Hur du lär din papegoja att öka

Utbildning din papegoja är en viktig del av papegoja ägare. Som med andra husdjur, kan en otränad papegoja uppfylla aldrig sin fulla potential som en följeslagare. Till skillnad från andra husdjur, papegojor är inte domesticerade och kan snabbt återgå till ett vilt tillstånd utan regelbunden interaktion. Det är viktigt din papegoja steg upp för dig pålitligt. Stepping upp på abborre arm eller finger är en del av hans socialiseringsprocess. Det är också en fråga om säkerhet för din papegoja. Skulle en nödsituation inträffa såsom brand din fågels liv kan bero på ett tillförlitligt steg upp beteende.
Skärpta är en färdighet som måste övas dagligen. Utan daglig praxis din fågel kan snabbt återgå till otränade beteende. Till att börja undervisa denna färdighet till din fågel, placera din arm, finger, eller en abborre av lämplig storlek framför din fågel. Försiktigt, sakta men med fasthet trycker mot dina fåglar “nedre delen av magen.
Han borde kliva upp på abborre omedelbart. Om din fågel steg upp prisa honom säga överdådigt bra steg upp. Använd samma kommando varje gång och träna denna dag. När tillbaka din fågel till sin monter eller annan abborre, säger ordet abborre varje gång. Din fågel börjar att förstå vad du vill att han ska göra med upprepning
Om du fågel vägrar att intensifiera, prova locka honom med hans favorit godis i början. Möjligt behandlar din fågel kommer att arbeta efter är druvor och solrosfrön. Spara dessa livsmedel i utbildningssyfte och inte ingå i dina fåglar vanliga kost. Detta kommer att uppmuntra honom att arbeta med er. När du inte tränar, kan dessa livsmedel återlämnas till dina papegojor “kost. Så småningom han kommer att associera kliva upp med bra saker och bör göra detta för beröm ensam.
Var medveten din papegoja använder näbben som en tredje hand, och kan näbb armen eller fingret för att kontrollera att stabilitet i hans abborre. Detta är normalt och det är viktigt att du är en mycket stadig abborre eller din fågel kan utveckla en rädsla svar. Öva denna färdighet dagligen. Har din fågel steg upp från olika ställen, på olika sittpinnar och för olika människor, Daglig praxis intensifiera kommer att hålla din fågel socialiserade.
Kom ihåg att vara konsekvent med kommandot ord du använder och belöna även små rörelser mot samarbete. Om din fågel har en tendens att kväva du kan ersätta en abborre på handen eller armen. Bara vara säker på att du håller den stadigt.
Innan du vet ordet av kommer din papegoja att intensifiera tillförlitligt.

Aquatic filtersystem-Den viktigaste komponenten att ha i ditt akvarium
Bygga ett kaninbur
Rekommenderad Tidsplan för vaccinering av hundar
Förstå Katten slickar beteende
Rep Fisk: Simning Snake eller ofarlig Fish?
Vad folk inte vet om Pitbulls
Produkt granskning: Safari Dog Nail Trimmer
Land Dream Home
Den dalmatiska Breed
Ska du belöna din hund för missköter?
Ta en aktiv strategi för hus utbildning din hund

Leave a Reply