Hur du tar din hund temperatur

Så du måste ta din hunds temperatur men du vet inte hur man gör?
Oroa dig inte. Låt mig visa dig enkelt kan avgöra din hunds temperatur och tillsammans med det, jag b. visar dig några påminnelser som du behöver tänka på när man läser dina lurviga kompis kroppstemperatur.
– För att komma igång behöver du en halv minuter korta bulbed febertermometer. Se till att kvicksilvret skakas ner till 90 grader F eller någonstans nära där.
– Du ska Smörj termometerns med lätt vaselin och långsamt och försiktigt in den till din hunds ändtarm för ca 2 inches eller så. Nu din hund kan lätt upphetsad. För detta steg kan du behöva hjälp av en assistent som kan hålla din hund på plats.
– Håll termometern inne i ändtarmen för en match en minut eller så, dra ut, rengör den genom att torka av den med en bomullstuss som är doppad i antiseptisk, och gå vidare och läsa skalan.
Enkelt, eller hur? Nu ett par påminnelser – det är bäst att ta din hunds temperatur efter att han vilade i 30 minuter eller så. Om du använder termometern i en daglig basis, bör du förvara den i en glasburk med en bomullstuss i botten. Denna burk måste också rengöras med antiseptisk regelbundet.
När det gäller anti-septiska som du använder, bör det inte vara för stark. Annars kan det påverka markeringarna på termometern. Och aldrig använda varmt vatten för att tvätta det, kan du bryta lätt det genom att göra så.
Variationer i hundens Temperatur – Varför?
En hunds normal temperatur är vanligtvis högre än en människa – ungefär 101,5 grader Det blir variationer i normal temperatur. Ja, detta händer även om de är vid god hälsa.
Vissa har en kroppstemperatur lägre 100 grader F. Valpar, å andra sidan, har högre normal temperatur än vuxit upp hundar. Och en hund som är lätt att väcka kan få sin temperatur spik upp i 1-2 timmar, även om han är i bra form.
När ska du ta din hund temperatur?
Så din hund ser rastlös, tråkig, och är ovilliga att äta? Om så är fallet, bör du alltid ta hans temperatur. Om det har gått över 102,5 grader F, bör du kontakta din veterinär direkt.
Sant, kan det vara något allvarligt, men virussjukdomar som hård-pad, valpsjuka, etc. börjar på ett mycket liknande och försåtliga sätt. Du kan inte vara nog försiktig med din hund. För en vecka bör du ta din hund temperatur på minst två gånger om dagen.
Samma sak görs för en vecka efter din hunds valpning. Om det är inom 102-102,5 grader, det är okej. Men om den stiger till 103 grader F eller över och din kvinnliga hund ryckningar, skakningar, och inte gillar att äta, måste du informera din veterinär på en gång.
Det kan leda till en död valp.

Hur du köper en hälsosam husdjur
Min erfarenhet Äga en albinoråtta
Rosy Barb Faktablad
Gratis Dog Bakgrund Ladda ner skrivbordet från Dogtown
Kostnaderna för att äga en hund
Octomom och jag delar så mycket gemensamt
Tropisk fisk som husdjur
Enkla sätt att bli av med en Doggy lukt på en hund
Tips för Intermediate hästtränare
Bäst av AC: Halloween för husdjur
Symtom på infektioner i urinblåsan i Cats

Leave a Reply