Hur Groom en hund med en lång päls

För att hålla din hunds lång päls ser vacker och frisk, bör du vara beredd att spendera ordinarie tid grooming. I själva verket några långa belagda hundar behöver också regelbundna bad för att hålla sina rockar fria från mattor och ofta borstar däremellan.
Grooming en hund med en lång päls
Att veta att du gör allt som är nödvändigt för att hålla din hunds päls hållas i gott skick, kan det vara en bra idé att läsa böcker speciellt för din hunds ras eftersom dessa kan ge utmärkta tips och information om grooming och allmän vård samt tyder grooming verktyg passar bäst för din hundras.
Grooming kan vara en trevlig aktivitet för både hund och ägare, vilket ger möjlighet att tillbringa kvalitetstid tillsammans. En vältränad hund är alltid lättare att rykta än en som är rastlös, nervös och ovilliga att samarbeta. En hund, till exempel, kan verkligen få njuta av hans bad när utbildade från att vara en valp.
För lång-belagda hundraser du kanske överväga att köpa en grooming bord. Det finns också många olika typer av borstar för att välja mellan. Träskaft gummi borstar med stift kan göra grooming mer bekväm med långhåriga hundar. Träskaft slicker borstar är också användbara för att ta bort trassel i långa silkeslena belagda hundar.
Det är särskilt viktigt för långhårig hund som skall utbildas för att stå still eller att ligga ner när de tränas eftersom det kan bli frustrerande för både hund och ägare om hunden fortsätter att försöka springa iväg!
Verktyg som behövs för grooming en lång kappa hund är: borstar och kammar –
När grooming hundens päls får aldrig vara helt torr eftersom detta kan orsaka att hårtopparna att dela. Använd ett milt konditionering spray (speciellt för hundar och inte människor). Din hund bör uppmuntras att stå och använda en curry kam först, arbeta igenom alla knutar och trassel i din hunds lång päls. Curry kam kan vara antingen av plast eller gummi med korta tänder på ena sidan, det används för att bryta upp klumpar och trassel i håret och att dra loss hår på ytan av pälsen.
Efter detta, gå över ordentligt med en metall borste. Borsta inte bara hjälper till att hålla din hunds päls utan tovor men för långhårig hund kommer därför att stimulera den naturliga oljor i sin hud och hjälper till att hålla pälsen i gott skick. Borsta också hjälper till att hålla kasta runt huset under kontroll.
Var uppmärksam på tassar som hundens med en lång päls kan tendera att få mattor i sina tassar. Du kanske sedan vill använda en lång tandad stålkam att vara säker på pälsen är fri från tovor.
Om din hunds päls har ett avsked längs ryggen, bör detta ske från halsen nedåt, försiktigt tar en kam igenom en jämn stroke.
Vissa raser med långa rockar kommer att behöva klippas, trimmas eller skalas. Detta kan vara ganska svårt och du kanske föredrar att lämna vissa aspekter av din hunds grooming en expert. Eller åtminstone att få expertråd innan stänk på dyra Clippers som kan vara svåra att använda. Köpa olämpliga verktyg för grooming din hund kan vara ett dyrt misstag!
Klippning Sax är användbara som håret runt hundens tassar måste regelbundet trimmas. Checka in mellan hans naglar också. Du kanske också vill trimma håret runt din hunds bakkvartsparter.
Håll inne i öronen rena och putsas och kontrollera trampdynor för överflödigt hår som återigen ska putsas.
Både små och stora långhåriga hundar måste ha sina naglar klippta regelbundet. Skär naglarna så nära “snabb” som möjligt. Den långa hår på fötterna kan dölja tånaglar orsakar vissa ägare att försumma skära naglarna så ofta som krävs. Om du kan höra din hunds naglar klicka när han går, är det dags att de klipptes annars hälta kan förekomma. Dagg klorna måste trimmas för eller de kan slinga runt och växa in i hundens ben. Tånaglar ska klippas med speciella Clippers hund spik och detta måste göras med stor försiktighet.
Hund grooming kan vara tidskrävande, men det är en bra ursäkt för att tillbringa kvalitetstid tillsammans och för hund och ägare att binda.

Pet Care för socker Glider
Hundar – Sjukförsäkringar krävs eller inte?
Hur Namnge din hund
Hur kan ägg äta av Kycklingar förhindras eller stoppad
Crate Training Valpar: Så för att undvika olyckor
Black Creek
Hur Groom en katt utan att repas
Hur att städa upp efter en sällskapsfåglar
Hur att hjälpa hundar som är rädda åska
Häst Longering 101 för nybörjare
Allt om rasen: baskiska Shepherd Dog

Leave a Reply