Hur Frontline Plus för hundar dödar loppor och fästingar

Frontline är en populär medicin som används varje månad på hundar för att döda loppor och fästingar. Den levereras i en liten plast squeeze rör. Innehållet ska placeras på en hund, mellan dess skulderbladen, bearbetning halsen av röret under päls så att vätskan når hundens hud. Den kan rensa ett dåligt angripna djur av loppor i 12-24 timmar och med lite hjälp från dammsugare och tvättmaskin ganska mycket utplåna en hel loppa problem i ett hus på bara några dagar. Hur är detta möjligt?
Det finns två aktiva ämnena i Frontline, fipronil och (S)-metopren. De är båda brett spektrum insekticider, vilket innebär att de kommer att döda många typer av insekter. Mycket lite av dessa kemikalier absorberas genom hundens hud. Snarare sprider produkten ut över ytan av huden och lägger sig i hårsäckarna och sebaceous (olja) körtlar. Det fortsätter att släppas till ytan i ungefär en månad, då ytterligare en dos kan tillämpas.
Fipronil verkliga kemiska namn är Fluocyanobenpyrazole, C12H4Cl2F6N4OS, Det är en långsamt verkande gift som gör insekter att återvända till boplatser och infektera andra insekter. Den fipronil stör en insekt centrala nervsystemet och kommer att döda vuxna insekter. Det blockerar passagen av kloridjoner genom insektens nerv transmissionssystem. Den kemiska har inte denna effekt på nervsystemet hos ett däggdjur eftersom det bara fungerar på så kallade glutamat kloridkanaler. Däggdjur har inte många av dessa typer av grindar. Tänk på detta som en grind med lås. Det fipronil har en nyckelroll för att öppna portarna i en insekt kropp, men inte nyckeln till grindarna i ett däggdjur kropp. När fipronil öppnar insekt nerv porten, står det i vägen och inte låta någon av de nödvändiga kemikalierna för att passera. Det är som om någon visste hur man blockad leverans ingången till köket. Efter ett tag skulle dagligvaror i huset användas upp, och inga andra skulle levereras, så att alla skulle svälta. (OK, för det analogi måste du anta att det inte finns något annat sätt att få mat i huset, men jag tror poängen är gjord.)
(S)-metopren, C19H34O3, fungerar på ett helt annat sätt att kontrollera insekter. Det är en tillväxtregulator. Det lurar insektslarver att tro att det aldrig är dags att byta till nästa steg mot att bli vuxen insekt genom att agera som ett hormon som berättar insekten att förbli en ung. Insekter måste ändra genom flera stadier av tillväxt som är mycket olika varandra: puppa, larv, vuxen. Ofta finns det flera mellansteg också. Metopren håller insekter från att någonsin växer upp, och när det gäller loppor och fästingar är det vuxna insekt som orsakar problem för däggdjur.
Som med någon stark kemikalie, finns associerade faror och risker. Fipronil anses vara en måttligt giftig gift för däggdjur. Om en hund eller människa som kommer i kontakt med den utvecklar illamående, oro, kräkningar eller kramper, bör medicinsk behandling sökas. Fipronil förgiftning kan behandlas och det är framgångsrikt i över hälften av fallen. Doser som är tillräckligt stora för att skada människor är möjligt, men det har varit bara ett fåtal dödsfall rapporterats i hela världen, och flera av dessa var stora självförvållade doser.
Metopren är inte giftig för däggdjur vid förtäring eller inandning. Det är faktiskt används i vissa vattensystem för att kontrollera mygga avel. Det är endast något toxisk när de absorberas genom huden. Det finns inga rapporterade effekter av metopren förgiftning i de få fall kända där människor av misstag utsätts för höga nivåer av kemikalien.
Många människor är också bekymrad över kemikaliers effekter på miljön och andra arter av djur. Av de två kemikalier i Frontline Plus är fipronil det på största allvar. Fipronil är mycket giftigt för fisk och andra vattenlevande ryggradslösa djur. Om du har ett hem akvarium, vara mycket försiktig vid hantering av Frontline att inte överföra till akvariet. Det är också giftigt för bin, så du bör undvika att få någon av vätska på utomhus vegetation. Vissa fåglar påverkas av fipronil, främst sådana som inte är sjöfåglar. Och det har varit några bevis för att det är skadligt för kaniner. Så om du har hundar och kaniner eller fåglar, kanske du vill utforska detta ämne mer.
Metopren har liten effekt på något annat än insekter. Det finns vissa belägg för att det kan påverka tillväxten av kräftdjur, såsom hummer. Det har hindrat många fall av malaria och West Nile-virus på grund av det faktum att det säkert kan användas i vattenförsörjningen.
Medan många människor, inklusive mig själv, har reservationer spridning av bekämpningsmedel direkt på en hund hud, ibland är det mindre av två onda ting … den andra onda är den skada och sjukdom väckts av loppor och fästingar. Det är alltid bra att bli påmind om att varje enskild sak är en kemikalie av något slag. Avvisa användningen av kemikalier som kan rädda liv, förebygga sjukdomar och skydda djuren vi älskar kanske inte vettigt. Var noga med att läsa etiketten på Frontline Plus för att välja rätt dos för storleken på din hund. Men i det långa loppet, det är en mycket säker produkt.

Med Hundar och katter Get Along i ditt hus
Dog Training Tips för nybörjare
Allt om Seeing Eye Dogs: Hur de är utbildade
Octomom och jag delar så mycket gemensamt
Den Hatchetfish: en fisk med vingar
Redtail Svart Sheet Shark Fakta
Log Home Cedar Dog House
Ett argument för djurägande-Varför Skötsel av ditt husdjur, eller anta en-är enklare än man tror
5 Fakta om Kaspiska hästen – ett stycke levande historia
Till kragen katten
Little kända fakta om djur.

Leave a Reply