de minsta misstag kan leda till livshotande skador på både djur och det är handler.
Steg 1a: Kontrollera din utrustning
Innan du gör något, se till att din please är i funktionsdugligt skick. En bra grimma är en viktig del av hästens please. Jag skulle föreslå en nylon häst grimma och leda rep, eftersom dessa tenderar att vara mycket stark och inte benägna att minst brott.
Steg 1: Förflyttning till häst
För det första, om möjligt försöka få hästen finnas i någon form av en corral. Även om du är i en stor hage, åtminstone besättningen hästen i ett hörn innan du börjar grimma det. Detta kommer att ge hästen mindre utrymme att röra sig bort och göra haltering lättare. Om detta är en häst du inte vet att du behöver för att bedöma den först för att se hur bröt det är.
För att göra detta ber hästen att flytta bort. “Flytta upp” är ungefär som att valla den några steg i olika riktningar. Du gör detta genom att sätta press på hästen på den motsatta sidan av djur som du vill flytta. Att utöva påtryckningar, göra klicka ljud, vifta med armarna, eller stampa fötterna. Hästen ska gå bort från dig. Beroende på hur lyhörda det är du kan mäta hur kooperativ hästen kommer att vara att vara haltered.
Om ett djur är extremt oregerliga du inte ska försöka grimma det som det kan vara farligt.
Steg 2: Prep grimman
SPÄNNA UPP grimman och placera den i vänster hand så att du enkelt kan ta rätt bandet med höger hand utan att titta. I grund och botten du vill att hålla vänster och höger remmar i handen, med nosstycket dinglar under.
Steg 3: Halter som häst!
När det är säkert att närma sig hästen står till vänster om den högra axel. Detta är det säkraste stället att vara runt en häst (förutom långt borta). Kasta din högra arm runt hästens hals. Med höger hand, ta den högra bandet i grimman (som bör vara i vänster hand enligt steg 2). Fortsätt att hålla vänster bandet i vänster hand. Sakta styra nosstycket över hästens mule. När grimman är på plats, dra åt remmen så att den sitter ordentligt fast på hästarna ansiktet och spänne den i. Fäst en ledande rep slips ringen, och det är det, är du klar!

Värdiga Pet Tjänster: en begravning hemma för husdjur
Pedi-Paws: Pet Nail Trimmer
Marsvin: lättskött och stor underhållning
2009 Fantasy Football betyg: Topp 10 Försvar
Franska angorakanin Ras profil
En guide till ditt första husdjur Mus
Ta reda på hur mycket mat fisk behöver
Tio Bästa Hundraser för varmt väder
Varför vissa fåglar har ljusa färgade fjädrar
Den danska kyckling Dog är en bra jakthund
Ferret: Är det rätt husdjur för dig?

Leave a Reply