Hur Groom ditt marsvin

För att hålla ditt marsvin glada, friska och luktar gott måste du borsta den regelbundet. Beroende på vilken typ av marsvin du äger kommer att avgöra hur mycket arbete du måste sätta i grooming. För enkel underhåll raser såsom amerikanska kort hår slipper du att sätta i för mycket ansträngning. Men om du äger en ras som en sheltie, så har du ditt arbete skära ut för dig. Och om du äger nio marsvin som jag gör, så har du ett jobb på deltid. Nedan hittar du en grooming schema som hjälper dig på din väg till en lycklig, bra illaluktande piggy.
DAILY: Varje dag du kommer att behöva för att kontrollera dina marsvin för skärsår och skrubbsår som behöver uppmärksammas. Du kommer också att behöva borsta marsvin dagligen om dess hår tenderar att trassla.
Varannan dag: varannan dag måste du borsta långa grisar hår marsvin så att de inte får några tovor. Var noga med att använda en mjuk borste och borsta i samma riktning som håret växer.
EN GÅNG I VECKAN: Varje vecka måste du ge ditt marsvin en trasa bad. Med hjälp av en våt trasa fuktad med varmt vatten, torka ditt marsvin ner. Var noga med att ägna särskild uppmärksamhet åt sina öron och fötter. Detta är också en bra tid att leta efter tecken på sjukdom. Är ögonen ljusa, päls mjuk och lust, näsa utan urladdning?
Varannan vecka: Varannan vecka bada ditt marsvin med en speciell tvål för smådjur, eller med en mild baby schampo. Var noga med att skölja tvål från deras hud väl. Om deras roliga färgas med urin använda en liten mängd peroxid på en trasa för att torka pälsen som färgas. Du kan behöva upprepa detta flera gånger för att ta bort alla fläcken. Du måste också rengöra sina öron ut. För att rengöra dina marsvin öron använder en Q-Tip och försiktigt ta bort gunk som du kan se. INTE sjuk Q-Tip djupt i sina öron.
EN GÅNG I MÅNADEN: En gång i månaden måste du kontrollera dina marsvin tänder i över tillväxten. Du kan köpa Clippers att trimma sina tänder på din lokala leverans av foder, eller djuraffär. För att förhindra att tänderna från över växa hålla något för dem att tugga på i sin bur. Papprör, eller tugga block fungerar bra. En gång i månaden kommer du också att behöva kontrollera dina marsvin naglar. Om deras naglar är länge de kommer att behöva trimmas. Du kan köpa speciella Clippers eller använda barn Clippers för detta. Om du håller spiken i ljus du kan se mitt spiken är mörk. Detta är den snabb och om du klipper det, kommer din marsvin blöda. För att förhindra detta, hålla sig borta från den snabba, och bara klippa topparna.
Som ni kan se tar hand om ett marsvin betyder arbete. Vid första din marsvin inte kommer att gilla någon av dessa uppgifter, men med tiden de gör vänjer sig, och det kommer inte vara så svårt. Det tar oftast min marsvin i genomsnitt 2-3 månader innan de vänjer sig hela rutinen. För mer hjälp grooming tips om grooming ditt marsvin besök cavyspirit.

Hur man matar och tar hand om din sköldpadda
Loppor och fästingar: en mardröm för husdjur och Du
Gick i höften i ett djurhem
Allt om rasen: Puerto Rican Mastiff
Femton misstag som nya kattägare
Hur du håller din hund sval när resa
Hur du håller ditt hem ren under Mud Season
Hur kan man förhindra Bloat hos hundar
Tiger Barb Faktablad
Tips för Dog lydnadsträning
Förälskad i en Chihuahua

Leave a Reply