Hur du tränar ditt husdjur Ferret

Illrar är bedårande, lekfull och ibland lite bångstyrig. Du kan hålla ditt husdjur glad och under kontroll med bara lite tid investeringar och rätt verktyg.
Det vanligaste klagomålet från illerägare, särskilt de med små barn, biter. Vad inte förstås, är dock att du kan träna ditt husdjur att inte bita. Illrar använder sina tänder att kväva och dra, vilket är en naturlig instinkt. I iller världen anses detta vara ett tecken på kärlek och lekfullhet. Illrar har mycket tjock hud så bitande inte skadar dem, det är helt enkelt ett sätt att kommunicera.
Vad du behöver för att lära din iller är att bitande är inte acceptabelt när människor är inblandade. När som helst din iller biter, bara peka på djuret snabbt, men lätt på näsan med ett finger och en sträng röst säga, nej! De kommer att reagera på högt ljud tillsammans med avlyssning först med lite förvirring. Därefter kan de visa endast sina tänder och tvekar. Upprepa åtgärden genom att bara visa fingret och ropade kommandot. Slå inte dem om de inte bita, och aldrig peka hårt eller skada djuret. Illern lär snabbt för att hålla sina tänder för sig själva. Om du har barn, se till att de inte uppmuntrar den bitande beteende på något sätt och förklara proceduren för dem om de är gamla nog.
En annan fråga med många illerägare är kattlådan utbildning. Alla illrar kommer instinktivt söka att backa upp i ett hörn när de är redo att göra sin verksamhet. Så är ett hörn kattlådan viktigt. Om rutan inte är i ett hörn, kommer de inte använda den, och det är då mässar inträffar. Se till att rutan har en hög bakre hörnet, eftersom många illrar inte har bra syfte. Framsidan av lådan skall vara tillräckligt låg för att de kan gå in och ut enkelt. Om det är en kamp för att få i rutan, kommer de att undvika det.
Om du låter din iller springa fritt i huset, se till att illern vet var kattlådan är och att det är lätt att ta sig till eller djuret kommer bara plocka ett hörn i ditt hus för att använda. De första gångerna du låter illern springa omkring, följ djuret runt och vänta på kontrollampa tecken. När det är dags att gå, kommer illern börjar säkerhetskopiera och vicka höfterna. Om du ser detta beteende på ett oacceptabelt område, snabbt ösa upp illern och placera honom i lådan med ryggen mot hörnet av rutan. Efter flera gånger, kommer illern lära sig att hålla den tills han kommer till boxen.
Som med all träning beteende är nyckeln till framgång arbetar med djuret ofta och börjar när de är unga, om möjligt. Ha tålamod och mild och både du och ditt husdjur kommer att skörda frukterna.

Tips att hålla dina husdjur Safe under sommaren
Skyll inte på mig
Förstå Hästar: 10 Häst träningstips för nybörjare
Hund lydnad utbildning Tips: inlärningspsykologi principer
Going Green med husdjur
My Best Pet historia: katten som såg Superman
Hålla din hund lycklig i Dog Days of Summer
Vad orsakar hundar att bete sig illa?
Skötsel av din Antagen hund
Maneter: Lägga till en till din akvarium
Tre platser i och runt Knox County Tennessee att adoptera en katt i juni

Leave a Reply