Hur du tränar utan koppel Tillförlitlighet

Jag tänker på en hjälte som någon som förstår den grad av ansvar som kommer med frihet.
– Bob Dylan
Är din hund född att vara fri? Berättelserna vimlar att låta Fido koppel bara för att få honom rusa ut oregerliga och vilda. Ringa tillbaka honom är inte ett alternativ eller framgångsrik och glömma att någonsin se honom igen om han finner en hund att leka med eller en grupp människor att följa. Detta händer även i sin egen bakgård där grävning leder till flykten och frihet. Frihet kommer med ett pris. Känns det bekant? En pålitlig utan koppel följeslagare är inte bara trovärdig, men har lärt av skicklighet koppelträning.
Hur tränar man en hund att vara tillförlitlig utan koppel?
Först utvärdera vad din hund vet att se om du är redo att börja koppel träning.
Har de en en cue sitt, ligg, stå?
Om du säger lämna det, eller hur?
De stanna i 30 sekunder när du är utom synhåll?
Kommer de när uppmanade en cue från en lång rad vid 100 meter?
Kommer de till dig när på gården utanför koppel på en kö oavsett vad de gör?
Kan de ha ständig ögonkontakt med dig när du sitter, när ned, när man står vid krängning?
Svarat ja på alla, så är du redo för off koppel utbildning.
Svarade nej, fortsätt att träna de färdigheter ovan.
Det är viktigt att notera att en del hundar inte kommer att kunna vara avstängd bly tillförlitligt sätt. Det betyder inte att de är något mindre av en kamrat, det betyder bara att låta dem leda skulle vara farligt för deras hälsa och välbefinnande.
Av koppel tillförlitlighet kan läras ut till valpar tidigt eftersom de redan ser dig som sin lärare och guide. Du förtjänar rollen, så jag dra nytta av detta och lär valpar från bly innan på bly. På så sätt får jag pålitlighet förr.
Vilken typ av personlighet är din hund? Detta indikerar hur mycket arbete du måste sätta i utbildningen. Mer oberoende personligheter kan utmana din vägledning från tid till annan, medan en beroende personlighet inte vill vara långt från dig. Det senare är den lättare att träna för pålitlighet, men den oberoende hunden kan läras och glans. Med oberoende hund måste du vara viktigare än något annat i miljön, en obestridd guide och utbildare och mycket förstärkande. Med beroende hunden, är du redan ett ankare i en skrämmande miljö.
Här är fem utbildnings steg för koppel tillförlitlighet.
Steg ett. Starta din träning i en neutral avgränsat område. Tar ledningen av betyder inte din hund hoppar iväg och kör vilt. När du LOSSA ledningen, frågar du din hund att stanna eller vänta. Låt dem vänta en kort eller en lång tid. Se till att de har ögonkontakt med dig innan du ger din release kö. Ibland bara klämma ledningen igen och hålla promenader, berömde hunden för vistelsen. Detta måste vara perfekt, eftersom hundar som streck bort är inte inriktade på dig.
Steg två. Släpp din hund i neutrala, avgränsat område. Vänta för dem att se tillbaka och sedan säga sitt namn bara. När de ivrigt gå tillbaka till dig antingen berömma eller klicka för åtgärden, och mycket belöna när de kommer tillbaka till dig. Deras namn kommer att innebära något bra kommer. Vid denna punkt praxis klippning ledningen igen, eller släppa dem igen. Öva minst 10 gånger och slutar på framgång.
Steg tre. Släpp din hund i neutrala, avgränsat område. Upprepa som ovan, men den här gången du ska lägga till en kö när du ringer deras namn. Du kommer att lägga till komma, eller sitta som de tävlar för er, eller ner eller låta göra ett trick. Du är dispensern för alla roliga och förstärkningar. De kommer att börja älska det här spelet och du har en hög tillförlitlighet för dina ledtrådar. När din hund vänder tillbaka för att checka in regelbundet, lägger den vita checka in!
Steg fyra är att upprätthålla territorium gränser. Om du går ett spår, är det klokt att lära din hund att stanna på spåret. En hund som raser vilt in i borsten också kan kontrolleras, men det kommer att ta längre tid och du kommer verkligen känna din hund och att förtroendet är ömsesidigt. Jag hade en irländsk setter som var utbildad från mycket unga att göra trail promenader. Han skulle huvudet i borsten och försvinner, men skulle komma ut framför oss regelbundet för att kontrollera var vi var. Han visste alltid där vi var och han alltid kontrolleras. Han var mycket tillförlitlig och så jag inte oroa honom spår. Han var inte den typ av hund som skulle bry djurlivet. Denna typ av hund måste ha ett starkt band till dig och se dig som obestridd guide på dessa promenader. Dessa hundar, måste jag erkänna, är sällsynta och så föredrar jag att ha min hund bo med mig på spåret. Nu har jag två belgiska Tervurens, en av varje personlighet som beskrivs ovan, och den oberoende soulen pilar utanför banan, men inte långt och sedan dart tillbaka medan de beroende vistelser med mig på stigen bara gå kropp djupt ibland att kolla saker. Den oberoende hunden är den jag har att ständigt övervaka när han korrektur mig hela tiden.
Steg fem är att utveckla en obestridd och pålitlig akut minns. Använd en visselpipa för oberoende hund och lära att visslan innebär en belöning de bara får när de hör att vissla kommer. Det är något som de aldrig vid något annat tillfälle och det är något som de kommer att lämna allt för att få. När de anländer, mata dig för en full 30 sekunder, eller 10 till 12 behandlar för en stor hund, 7 till 8 för en liten hund levererade en bit i taget. Om du har haft att använda din akut minns som innebär Fido måste ha vågat för långt, så be dem häl bredvid dig, eller klipp på koppel eller utsläpp och göra en del på övningar trail utbildning. Det kommer att vara väl värt ansträngningen eftersom det kommer att hålla din hund träning och varna dina ledtrådar.
Frihet kräver ansvar hos hundägaren. Frihet betyder inte att lämna din hund utan tillsyn för att köra som de vill. Frihet är lika förtroende och resultat. Det betyder att du har ett kommunikationssystem och förstå varandra. Det betyder att du är den obestridde guide. Hur får man denna nivå av förtroende, denna nivå av acceptans?

