Hur Groom en pudel hemma

Regelbunden pälsvård är nödvändig för att bevara hälsa och välbefinnande din pudel. Vänster un-preparerade, kan en Poodles hår blir tovigt och tung, väger ner honom. Det kan också irritera huden under och ger en fristad för flyr och fästingar.
Borstningar bör vara en del av din pudel vardag. Detta förhindrar trassel och mattor. Dessutom, eftersom pudel päls växer snabbt, bör du ha din pudel trimmas minst varannan månad.
Dagliga borstningar bör göras hemma. Klippning kan ske genom en groomer, men det kan bli dyrt. Hem klippning är mycket mindre stressande på pudel, kan du spara tid och pengar.
Här är en steg för steg guide till grooming din pudel hemma.
Material som behövs till Groom en pudel: Borstar & Kammar: * Liten slicker borste för ansikte, svans, tår och ben
* Medel slicker borste för rygg och mage
* Vadderad stift borste för längre hår
* Ren borste för de bästa knut och manen (särskilt för syns grooming)
* Stål rund tand 1 kam (särskilt användbart för att ta bort mattor)
Clippers: Det finns otaliga typer av Clippers som kan köpas nästan var som helst. Min erfarenhet har funnit att de bästa Clippers att använda för hemmet grooming en pudel är Öster 78970-100. Denna specifika klämverktyg kommer i ett kit komplett med justerbara titan blad, 6 olika storlekar bilagor kam, liksom alla borstar och kammar du behöver. En av de saker jag gillar mest med den här clipper uppsättning är att motorn är mycket tyst, vilket är exceptionellt fördelaktigt när grooming skygg pudlar.
Schampon: Du måste hitta ett schampo som passar dina behov. Om din pudel har flyr och / eller fästingar, kommer du vill kontakta din veterinär om vilken schampo är bäst. Om din pudel är utsatt för fläckar (mest ljusa Poodles är) kommer du vill hitta ett schampo som mål som. Du kommer också vill överväga doften av ditt schampo. Välj något som inte är alltför doftande, eftersom detta kan irritera din pudel.

Fön: Jag rekommenderar att du använder din vanliga hårtork på en låg nivå. Du kan alltid köpa en professionell hund hårtork, men det kan bli kostsamt.
Nail Clippers: Senaste på marknaden är PetiCure, en handhållen trimmer för dina husdjur naglar. Jag äger detta och svär vid det. Det är verkligen ett enkelt och smärtfritt sätt att trimma din pudel naglar. Detta kan hittas på de flesta läkemedel och butiker, eller så kan du alltid beställa den på nätet.
Vårda din pudel – steg för steg
1 Börja med att borsta ut ditt pudel päls. Se till att få några tovor ut. Om det finns någon matta, använda fingrarna för att separera och använd sedan stålkam.
2 Schampo din pudel. Börja med en liten mängd runt halsen (detta förhindrar eventuella flyr från att gå till ögon / öron / näsa). Arbeta schampo till en tjock lödder. Om det finns särskilda instruktioner om din schampo, följ dem. Var noga med att undvika att få någon tvål i ögonen. Skölj med varmt vatten, uppifrån och ned.
3. Handduk torka pudel, sedan föna på en låg nivå. Beroende på längden och din erfarenhet, kan du borsta och torka samtidigt. När din pudel päls är torr kan du börja klippning.
4. Se till att din pudel bekvämt hindras. Bifoga ett koppel och säkert fästa det är det bästa sättet.
5. När du slår på Clippers, är det bäst att göra så några meter från, men på framsidan (synfältet) i din pudel, så han / hon inte överraskad av ljudet.
6. Börja med att klippa tassarna. Använd en hand för att säkert hålla tassen. Kläm försiktigt sprida tårna så att du kan trimma håret jämnt.
7. Fäst håret runt öronen nästa, med hjälp av en platt och tom stroke.
8. Fäst ansiktet nästa. Detta kan vara svårt. Om din pudel inte hindras, kan du behöva ett extra par händer. Du måste använda din fria hand för att stadigt hålla nosen. Klipp från ögonen ner.
9. Klippning halsen kan göras på två sätt. Först måste du dra upp huvudet. Om du vill ha en längre snitt, klipp nedåt. För kortare nedskärningar, klipp uppåt.
10. Du kommer att använda dina sax för att klippa och forma den övre knut. Se till att den är helt kammade ut först. Utgå från ögonvrån och arbeta dig fram till nacken.
11. Härnäst kommer du att vilja klippa svansen. När klippning toppen, gå mot kroppen, men under, kommer du vill klippa bort från kroppen. Den Pom Pom kan trimmas med dina sax.
12. Börja klippa tillbaka nästa. Se till att hålla bladet ännu. Utgå från skallbasen till toppen av svansen.
13. Klippning magen kan göras på flera sätt. Jag har funnit det enklast att göra det med pudel står upprätt. Börja med att klippa sidan, lyfta varje ben i taget med din fria handen.
14 Använd dina sax för att forma håret på benen till önskad stil.
15. Trimma din pudel naglar
16 Borsta din pudel ut.
17 Lägg till en ganska liten rosett till toppen knut och du klar!
Några ord av varning. Se till att du smörjer dina Clippers, och se till att inte låta dem bli för varmt när klippning din pudel. Detta kan orsaka en smärtsam clipper utslag.

Akvarium Giants: vilka fiskar få enorma?
Fördelar med Inlärning din hund i Doggie Daycare
Leveranser att köpa när de antar en katt
Bästa DIY Dog tvättar i San Antonio, Texas
Hund vård: Att handskas med brist på mjölk och trasiga naglar
Komma igång med ett nytt akvarium
Min häst Överlevde hans skada
Hund och katt vård: Att bli av loppor naturligt
Colonial Anemoner: Hur du får ut mesta Färg från dem för ditt akvarium
Tio Bästa Hundraser för varmt väder
Den Forest Lawn Pet Cemetery i St Louis säljs

Leave a Reply