Hunden ska ha den kompetens som anges ovan.
Ägaren måste vara mycket givande.
Ledtrådar måste leda till förstärkning.
Ägaren måste vara mer givande än något i miljön. Dog Trainer har Susan Ailsby sagt det ganska kortfattat, Du måste vara mer spännande än spotta på en trottoar.
Hunden måste respektera och lita på dig.
Hunden förstår utan koppel fortfarande innebär att du är ansvarig för.
Du har tränat din hund att svara på olika ledtrådar, givet en gång, och mycket belönas.
Du levererar alltid.
Du kan läsa din hunds kroppsspråk och reagera snabbt.
Du ser hela tiden miljön.
Du är alltid förberedd och föra verktyg utbildning.

Lägga grunden för tillförlitlighet krävs hårt arbete och veckor av träning, även månader. Om man tittar på processen att utveckla en finjusteras lag – din hund (s) och du – då utbildningen kommer att skörda stora belöningar. Om man tittar på det som ett jobb, få frustrerad när saker inte går din väg, så kommer det att vara roligt för någon och du kommer inte att uppnå tillförlitlighet eftersom du inte har uppnått ömsesidig respekt och förtroende.
Den använder sig av proofing färdigheter. Proofing är hur du kommer att veta när utbildningsinsatser betalar utdelning.

Min älskade hund Boomer
Sängkläder för din Golden Retriever
Polo Ponies Dödsfall
Cat Halsband och sängar Cat
Försäkring för din katt: Är det överkomligt?
Den $ 20.000 Doghouse
Är ren en hundens mun?
Hålla husdjur Säker
Pet Care evigt
Hur man håller hundar sval under sommaren
Allt om rasen: ungerska Hound

Leave a Reply